Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Søren Frandsen og Søren Frandsen

« Back to Projects Dashboard

Project Tags

Top Surnames

view all

Profiles

Det er meget usædvanligt, at man giver 2 sønner samme navn. Men Søren og Søren Frandsen er altså indskrevet i FolkeTællingslisten (FT) fra 1801 i Darum, Ribe amt, med enslydende navne. De er på daværende tidspunkt 11 og 9 år, så der kan ikke være tale om, at den ene er død før den anden, og den anden så har fået den førstes navn.

Man kan se FT-listen ved at taste ind på en af profilerne. Her ligger den som et dokument.

Drengenes far hed Frands Sørensen Hollænder. Og deres farfar hed Søren Sørensen Hollænder, hvilket selvfølgelig skyldtes at de stammede fra Holland. Og der er selvfølgelig den mulighed, at Frands har villet "integrere" sine sønner, og derfor valgte at slette Hollændernavnet. Det var heller ikke altid, man skrev det fulde navn i FT-listerne. Så drengene KAN have hver sit efternavn, som blot ikke er noteret i FT.

Under alle omstændigheder er det et interessant tilfælde, fordi:

I dette tilfælde skal man virkelig passe på, når man fletter på Geni !!!! Samme navn, samme forældre, samme søskende !!! Det MÅ da være den samme person. Men nej! Det er det altså ikke.

Er der nogen af Jer andre, der har en god forklaring på de to drenges enslydende navne? Jeg vil prøve at finde deres kirkebøger.