Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Stamboom van de familie De Boeck (Vaartland en Rupelstreek)

Project Tags

Top Surnames

view all

Profiles

  • Guilielmus De Boeck (1785 - 1809)
    Gedoopt op 7/12/1785, met als getuigen Guilielmus Cauwenbergh (Heindonk) Anna Maria De Boeck (Heindonk) Aangezien hij in 1805 de leeftijd had bereikt van 20 jaar kwam hij in aanmerking voor de conscri...
  • Frans De Boeck (1932 - 1940)
    Frans De Boeck is een stiefzoon in het gezin Karel De Vré – Maria Melania Van der Auwera.Hij is een zoon van Josephus Cornelius Elisabeth De Boeck en Maria Melania Van der Auwera. Vader Josephus Cornel...
  • Joseph De Boeck (1909 - 1934)
    Geboorteakte get.* JC De Boeck* E Van der AuweraHet graf aan de kerk van Waarloos is bijgewerkt, maar vermeldt verkeerdelijk het jaartal 1900 in plaats van 1909.
  • Arthur De Boeck (1890 - 1952)
    Doopakte get.* Carolus De Boeck* Anna Paulina De BoeckVolgens het bevolkingsboek van Waarloos vertrok Arthur op 7 januari 1913 naar de Arenbergstraat 38 te Antwerpen.Vluchtte tijdens WOI naar Glasgow, ...
  • Gaston De Boeck (1915 - 1996)
    Gaston De Boeck Antwerpen Belgium was een meubelzaak gevestigd in de Carnotstraat 121 te Antwerpen. De winkel opende in 1941 de deuren en sloot definitief in 2001. Hij werd geboren in Glasgow, waar zij...

Dit project heeft als doel om een aantal nakomelingen van onze voorvader Aert De Boeck (ca 1625 - 1683, Heindonk) samen te brengen.
De vader van Aert was Hermanus De Boeck, de oude, die zeer waarschijnlijk heel dicht verwant was met Petrus De Boeck en Cornelis De Boeck. Er is veel kans dat het hier om 3 broers gaat.

Dat zijn 13 generaties terug in de tijd. Meer informatie vindt u op hun profielpagina's.

Van de Spaanse tot de Nederlandse tijd (1556 - 1830)

De familie De Boeck situeert zich voor de industriële revolutie voornamelijk in de regio Vaartland (Blaasveld, Heindonk, Heffen, Willebroek). Met de industriële revolutie en de opkomst van de steenbakkerijen ging het vervolgens richting Boom.
Bij de volgende profielen werden naast gegevens en bronnen over de persoon in kwestie bovendien ook geschiedkundige informatie vermeld, om de betrokken personen nog beter te kunnen situeren in de tijd en om er een goed beeld van te krijgen.

Hedendaagse tijd

Tak Jan Emmanuel De Boeck (1855-1929):

Betovergrootvader Jan Emmanuel (1855 - 1929) trok naar Waarloos waar hij na enige tijd een broodbakkerij opende.

Overgrootvader Eugène De Boeck was eveneens bakker en werkte in de zaak van zijn vader. Tijdens de eerste wereldoorlog werkte hij in een militaire veldbakkerij net achter de linies.

Eugène kreeg drie zonen, waaronder Henri. Eugène heeft momenteel nog één achter-achterkleinzoon die zijn naam draagt.

Opmerkelijk is dat Jan Emmanuel maar liefst zeven achtereenvolgende (!) zonen had. De zevende zoon werd genoemd naar de toenmalige koning Leopold. Ter ere van deze uitzonderlijke gebeurtenis was er een groot feest in Waarloos en de koning kwam zelfs tussenbeide in de kosten (150 frank). Het is momenteel niet bekend waarom Leopold De Boeck in het begin van de eerste wereldoorlog naar Nederland is gevlucht (omdat de koning zijn dooppeter was?). Leopold overleed in 1917 op 21-jarige leeftijd in het vluchtelingenkamp te Nunspeet.

Andere noemenswaardige profielen