Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

Suojärvi-projekti perustettiin alunperin Suojärven ja Raja-Karjalan sukujen projektiksi, mutta laajentui jälkeenpäin Karjalan alueen kattoprojektiksi, ja toimii lisäksi nykyään Karjalan, Kainuun, Pohjanmaan, Savon, Varsinais-Suomen sekä Satakunnan alueellisten Geni-projektien äitiprojektina. Suojärvi-projekti on maailman suurin Geni-projekti.

 • Pagizendua Suojärven da lähil olijoin randazien rodn'akundatutkimukses, end'izis elo- aijois da mis tahto muus mi mieleh juohtuu.
 • Keskustelua Suojärven ja lähiseutujen sukututkimuksesta, sukuhistoriasta yms.
 • Diskussion om Suojärvi ock dess närområden, släktforskning, släkthistoria mm.
 • Discussion about genealogy research and family history in Suojärvi and the neighbouring localities.
 • Обсуждение родословной и генеалогическогo деревa семьи связанногo с Суоярви и прилегающих районов.

Oheisessa kuvassa on esitetty keskimääräiset liittymisajat puuhumme, ja liittymistä helpottava prosessi. Koska meillä on niin suuri joukko jäseniä, liittyminen sujuu helpoimmin noudattamalla esitettyä prosessia.

Suojärvi-projekti toimii äitiprojektina myös muutamille alueellisille projekteille:

Suojärvi-projekti toimii Karjalan alueen pääprojektina. Lisäksi alueella on syventäviä projekteja:

Facebookissa oleva suljettu keskusteluryhmä "Suojärven ja lähialueen suvut vanhan rajan molemmin puolin" on tämän keskusteluryhmän sisarfoorumi. Tulgua terveh myös sinne mukaan. Se löytyy kun kirjoittaa Facebookin haku-laatikkoon tuon nimen tai klikkaamalla tätä linkkiä: [https://www.facebook.com/groups/suojarvi/] - sen jälkeen pitää vielä laittaa liittymispyyntöä. Ylläpitäjinä ovat ryhmässä Reijo Savola ja Lauri Peura.

Suojärvi-keskeinen Raja- ja Aunuksen Karjalan sukupuu:

 • Suojärvi-keskeinen Raja-Karjalan ja Aunuksen-Karjalan sukupuu 1500-luvulta nykypäiviin kattaa jo n. 1 000 000 nimeä, ja se on Geni-sukupuu- ohjelmassa. Tällä hetkellä tässä puussa on n. 3200 rakentajaa.
 • PERIAATE: Puu koostuu yli 100 v. vanhoista tiedoista (runko) ja uudemmista tiedoista. Elävät ihmiset eivät näy Internetissä ohjelman ulkopuolelle, ellei itse sitä halua - mutta runko näkyy. Puuhun voi lisätä itse "laajennetun lähipiirinsä" ihmisiä. Jos sinulla on kokemusta sukututkimuksesta, olet myös tervetullut rungon rakentamiseen.
 • LIITTYMINEN: Genin ulkopuolelta: Jotta sinut voi linkittää runkoon kutsulla, laita viestissä (1) vanhempiesi nimet, (2) isovanhempiesi nimet, -syntymäajat ja -paikat, ja (3) email-osoitteesi. Genin sisältä: sukupuiden yhdistämisen kautta.
 • Lisää valokuvia ja kertomuksia, sekä tietoa mahdollisista virheistä kaivataan! Tavoitteena on mahdollisimman korkealaatuinen puu!
 • YKSITYISYYDENSUOJA: Muistathan yksityisyyden kunnioittamisen. Myös tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa esimerkiksi viittauskäytännöllä. Perehdy Suomen sukututkimusseuran sukututkimuksen käytännesääntöihin. On hyvä huomata suostumuksen kysyminen elossa olevilta henkilöiltä. http://www.suvut.fi/Sukututkimuksen_kaytannesaannot.pdf (2013)

KOORDINAATTORIT JA HELPDESK sp. geni-suojarvi@googlegroups.com

Geni Suojärvi-projektin ylläpito ja Helpdesk koostuu vapaaehtoisista koordinaattoreista:

Koordinaattoriryhmässä on mukana eri osa-alueiden osaamista. Päävetäjä Suojärvi-projektissa on Reijo Savola, sukupuun pitkäaikainen rakentaja.

Projektiin ja sukupuuhun liittämisessä arvioitu aika on kaksi viikkoa. Tämä voi tapahtua nopeamminkin. Liittymisen edistyminen riippuu jonotustilanteesta ja mm. kytkemisen vaatimista lisätoimenpiteistä. On siis tärkeää, että pyytäessäsi jäsenyyttä projektiin sekä yhdistämistä suureen puuhun sinulla on puun alku rakennettu Genissä ja siellä liitettynä tietona sekä Helpdeskiin lähetetyssä sähköpostissa oma nimesi sekä vanhempiesi ja isovanhempiesi nimet ja syntymäajat (yhteys vuotta 1915 varhaisempaan aikaan täytyy olla).

Jotkin liittämiset voivat vaatia erityistoimenpiteitä ja kestävät siksi pitkään. Näiden kohdalla otetaan yhteyttä liittyjään. Myös omaa tilannetta voi kysyä Helpdeskistä, mikäli aikaa on kulunut. Joskus liittyjää voidaan pyytää täydentämään tietoja lisää. Erityisruuhkatilanteista tulee infoa FB-sivulle. Toivomme kärsivällisyyttä kysymyksesi kanssa, sillä tilanteet vaihtelevat myös kysyjien määrän mukaan.

Geni-ohjeita

Genin muuttaminen suomenkieliseksi (1) klikkaa Genissä oikean yläkulman profiilinimesi kohdalta, (2) valitse "Change language" ja valitse "suomi".

Salasanan asettaminen tai vaihtaminen Geniin (1) klikkaa Genissä oikean yläkulman profiilinimesi kohdalta, (2) valitse "Sähköposti ja salasana", (3) pääset vaihtamaan salasanan.

Sukupiiri- ja Suojärvi-projektipyynnön hyväksyminen Genissä (1) klikkaa Genissä oikean yläkulman profiilinimesi vasemmalta puolelta, (2) Valitse "Pyynnöt", (3) hyväksy sukupiiripyyntö ("kutsu lähipiiriin") ja Suojärvi-projektipyyntö.

Paikannimen editointi muokkaustilassa kun halutaan kirjoittaa paikka ilman automatiikkaa (1) Mene muokkaustilassa esim. syntymäpaikkakentän kohdalle. (2) Ko. laatikon alapuolella on teksti "Muokkaa sijainnin yksityiskohtia". Klikkaa siitä. (3) Sen jälkeen avautuu useampi uusi kenttä. Esimerkiksi Impilahden tapauksessa laita "Paikannimi"-laatikkoon kylän nimi ja "Kaupunki"-laatikkoon Impilahti. Aunuksen-Karjalan tiedoissa olemme käyttäneet "Läänin" kohdalla kihlakuntaa, "Osavaltion" kohdalla kuvernementtia (esim. "Aunus" tai "Vienan-Karjala"), ja maa: "Venäjä".

Oman profiilin näkyvien tietoja muuttaminen (1) Mene Genissä oikean yläkulman profiilinimesi kohdalle ja klikkaa, (2) valitse "Muokkaa profiilia". Pääset muuttamaan profiilisi tietoja.

Valokuvan lisääminen yhdelle henkilölle (1) Mene henkilön profiiliin, (2) klikkaa "Mediaa"-välilehti, (3) klikkaa "Klikkaa tästä" tai "Lisää kuvia", (4) klikkaa ensimmäisen rivin kohdalla olevasta "Valitse tiedosto"-kohdasta, (5) pääset valikoimaan tietokoneesi kansioista oikean kuvan, klikkaa sitten "Avaa", (6) Kirjoita albumin nimi tai valitse se ja klikkaa "Lähetä kuvat", (7) kuvaan kannattaa laittaa myös kuvateksti kuvan editointitilassa.

Nimistandardi

Seuraavaan nimistandardia suositellaan, jotta Suojärvi-projektin yhteydessä olevat tietokannan nimet ovat riittävässä määrin samankaltaisia. Yksi merkittävistä haasteita Raja-Karjalan sukututkimuksessa on ymmärtä, miten etu- ja sukunimet ovat muuttuneet ajan mukana. Vanhemmat asiakirjat sisältävät nimiä muodoissa, mitkä eivät vastaa suoraan uudemmissa asiakirjoissa esiintyviä nimiä, tai henkilön tai hänen perheensä käyttämiä nimiä. Helppo etsiminen ja tarkastelu Geni-järjestelmässä on mahdollista, kun tätä nimistandardia noudatetaan. Se helpottaa myös tutkimuksia arkistoissa, netissä ja muita lähteitä hyödyntäen.

Toivomus olisi, että suomen- tai englanninkieliseen profiililehteen kirjataan henkilön nimi suomen- tai karjalankielisessä asussa jos henkilö oli suomenkielinen tai karjalankielinen ja venäjänkieliseen (ort.) ja ruotsinkieliseen (ev.lut.) profiililehteen kirjataan henkilön nimi sellaisena kun se on kastetiedoissa. Muita nimimuotoja, kuten kirkonkirjoissa esiintyviä eri nimimuotoja, voi lisätä "tunnetaan myös" laatikkoon. (naisilla esim sukunimimuodot -tar voi kirjata näin). Erilaisia nimimuotoja ei suositella myöskään yhditettäviksi kenoviivalla Valborg/Valpuri/Wappu/Walborg Kinnunen/Kinnutar/Kinnu - tämä lisää yhdistäjien työtä. Naisten sukunimiksi kirjataan vain syntymänimi, sillä naiset pitivät sukunimensä syntymästä hautaan. Poikkeuksia käytäntöön on kaksi: ne naiset, joiden sukunimi on kirkonkirjoissa muutettu miehen sukunimeksi (tapa alkoi ns. ylemmissä yhteiskuntaluokissa 1800-luvulla) ja 1930 jälkeen kuolleet naiset, joiden sukunimet seurakunnat muuttivat aviomiesten sukunimiksi sukunimilain tullessa voimaan.

Nimiformaatti kentittäin:

ETUNIMI. Etunimeksi merkitään ensin nimi, jota henkilö on käyttänyt eläessään mahdollinen erimuotoinen kasteessa esiintyvä nimi suluissa tämän jälkeen, esimerkiksi Outi (Jeudokia), Antti (Andrei). Etunimet ovat ovat karjalais-suomalaisessa asussa, kun kyse on karjalaa äidinkielenään puhuvasta henkilöstä, siis esimerkiksi Osippa (ei Osip, Josip, Josif). Yleensä n. 1880-luvulla ja myöhemmin syntyneet tietyt i-päätteiset miesten nimet merkitään asussa Dimitri, Vasili, Aleksi, Afanasi ja sitä aiemmin asussa Dimitrei, Vasilei, Aleksei, Afanasei. Tietyt naisten nimet merkitään u-asussa: Jeudokia (ei Jevdokija) tai Audotja (ei Avdotja), Maura (ei Mavra).

KESKIMMÄINEN NIMI (PATRONYYMI). Tämä kenttä on varattu patronyymille; joka kirjoitetaan tavallisesti vain henkilöille, jotka ovat syntyneet ennen vuotta 1900, ellei Geni-tietokannasta puutu linkki isään, missä tapauksessa patronyymi merkitään myös henkilöille, jotka ovat syntyneet vuoden 1900 jälkeen. Patronyymi merkitään suomenkielisessä asussa, siis esimerkiksi "Ivaninpoika" tai "Vasileintytär", ei "Ivanov" tai "Vasiljeva".

SUKUNIMI. Alkuperäisin sukunimi merkitään ensimmäiseksi, ja myöhemmin käytössä olleet sukunimet tämän jälkeen, erotettuina "-"-merkillä nimien välissä. Myöhemmin käytössä olleet nimet voivat sisältää oikeinkirjoituksen eri muotoja, nimien muuntuneita muotoja (esim. patronyymin muuttamisen sukunimeksi) ja virallisia sukunimien muutettuja muotoja. On tärkeää sisällyttää mukaan nimen eri muotoja, jotta haku Geni-tietokannassa helpottuu - ihmiset käyttävät usein eri muotoja nimistä, jos esimerkiksi vain uusin nimimuoto on käytössä, henkilöä ei löydy tietokannasta. Esimerkki sukunimestä: Burtsova-Burtsoff-Untolehto, missä ensimmäinen sukunimi on kasteen yhteydessä saatu sukunimi, toinen sukunimi myöhemmin asiakirjoissa käytetty sukunimi ja kolmas virallisesti muutettu sukunimi.

Naisille käytetään pääsääntöisesti ennen 1900-luvun alkua alkuperäistä sukunimeä ("tyttönimeä") - sukunimeä ei siis muunneta miehen sukunimen mukaiseksi.

Jos henkilö on syntynyt tai asunut Venäjän Aunuksen-Karjalassa tai Vienan-Karjalassa, merkitään nimi muotoon:

Etunimi Patronyymi Suomalais-karjalainen sukunimi-venäl. sukunimi (Etunimi Sukunimi kyrillisin kirjaimin); Esimerkiksi: Arhippa Ivaninpoika Maaninen-Manijev (Архип Иванов Маниев).

Venäläisissä patronyymeissä käytetään ennen vallankumousta olevassa ajassa muotoja, jotka silloin olivat käytössä, kuten esimerkiksi ei-ylhäissäätyisellä Ivanov/Ivanova (Иванов/Иванова), ei Ivanovitsh/Ivanovna (Иванович/Ивановна).

THE NAME FORMAT IN ENGLISH:

In order to maintain a level of uniformity in the names entered into the GENI database as part of the “Suojärvi Project”, the following data formats are recommended. One of the biggest challenges in border Karelian genealogical research is how the names evolved and changed over time, both the Christian names and also the surnames. Older records can show names that don’t match the names used in later records or by family members for the same person, making family research challenging. By adopting these name formats it will allow for an easier use of the data when searching and viewing in the GENI system. It will also facilitate doing research at archives, on-line, and from other sources.

Data Field Adopted Format FIRST NAME The name the person was referred to in life is usually entered first with baptismal name in brackets after, eg. Outi (Jeudokia), Antti (Andrei)

MIDDLE NAME Reserved for the patronyymi; this is usually included only for individuals born before 1900, unless there is no link to the father in the GENI database in which case the patronyymi would be included for people born after 1900

SURNAME / LAST NAME Original last name listed first with subsequent names listed after with a “-“ between names; subsequent names may include variations in the spelling, evolutions in the name, eg. the adoption of the patronyymi as the family name, and also official name changes registered with the government of Finland; it is important to include the various names because when searching the GENI database people may be using any one of the various names for an individual and if only the most current name is listed the individual will not be found, eg. Burtsova-Burtsoff-Untolehto, where the first name is the baptismal surname, second the surname used in later documents and by the family, and third the officially changed surname

Lähteitä, joita on käytetty rakennettaessa sukupuuta:

Arkistolähteitä, Suojärvi:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Suojärven ort. seurakunta vv. 1802-1914
 • Vihittyjen luettelot, Suojärven ort. seurakunta vv. 1802-1914
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Suojärven ort. seurakunta vv. 1802-1914
 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Annantehtaan ort. seurakunta vv. 1899-1918
 • Vihittyjen luettelot, Annantehtaan ort. seurakunta vv. 1899-1918
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Annantehtaan ort. seurakunta vv. 1899-1918
 • Pääkirjat, Suojärven ort. seurakunta vv. 1734-1916
 • Pääkirjat, Annantehtaan ort. seurakunta vv. 1900-1915
 • Suojärven henkikirjat 1818-1880
 • Käkisalmen läänin maakirja 1618 ja 1637
 • Käkisalmen pohjoisen läänin henkikirja 1722
 • Verorevisioluettelot Suojärven ja Salmin osalta 1728, 1753, 1764
 • Viipurin ja Käkisalmen provinssien läänintilikirjan tositteet 1745
 • Suojärven savuluettelo 1690
 • Suojärven väestöluettelo 1722
 • Suojärven sakkokirja 1780
 • Hyrsylä, Ignoila: Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Salmin ort. seurakunta, 1819-1910
 • Hyrsylä, Ignoila: Vihittyjen luettelot, Salmin ort. seurakunta, 1819-1910
 • Hyrsylä, Ignoila: Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Salmin ort. seurakunta, 1819-1910
 • Hyrsylä, Ignoila: Pääkirjat, Salmin ort. seurakunta, 1805-1904
 • Hyrsylä, Ignoila: Salmin henkikirjat 1818-1885
 • Hyrsylä, Ignoila: Salmin pogostan väestöluettelo 1733
 • Hautavaara, Hyrsylä, Ignoila: Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjamerkintöjä
 • Soanlahden ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Salmin ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Suistamon ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Sota-arkiston materiaali NL:n vankileireiltä palautettujen osalta

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Ilomantsin, Enon ja Kiihtelysvaaran sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Ilomantsin ort. seurakunta vv. 1808-1887
 • Vihittyjen luettelot, Ilomantsin ort. seurakunta vv. 1808-1887
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Ilomantsin ort. seurakunta vv. 1808-1887
 • Pääkirjat, Ilomantsin ort. seurakunta vv. 1812-1877
 • Ilomantsin henkikirjat 1810-1880
 • Ilomantsin ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Enon ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Kiihtelysvaaran ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Korpiselän sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Korpiselän ort. seurakunta vv. 1799-1885
 • Vihittyjen luettelot, Korpiselän ort. seurakunta vv. 1799-1885
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Korpiselän ort. seurakunta vv. 1799-1885
 • Pääkirjat, Korpiselän ort. seurakunta vv. 1815-1870
 • Korpiselän ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Suistamon sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Suistamon ort. seurakunta vv. 1792-1909
 • Vihittyjen luettelot, Suistamon ort. seurakunta vv. 1792-1909
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Suistamon ort. seurakunta vv. 1792-1909
 • Pääkirjat, Suistamon ort. seurakunta vv. 1786-1910
 • Suistamon ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Salmin sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Salmin ort. seurakunta vv. 1819-1910
 • Vihittyjen luettelot, Salmin ort. seurakunta vv. 1819-1910
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Salmin ort. seurakunta vv. 1819-1910
 • Pääkirjat, Salmin ort. seurakunta vv. 1805-1904
 • Salmin ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Impilahden sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Kitelän ort. seurakunta vv. 1783-1909
 • Vihittyjen luettelot, Kitelän ort. seurakunta vv. 1783-1909
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Kitelän ort. seurakunta vv. 1783-1909
 • Pääkirjat, Kitelän ort. seurakunta vv. 1821-1900
 • Impilahden ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Porajärven, Himolan, Jänkäjärven ja Valasmon seurakuntien sekä Selkin pogostan sukuhaarat:

 • Jänkäjärven ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги Янгозерского прихода) 1793-1841, 1858-1881, 1883-1890, 1892-1901.
 • Himolan ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги Гимольского прихода) 1857-1917.
 • Valasmon tehtaan ort. seurakunnan metrikkakirjat ((Метрической книги Валазминского прихода) 1871-1910.
 • Porajärven ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги Поросозерского прихода) 1911-1918.
 • Klyyssinvaaran ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги Клюшиногорского прихода) 1911-1918.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Kellolan kylä, Jänkäjärvi, Selkin pogosta (Ревизские сказки, д. Келлоева, Янгозеро, Селецкий погост, Повенецккий уезд) 1763-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Suunujoen Porajärvi, Selkin pogosta (Ревизские сказки, д. Порозеро на Суне-реке, Селецкий погост, Повенецккий уезд) 1763-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Klyyssinvaara, Selkin pogosta (Ревизские сказки, д. Клюшина гора, Селецкий погост, Повенецккий уезд) 1782-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Kostamus, Selkin pogosta (Ревизские сказки, д. Коштамукса, Селецкий погост, Повенецккий уезд) 1762-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Putsilan kylä, Selkin pogosta, (Ревизские сказки, д.Бочкиной Селецкого погоста Паданского уезда) 1763-1782.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Lupasalmen kylä, Selkin pogosta, (Ревизские сказки, д. Лубасалмы Селецкого погоста Паданского уезда) 1763-1782.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Uskalin kylä, Selkin pogosta, (Ревизские сказки, д. Ушкалы Селецкого погоста Паданского уезда) 1763-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Kellolan kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Келлоева Гимольского сельского общества Повенецкого уезда) 1850-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Klyyssinvaaran kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Клюшиной горы Гимольского сельского общества Повенецкого уезда) 1850-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Klyyssinvaaran kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Костомукса Гимольского сельского общества Селецкой волости Повенецкого уезда) 1850-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Lehmolan kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Легмялы Селецкой вотчины и Селецкого погоста Повенецкого уезда) 1811-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Uskalin kylä, Himola, (Ревизские сказки, д. Ушкалы Гимольского сельского общества Повенецкого уезда) 1850-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Soimivaaran kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Соймигора, Гимольского сельского общества Повенецкого уезда).
 • Kostamuksen kylän tunnustukselliset kirjat (Исповедной ведомости д. Коштомукса), 1824.
 • Venäjän imperiumin asutusluettelo (Списки населённых мест) v. 1873 (nrot 3414-3799), Aunuksen kuvernementti.

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Veskelyksen, Salmenniskan ja Tulemajärven sukuhaarat:

 • Tulemajärven ort. seurakunnan metrikkakirjat, Niskusvaaran kylä (Метрической книги, д. Нискозера, Туломозерского прихода, Петрозаводского уезда) 1882-1884.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Harittanankylän kylä (Метрической книги, д. Горшечной горы, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1853-1918.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Niskusvaaran kylä (Метрической книги, д. Нискозера, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1881-1916, 1918-1919.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Pedägdän kylä (Метрической книги, д. Харитоновой горы, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1853-1918.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Pogostan kylä (Метрической книги, д. Погосткой, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1853-1918.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Savilatsun kylä (Метрической книги, д. Савиладчи, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1864-1917.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Tsasounan kylä, sisältää myös Ahpoin-Mikki - ja Borissa-kylät (Метрической книги, д. Часовенской, в том числе д. Ахпойлишки и д. Борисово, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1847-1902.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Korpijärvenselkä, Veskelys (Ревизские сказки, д. Корбоозерной сельги Вешкельской волости Петрозаводского уезда) 1763-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Niskusvaaran kylä, Tulemajärvi (Ревизские сказки, д. Снискозера Туломозерской волости Олонецкого уезда) 1782-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Tsasounan kylä, Tsasounan yhteisö ja volosti, Salmenniska (Ревизские сказки, Часовенской Часовенского мирского общества Салменижской волости и Часовенской волости, Петрозаводского уезда) 1795-1850.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Yläjoen kylä, Salmenniska (Ревизские сказки, д. Улялеги Салменижской волости Петрозаводского уезда) 1782.
 • Veskelyksen Savilatsun kylän kolhoosiluettelot 1933-1950.

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Säämäjärven sukuhaarat:

 • Säämäjärven ort. seurakunnan metrikkakirjat, Kurmoilan kylä (Метрической книги, д. Курмойлы, Сямозерского прихода, Повенецкого уезда) 1861-1888.

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Pyhäniemen sukuhaarat:

 • Pyhäniemen ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги, Святнаволокского прихода, Повенецкого уезда) 1875-1877, 1896-1918.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Pyhäniemen volosti, Juustjärven votšina, Semsjärven pogosta (Ревизские сказки, Святнаволокской волости Юстозерской вотчины Семчезерского погоста Повенецкого уезда) 1782-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Suvipää, Juustjärvi (Ревизские сказки, д. Южного конца Юстозерского сельского общества Повенецкого уезда) 1850.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Suvipää, Juustjärvi, Käppäselän volosti (Ревизские сказки, д. Южного конца Юстозерского сельского общества Кяппесельгской волости Повенецкого уезда) 1858.

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Repolan sukuhaarat:

 • Repolan ort. seurakunnan metrikkakirjat, Pogostan kylä (Метрической книги, д. Ребольско-Погосткой, Ребольского прихода, Повенецкого уезда) 1892-1901, 1904-1921.

Muita lähteitä:

 • Björn: Ilomantsin historia. Keuruu 2006.
 • Björn: Suur-Ilomantsin historia. Pieksämäki 1991.
 • Haasio, Hujanen. Tasavallan panttivangit. Suo-säätiö. Jyväskylä 1990.
 • Haukka: Haukan suku Varpakylän Haukkavaarassa. Kajaani 2007.
 • Helpiö: Hodijev-suvun kantajuuret. Moniste. 1963.
 • Hokkinen: Suojärven Hokkisten suku. Hokkisten sukuseura ry. Kuopio 1970.
 • Hokkinen, Saarikoski: Suojärven Hokkisten suku 2003. Hokkisten sukuseura ry. Jyväskylä 2003.
 • Home: Sukututkielma. Moniste.
 • Hyrzylniekat: Hyrzylän kumbuzil - Hyrsylän kylä Itärajan mutkassa. Helsinki 2012.
 • Hämynen: Omal mual - vierahal mual. Suojärven historia III. Suojärven pitäjäseura ry. Saarijärvi 2011.
 • Hämynen: Omal mual - vierahal mual. Suojärven histori IV. Suojärven pitäjäseura ry. Saarijärvi 2011.
 • Hämynen, Partanen, Shikalov: Family Life on the Northwestern Margins of Imperial Russia. Joensuu 2004.
 • Härkkimien sukukirja. Härkkimien sukuseura ry. Helsinki.
 • Jeulonen: Nuuhkarinen. Moniste. 2013.
 • Jeulonen: Timofei Saveljev 1686. Moniste. 2013.
 • Jeulonen: Vasili Jegorov 1794. Moniste. 2013.
 • Katajasalo: Modifierat register för Karp Grigorjev. Moniste.
 • Kiiski: Jormanaisen suku. 2008.
 • Korpiselkäläisten seura: Korpiselkä. Pieksämäki 1958.
 • Kostamus Peksujev/Pöksynen Osa 1. Moniste. 2006.
 • Kostamus Peksujev/Pöksynen Osa 2. Moniste. 2006.
 • Kuutti, Hokkanen, Kihlström, Kolmström: Ennen koti Karjalssa - Vegaruksen, Salmijärvi ja Vaaksauksen kyläkirja.
 • Laakkonen: Laakkosten sukua: 0-11, laakkoset.org. 2014.
 • Loginen.net -verkkosivusto, sukutaulut-osio.
 • Lämsä: Pyhän Miikkulan Salonkylä. Suojärven Pitäjäseura. 2000.
 • Makkonen, Makkonen: Moisseinvaara - sinikuusamain kylä. 2009.
 • Malviemi: Iro-neidon pojat - Vornasten suvun runonlaulajat ja kanteleensoittajat. Vornasen sukuseura. Kokkola 1996.
 • Martikainen: Kyöttiset olivat Repolan mahtimiehiä. Repolainen 45. Repola-seura ry, 2007.
 • Martiskainen: Ilomantsin Pogostan itäiset kylät.
 • Martiskainen: Martiskaisten sukututkimus.
 • Murron sukututkimus. Moniste.
 • Norppa et al: Oma Suojärvi kuvina. Suojärven pitäjäseura ry. 1986.
 • Oinio: Pavel Bomban jälkeläiset. Moniste. 2004.
 • Oma Suojärvi -lehden numerot 3/1995-
 • Partanen (Ed.): Kontkaset - arjen karjalaiset. Porvoo 2011.
 • Patronen: Patrosten sukujuuret II. Moniste. 2013.
 • Pelkonen: Suojärvi I. Suosäätiö. Pieksämäki 1965.
 • Pelkonen: Suojärvi II. Suosäätiö. Pieksämäki 1966.
 • Salomäki: Vasil Vaska Löttönen s. 1770 Ilomantsi, Vuottojärvi. Moniste. 2004.
 • Siirtokarjalaisten tie I-IV -kirjat.
 • Sissonen: Sonkajanrannan Sissosten sukukirja. Moniste. 2011.
 • Sissonen: Simana Sissosen sukuhaara. Moniste. 2011.
 • Tarkkonen: Sukuselailu Tarkkonen.com. 2014.
 • Tarma: Aunuksen Repola. Repola-Seura ry. Jyväskylä 2001.
 • Tarma: Dobrinin family history. Moniste. 1987.
 • Trofim Prokopeinpoika Tajakan jälkipolvitutkimus. Moniste.
 • Tsokkinen: Tschokkiset - Tsokkiset - Tsokkiset - rajakarjalainen suku. Tschokkisten sukuseura ry. 2007.
 • Tutkimus Raisa Fedotoffin vanhemmista ja isovanhemmista. Moniste.
 • Vuorinen: Joukim (Jouhkima) Kalina, Kalinain s. n 1960. Moniste. 29.01.2013.
 • Ввеенская, Карпин: Малая родина. Петрозаводск 2010.
 • Коновалов Илья Анатольевич: История Ребольского погоста (XVI век – 1922 год).
 • Поминальные списки Карелии, 1937-1938: Уничтоженная Карелия. Ч. 2. Большой террор Петрозаводск, 2002.

Hautakivien tietoja:

 • Ahveniston hautausmaa. Hämeenlinna
 • Helsingin ortodoksinen hautausmaa
 • Hyvinkään hautausmaa
 • Ilomantsin Hattuvaaran Merojan hautausmaa
 • Ilomantsin Hattuvaaran uusi hautausmaa
 • Ilomantsin Kokonniemen kalmisto
 • Ilomantsin Möhkön hautausmaa
 • Ilomantsin evankelisluterilainen hautausmaa
 • Ilomantsin ortodoksinen hautausmaa
 • Joensuun evankelisluterilainen hautausmaa
 • Joensuun ortodoksinen hautausmaa
 • Juuan hautausmaa
 • Kajaanin ortodoksinen hautausmaa
 • Karstulan hautausmaa
 • Kauniaisten hautausmaa
 • Kemin hautausmaa
 • Kinnulan hautausmaa
 • Kotkan hautausmaa
 • Kuopion suurhautausmaa, Puijon puoli
 • Kyyjärven hautausmaa
 • Lapinlahden hautausmaa
 • Lieksan hautausmaa
 • Liperin ortodoksinen hautausmaa
 • Mäntän hautausmaa
 • Nurmeksen evankelisluterilainen hautausmaa
 • Nurmeksen ortodoksinen hautausmaa
 • Soinin hautausmaa
 • Sotkamon ortodoksinen hautausmaa
 • Suojärven Annantehtaan hautausmaa
 • Suojärven Hautavaaran hautausmaa
 • Suojärven Kuikkaniemen hautausmaa
 • Suojärven sankarihautausmaa
 • Suojärven Moiseinvaaran hautausmaa
 • Valtimon ortodoksinen hautausmaa
 • Vanajan hautausmaa, Hämeenlinna
 • Vesannon hautausmaa
 • Vihannin hautausmaa
 • Viinijärven hautausmaa

Muut lähteet:

 • Haastattelut
 • Virkatodistukset

Linkkikokoelma:

1. Arkistolähteitä

[http://digi.narc.fi/digi/dosearch.ka?atun=242043.KA]

2. Henkilöhaut

3. Henkilökuvauksia ja kansanperinne, jossa mainintoja henkilöistä

4. Karttoja ja karttalinkkejä

 • AKATEEMISEN KARJALA-SEURAN ITÄ-KARJALAN KARTTA

[http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=11896583]. Tähän karttaan liittyvä paikannimiluettelo: [http://www.genealogia.fi/hakem/itakarjala.htm]

 • KAIMAOJAN SIVIILIVANKILEIRI sijaitsi Kontupohjan pohjois-luoteispuolella olevan Santalanjärven (Озеро Сандал) rannalla:

[http://wikimapia.org/#lang=en&lat=62.342598&lon=34.160614&z=10&m=b]

 • ERITTÄIN YKSITYISKOHTAISIA KARTTOJA Aunuksen-Karjalasta, ovat sota-ajan topografisia karttoja. Paljon mm. kylätietoja:

[http://koti.kapsi.fi/timomeriluoto/KARTAT/Topografiset%20kartat/]

5. Pitäjä- ja kyläsivuja

6. Sukusivuja

 • KUMSJÄRVEN POHJOISPÄÄN JA POKROVSKOJEN FEDOTOV-SUKU:

[http://www.fedotov-family.narod.ru/]

7. Verkkolehtiä, uutisia ja tietopaketteja

[http://www.luovutettukarjala.fi/aloitussivu.htm]

 • MONUMENTS KARELIA: kuvia vanhoista rakennuksista:

[http://monuments.karelia.ru/ob-ekty-kul-turnogo-nasledija/katalog-ob-ekty-narodnogo-derevjannogo-zodchestva-na-istoriko-kul-turnyh-territorijah-sjamozer-e-i-prjazhinskoe-mezhozer-e/vvedenie/]

[http://kizhi.karelia.ru/collection/]

[http://vedlozero.ru/poselenie/newspaper/]

 • YLE Talvisodan ensimmäinen päivä: Hyrsyläläiset jäivät sotavangeiksi:

[http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/talvisodan_ensimmainen_paiva_43369.html#media=95847]

 • YLE Talvisodan ensimmäinen päivä: Puna-armeija valtaa Suojärven:

[http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/talvisodan_ensimmainen_paiva_43369.html#media=43410]

Suojärvi-projekti perustettiin alunperin Suojärven ja Raja-Karjalan sukujen projektiksi, mutta laajentui jälkeenpäin Karjalan alueen kattoprojektiksi, ja toimii lisäksi nykyään Karjalan, Kainuun, Pohjanmaan, Savon, Varsinais-Suomen sekä Satakunnan alueellisten Geni-projektien äitiprojektina. Suojärvi-projekti on maailman suurin Geni-projekti.

 • Pagizendua Suojärven da lähil olijoin randazien rodn'akundatutkimukses, end'izis elo- aijois da mis tahto muus mi mieleh juohtuu.
 • Keskustelua Suojärven ja lähiseutujen sukututkimuksesta, sukuhistoriasta yms.
 • Diskussion om Suojärvi ock dess närområden, släktforskning, släkthistoria mm.
 • Discussion about genealogy research and family history in Suojärvi and the neighbouring localities.
 • Обсуждение родословной и генеалогическогo деревa семьи связанногo с Суоярви и прилегающих районов.

Oheisessa kuvassa on esitetty keskimääräiset liittymisajat puuhumme, ja liittymistä helpottava prosessi. Koska meillä on niin suuri joukko jäseniä, liittyminen sujuu helpoimmin noudattamalla esitettyä prosessia.

Suojärvi-projekti toimii äitiprojektina myös muutamille alueellisille projekteille:

Suojärvi-projekti toimii Karjalan alueen pääprojektina. Lisäksi alueella on syventäviä projekteja:

Facebookissa oleva suljettu keskusteluryhmä Suojärven ja lähialueen suvut vanhan rajan molemmin puolin on tämän keskusteluryhmän sisarfoorumi. Tulgua terveh myös sinne mukaan.

Yleisempään sukututkimuksen Facebook-ryhmään Yhteiset juuret - sukututkimus nykypäivän työkaluin kannattaa myös liittyä.

Suojärvi-keskeinen Raja- ja Aunuksen Karjalan sukupuu:

 • Suojärvi-keskeinen Raja-Karjalan ja Aunuksen-Karjalan sukupuu 1500-luvulta nykypäiviin kattaa jo n. 1 000 000 nimeä, ja se on Geni-sukupuu- ohjelmassa. Tällä hetkellä tässä puussa on n. 3200 rakentajaa.
 • PERIAATE: Puu koostuu yli 100 v. vanhoista tiedoista (runko) ja uudemmista tiedoista. Elävät ihmiset eivät näy Internetissä ohjelman ulkopuolelle, ellei itse sitä halua - mutta runko näkyy. Puuhun voi lisätä itse "laajennetun lähipiirinsä" ihmisiä. Jos sinulla on kokemusta sukututkimuksesta, olet myös tervetullut rungon rakentamiseen.
 • LIITTYMINEN: Genin ulkopuolelta: Jotta sinut voi linkittää runkoon kutsulla, laita viestissä (1) vanhempiesi nimet, (2) isovanhempiesi nimet, -syntymäajat ja -paikat, ja (3) email-osoitteesi. Genin sisältä: sukupuiden yhdistämisen kautta.
 • Lisää valokuvia ja kertomuksia, sekä tietoa mahdollisista virheistä kaivataan! Tavoitteena on mahdollisimman korkealaatuinen puu!
 • YKSITYISYYDENSUOJA: Muistathan yksityisyyden kunnioittamisen. Myös tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa esimerkiksi viittauskäytännöllä. Perehdy Suomen sukututkimusseuran sukututkimuksen käytännesääntöihin. On hyvä huomata suostumuksen kysyminen elossa olevilta henkilöiltä. http://www.suvut.fi/Sukututkimuksen_kaytannesaannot.pdf (2013)

KOORDINAATTORIT JA HELPDESK sp. geni-suojarvi@googlegroups.com

Geni Suojärvi-projektin ylläpito ja Helpdesk koostuu vapaaehtoisista koordinaattoreista:

Koordinaattoriryhmässä on mukana eri osa-alueiden osaamista. Päävetäjä Suojärvi-projektissa on Reijo Savola, sukupuun pitkäaikainen rakentaja.

Projektiin ja sukupuuhun liittämisessä arvioitu aika on kaksi viikkoa. Tämä voi tapahtua nopeamminkin. Liittymisen edistyminen riippuu jonotustilanteesta ja mm. kytkemisen vaatimista lisätoimenpiteistä. On siis tärkeää, että pyytäessäsi jäsenyyttä projektiin sekä yhdistämistä suureen puuhun sinulla on puun alku rakennettu Genissä ja siellä liitettynä tietona sekä Helpdeskiin lähetetyssä sähköpostissa oma nimesi sekä vanhempiesi ja isovanhempiesi nimet ja syntymäajat (yhteys vuotta 1915 varhaisempaan aikaan täytyy olla).

Jotkin liittämiset voivat vaatia erityistoimenpiteitä ja kestävät siksi pitkään. Näiden kohdalla otetaan yhteyttä liittyjään. Myös omaa tilannetta voi kysyä Helpdeskistä, mikäli aikaa on kulunut. Joskus liittyjää voidaan pyytää täydentämään tietoja lisää. Erityisruuhkatilanteista tulee infoa FB-sivulle. Toivomme kärsivällisyyttä kysymyksesi kanssa, sillä tilanteet vaihtelevat myös kysyjien määrän mukaan.

Geni-ohjeita

Genin muuttaminen suomenkieliseksi (1) klikkaa Genissä oikean yläkulman profiilinimesi kohdalta, (2) valitse "Change language" ja valitse "suomi".

Salasanan asettaminen tai vaihtaminen Geniin (1) klikkaa Genissä oikean yläkulman profiilinimesi kohdalta, (2) valitse "Sähköposti ja salasana", (3) pääset vaihtamaan salasanan.

Sukupiiri- ja Suojärvi-projektipyynnön hyväksyminen Genissä (1) klikkaa Genissä oikean yläkulman profiilinimesi vasemmalta puolelta, (2) Valitse "Pyynnöt", (3) hyväksy sukupiiripyyntö ("kutsu lähipiiriin") ja Suojärvi-projektipyyntö.

Paikannimen editointi muokkaustilassa kun halutaan kirjoittaa paikka ilman automatiikkaa (1) Mene muokkaustilassa esim. syntymäpaikkakentän kohdalle. (2) Ko. laatikon alapuolella on teksti "Muokkaa sijainnin yksityiskohtia". Klikkaa siitä. (3) Sen jälkeen avautuu useampi uusi kenttä. Esimerkiksi Impilahden tapauksessa laita "Paikannimi"-laatikkoon kylän nimi ja "Kaupunki"-laatikkoon Impilahti. Aunuksen-Karjalan tiedoissa olemme käyttäneet "Läänin" kohdalla kihlakuntaa, "Osavaltion" kohdalla kuvernementtia (esim. "Aunus" tai "Vienan-Karjala"), ja maa: "Venäjä".

Oman profiilin näkyvien tietoja muuttaminen (1) Mene Genissä oikean yläkulman profiilinimesi kohdalle ja klikkaa, (2) valitse "Muokkaa profiilia". Pääset muuttamaan profiilisi tietoja.

Valokuvan lisääminen yhdelle henkilölle (1) Mene henkilön profiiliin, (2) klikkaa "Mediaa"-välilehti, (3) klikkaa "Klikkaa tästä" tai "Lisää kuvia", (4) klikkaa ensimmäisen rivin kohdalla olevasta "Valitse tiedosto"-kohdasta, (5) pääset valikoimaan tietokoneesi kansioista oikean kuvan, klikkaa sitten "Avaa", (6) Kirjoita albumin nimi tai valitse se ja klikkaa "Lähetä kuvat", (7) kuvaan kannattaa laittaa myös kuvateksti kuvan editointitilassa.

Nimistandardi

Seuraavaan nimistandardia suositellaan, jotta Suojärvi-projektin yhteydessä olevat tietokannan nimet ovat riittävässä määrin samankaltaisia. Yksi merkittävistä haasteita Raja-Karjalan sukututkimuksessa on ymmärtä, miten etu- ja sukunimet ovat muuttuneet ajan mukana. Vanhemmat asiakirjat sisältävät nimiä muodoissa, mitkä eivät vastaa suoraan uudemmissa asiakirjoissa esiintyviä nimiä, tai henkilön tai hänen perheensä käyttämiä nimiä. Helppo etsiminen ja tarkastelu Geni-järjestelmässä on mahdollista, kun tätä nimistandardia noudatetaan. Se helpottaa myös tutkimuksia arkistoissa, netissä ja muita lähteitä hyödyntäen.

Toivomus olisi, että suomen- tai englanninkieliseen profiililehteen kirjataan henkilön nimi suomen- tai karjalankielisessä asussa jos henkilö oli suomenkielinen tai karjalankielinen ja venäjänkieliseen (ort.) ja ruotsinkieliseen (ev.lut.) profiililehteen kirjataan henkilön nimi sellaisena kun se on kastetiedoissa. Muita nimimuotoja, kuten kirkonkirjoissa esiintyviä eri nimimuotoja, voi lisätä "tunnetaan myös" laatikkoon. (naisilla esim sukunimimuodot -tar voi kirjata näin). Erilaisia nimimuotoja ei suositella myöskään yhditettäviksi kenoviivalla Valborg/Valpuri/Wappu/Walborg Kinnunen/Kinnutar/Kinnu - tämä lisää yhdistäjien työtä. Naisten sukunimiksi kirjataan vain syntymänimi, sillä naiset pitivät sukunimensä syntymästä hautaan. Poikkeuksia käytäntöön on kaksi: ne naiset, joiden sukunimi on kirkonkirjoissa muutettu miehen sukunimeksi (tapa alkoi ns. ylemmissä yhteiskuntaluokissa 1800-luvulla) ja 1930 jälkeen kuolleet naiset, joiden sukunimet seurakunnat muuttivat aviomiesten sukunimiksi sukunimilain tullessa voimaan.

Nimiformaatti kentittäin:

ETUNIMI. Etunimeksi merkitään ensin nimi, jota henkilö on käyttänyt eläessään mahdollinen erimuotoinen kasteessa esiintyvä nimi suluissa tämän jälkeen, esimerkiksi Outi (Jeudokia), Antti (Andrei). Etunimet ovat ovat karjalais-suomalaisessa asussa, kun kyse on karjalaa äidinkielenään puhuvasta henkilöstä, siis esimerkiksi Osippa (ei Osip, Josip, Josif). Yleensä n. 1880-luvulla ja myöhemmin syntyneet tietyt i-päätteiset miesten nimet merkitään asussa Dimitri, Vasili, Aleksi, Afanasi ja sitä aiemmin asussa Dimitrei, Vasilei, Aleksei, Afanasei. Tietyt naisten nimet merkitään u-asussa: Jeudokia (ei Jevdokija) tai Audotja (ei Avdotja), Maura (ei Mavra).

KESKIMMÄINEN NIMI (PATRONYYMI). Tämä kenttä on varattu patronyymille; joka kirjoitetaan tavallisesti vain henkilöille, jotka ovat syntyneet ennen vuotta 1900, ellei Geni-tietokannasta puutu linkki isään, missä tapauksessa patronyymi merkitään myös henkilöille, jotka ovat syntyneet vuoden 1900 jälkeen. Patronyymi merkitään suomenkielisessä asussa, siis esimerkiksi "Ivaninpoika" tai "Vasileintytär", ei "Ivanov" tai "Vasiljeva".

SUKUNIMI. Alkuperäisin sukunimi merkitään ensimmäiseksi, ja myöhemmin käytössä olleet sukunimet tämän jälkeen, erotettuina "-"-merkillä nimien välissä. Myöhemmin käytössä olleet nimet voivat sisältää oikeinkirjoituksen eri muotoja, nimien muuntuneita muotoja (esim. patronyymin muuttamisen sukunimeksi) ja virallisia sukunimien muutettuja muotoja. On tärkeää sisällyttää mukaan nimen eri muotoja, jotta haku Geni-tietokannassa helpottuu - ihmiset käyttävät usein eri muotoja nimistä, jos esimerkiksi vain uusin nimimuoto on käytössä, henkilöä ei löydy tietokannasta. Esimerkki sukunimestä: Burtsova-Burtsoff-Untolehto, missä ensimmäinen sukunimi on kasteen yhteydessä saatu sukunimi, toinen sukunimi myöhemmin asiakirjoissa käytetty sukunimi ja kolmas virallisesti muutettu sukunimi.

Naisille käytetään pääsääntöisesti ennen 1900-luvun alkua alkuperäistä sukunimeä ("tyttönimeä") - sukunimeä ei siis muunneta miehen sukunimen mukaiseksi.

Jos henkilö on syntynyt tai asunut Venäjän Aunuksen-Karjalassa tai Vienan-Karjalassa, merkitään nimi muotoon:

Etunimi Patronyymi Suomalais-karjalainen sukunimi-venäl. sukunimi (Etunimi Sukunimi kyrillisin kirjaimin); Esimerkiksi: Arhippa Ivaninpoika Maaninen-Manijev (Архип Иванов Маниев).

Venäläisissä patronyymeissä käytetään ennen vallankumousta olevassa ajassa muotoja, jotka silloin olivat käytössä, kuten esimerkiksi ei-ylhäissäätyisellä Ivanov/Ivanova (Иванов/Иванова), ei Ivanovitsh/Ivanovna (Иванович/Ивановна).

THE NAME FORMAT IN ENGLISH:

In order to maintain a level of uniformity in the names entered into the GENI database as part of the “Suojärvi Project”, the following data formats are recommended. One of the biggest challenges in border Karelian genealogical research is how the names evolved and changed over time, both the Christian names and also the surnames. Older records can show names that don’t match the names used in later records or by family members for the same person, making family research challenging. By adopting these name formats it will allow for an easier use of the data when searching and viewing in the GENI system. It will also facilitate doing research at archives, on-line, and from other sources.

Data Field Adopted Format FIRST NAME The name the person was referred to in life is usually entered first with baptismal name in brackets after, eg. Outi (Jeudokia), Antti (Andrei)

MIDDLE NAME Reserved for the patronyymi; this is usually included only for individuals born before 1900, unless there is no link to the father in the GENI database in which case the patronyymi would be included for people born after 1900

SURNAME / LAST NAME Original last name listed first with subsequent names listed after with a “-“ between names; subsequent names may include variations in the spelling, evolutions in the name, eg. the adoption of the patronyymi as the family name, and also official name changes registered with the government of Finland; it is important to include the various names because when searching the GENI database people may be using any one of the various names for an individual and if only the most current name is listed the individual will not be found, eg. Burtsova-Burtsoff-Untolehto, where the first name is the baptismal surname, second the surname used in later documents and by the family, and third the officially changed surname

Lähteitä, joita on käytetty rakennettaessa sukupuuta:

Arkistolähteitä, Suojärvi:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Suojärven ort. seurakunta vv. 1802-1914
 • Vihittyjen luettelot, Suojärven ort. seurakunta vv. 1802-1914
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Suojärven ort. seurakunta vv. 1802-1914
 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Annantehtaan ort. seurakunta vv. 1899-1918
 • Vihittyjen luettelot, Annantehtaan ort. seurakunta vv. 1899-1918
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Annantehtaan ort. seurakunta vv. 1899-1918
 • Pääkirjat, Suojärven ort. seurakunta vv. 1734-1916
 • Pääkirjat, Annantehtaan ort. seurakunta vv. 1900-1915
 • Suojärven henkikirjat 1818-1880
 • Käkisalmen läänin maakirja 1618 ja 1637
 • Käkisalmen pohjoisen läänin henkikirja 1722
 • Verorevisioluettelot Suojärven ja Salmin osalta 1728, 1753, 1764
 • Viipurin ja Käkisalmen provinssien läänintilikirjan tositteet 1745
 • Suojärven savuluettelo 1690
 • Suojärven väestöluettelo 1722
 • Suojärven sakkokirja 1780
 • Hyrsylä, Ignoila: Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Salmin ort. seurakunta, 1819-1910
 • Hyrsylä, Ignoila: Vihittyjen luettelot, Salmin ort. seurakunta, 1819-1910
 • Hyrsylä, Ignoila: Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Salmin ort. seurakunta, 1819-1910
 • Hyrsylä, Ignoila: Pääkirjat, Salmin ort. seurakunta, 1805-1904
 • Hyrsylä, Ignoila: Salmin henkikirjat 1818-1885
 • Hyrsylä, Ignoila: Salmin pogostan väestöluettelo 1733
 • Hautavaara, Hyrsylä, Ignoila: Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjamerkintöjä
 • Soanlahden ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Salmin ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Suistamon ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Sota-arkiston materiaali NL:n vankileireiltä palautettujen osalta

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Ilomantsin, Enon ja Kiihtelysvaaran sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Ilomantsin ort. seurakunta vv. 1808-1887
 • Vihittyjen luettelot, Ilomantsin ort. seurakunta vv. 1808-1887
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Ilomantsin ort. seurakunta vv. 1808-1887
 • Pääkirjat, Ilomantsin ort. seurakunta vv. 1812-1877
 • Ilomantsin henkikirjat 1810-1880
 • Ilomantsin ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Enon ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Kiihtelysvaaran ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Korpiselän sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Korpiselän ort. seurakunta vv. 1799-1885
 • Vihittyjen luettelot, Korpiselän ort. seurakunta vv. 1799-1885
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Korpiselän ort. seurakunta vv. 1799-1885
 • Pääkirjat, Korpiselän ort. seurakunta vv. 1815-1870
 • Korpiselän ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Suistamon sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Suistamon ort. seurakunta vv. 1792-1909
 • Vihittyjen luettelot, Suistamon ort. seurakunta vv. 1792-1909
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Suistamon ort. seurakunta vv. 1792-1909
 • Pääkirjat, Suistamon ort. seurakunta vv. 1786-1910
 • Suistamon ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Salmin sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Salmin ort. seurakunta vv. 1819-1910
 • Vihittyjen luettelot, Salmin ort. seurakunta vv. 1819-1910
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Salmin ort. seurakunta vv. 1819-1910
 • Pääkirjat, Salmin ort. seurakunta vv. 1805-1904
 • Salmin ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Impilahden sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Kitelän ort. seurakunta vv. 1783-1909
 • Vihittyjen luettelot, Kitelän ort. seurakunta vv. 1783-1909
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Kitelän ort. seurakunta vv. 1783-1909
 • Pääkirjat, Kitelän ort. seurakunta vv. 1821-1900
 • Impilahden ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Porajärven, Himolan, Jänkäjärven ja Valasmon seurakuntien sekä Selkin pogostan sukuhaarat:

 • Jänkäjärven ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги Янгозерского прихода) 1793-1841, 1858-1881, 1883-1890, 1892-1901.
 • Himolan ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги Гимольского прихода) 1857-1917.
 • Valasmon tehtaan ort. seurakunnan metrikkakirjat ((Метрической книги Валазминского прихода) 1871-1910.
 • Porajärven ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги Поросозерского прихода) 1911-1918.
 • Klyyssinvaaran ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги Клюшиногорского прихода) 1911-1918.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Kellolan kylä, Jänkäjärvi, Selkin pogosta (Ревизские сказки, д. Келлоева, Янгозеро, Селецкий погост, Повенецккий уезд) 1763-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Suunujoen Porajärvi, Selkin pogosta (Ревизские сказки, д. Порозеро на Суне-реке, Селецкий погост, Повенецккий уезд) 1763-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Klyyssinvaara, Selkin pogosta (Ревизские сказки, д. Клюшина гора, Селецкий погост, Повенецккий уезд) 1782-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Kostamus, Selkin pogosta (Ревизские сказки, д. Коштамукса, Селецкий погост, Повенецккий уезд) 1762-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Putsilan kylä, Selkin pogosta, (Ревизские сказки, д.Бочкиной Селецкого погоста Паданского уезда) 1763-1782.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Lupasalmen kylä, Selkin pogosta, (Ревизские сказки, д. Лубасалмы Селецкого погоста Паданского уезда) 1763-1782.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Uskalin kylä, Selkin pogosta, (Ревизские сказки, д. Ушкалы Селецкого погоста Паданского уезда) 1763-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Kellolan kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Келлоева Гимольского сельского общества Повенецкого уезда) 1850-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Klyyssinvaaran kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Клюшиной горы Гимольского сельского общества Повенецкого уезда) 1850-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Klyyssinvaaran kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Костомукса Гимольского сельского общества Селецкой волости Повенецкого уезда) 1850-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Lehmolan kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Легмялы Селецкой вотчины и Селецкого погоста Повенецкого уезда) 1811-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Uskalin kylä, Himola, (Ревизские сказки, д. Ушкалы Гимольского сельского общества Повенецкого уезда) 1850-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Soimivaaran kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Соймигора, Гимольского сельского общества Повенецкого уезда).
 • Kostamuksen kylän tunnustukselliset kirjat (Исповедной ведомости д. Коштомукса), 1824.
 • Venäjän imperiumin asutusluettelo (Списки населённых мест) v. 1873 (nrot 3414-3799), Aunuksen kuvernementti.

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Veskelyksen, Salmenniskan ja Tulemajärven sukuhaarat:

 • Tulemajärven ort. seurakunnan metrikkakirjat, Niskusvaaran kylä (Метрической книги, д. Нискозера, Туломозерского прихода, Петрозаводского уезда) 1882-1884.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Harittanankylän kylä (Метрической книги, д. Горшечной горы, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1853-1918.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Niskusvaaran kylä (Метрической книги, д. Нискозера, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1881-1916, 1918-1919.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Pedägdän kylä (Метрической книги, д. Харитоновой горы, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1853-1918.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Pogostan kylä (Метрической книги, д. Погосткой, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1853-1918.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Savilatsun kylä (Метрической книги, д. Савиладчи, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1864-1917.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Tsasounan kylä, sisältää myös Ahpoin-Mikki - ja Borissa-kylät (Метрической книги, д. Часовенской, в том числе д. Ахпойлишки и д. Борисово, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1847-1902.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Korpijärvenselkä, Veskelys (Ревизские сказки, д. Корбоозерной сельги Вешкельской волости Петрозаводского уезда) 1763-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Niskusvaaran kylä, Tulemajärvi (Ревизские сказки, д. Снискозера Туломозерской волости Олонецкого уезда) 1782-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Tsasounan kylä, Tsasounan yhteisö ja volosti, Salmenniska (Ревизские сказки, Часовенской Часовенского мирского общества Салменижской волости и Часовенской волости, Петрозаводского уезда) 1795-1850.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Yläjoen kylä, Salmenniska (Ревизские сказки, д. Улялеги Салменижской волости Петрозаводского уезда) 1782.
 • Veskelyksen Savilatsun kylän kolhoosiluettelot 1933-1950.

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Säämäjärven sukuhaarat:

 • Säämäjärven ort. seurakunnan metrikkakirjat, Kurmoilan kylä (Метрической книги, д. Курмойлы, Сямозерского прихода, Повенецкого уезда) 1861-1888.

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Pyhäniemen sukuhaarat:

 • Pyhäniemen ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги, Святнаволокского прихода, Повенецкого уезда) 1875-1877, 1896-1918.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Pyhäniemen volosti, Juustjärven votšina, Semsjärven pogosta (Ревизские сказки, Святнаволокской волости Юстозерской вотчины Семчезерского погоста Повенецкого уезда) 1782-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Suvipää, Juustjärvi (Ревизские сказки, д. Южного конца Юстозерского сельского общества Повенецкого уезда) 1850.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Suvipää, Juustjärvi, Käppäselän volosti (Ревизские сказки, д. Южного конца Юстозерского сельского общества Кяппесельгской волости Повенецкого уезда) 1858.

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Repolan sukuhaarat:

 • Repolan ort. seurakunnan metrikkakirjat, Pogostan kylä (Метрической книги, д. Ребольско-Погосткой, Ребольского прихода, Повенецкого уезда) 1892-1901, 1904-1921.

Muita lähteitä:

 • Björn: Ilomantsin historia. Keuruu 2006.
 • Björn: Suur-Ilomantsin historia. Pieksämäki 1991.
 • Haasio, Hujanen. Tasavallan panttivangit. Suo-säätiö. Jyväskylä 1990.
 • Haukka: Haukan suku Varpakylän Haukkavaarassa. Kajaani 2007.
 • Helpiö: Hodijev-suvun kantajuuret. Moniste. 1963.
 • Hokkinen: Suojärven Hokkisten suku. Hokkisten sukuseura ry. Kuopio 1970.
 • Hokkinen, Saarikoski: Suojärven Hokkisten suku 2003. Hokkisten sukuseura ry. Jyväskylä 2003.
 • Home: Sukututkielma. Moniste.
 • Hyrzylniekat: Hyrzylän kumbuzil - Hyrsylän kylä Itärajan mutkassa. Helsinki 2012.
 • Hämynen: Omal mual - vierahal mual. Suojärven historia III. Suojärven pitäjäseura ry. Saarijärvi 2011.
 • Hämynen: Omal mual - vierahal mual. Suojärven histori IV. Suojärven pitäjäseura ry. Saarijärvi 2011.
 • Hämynen, Partanen, Shikalov: Family Life on the Northwestern Margins of Imperial Russia. Joensuu 2004.
 • Härkkimien sukukirja. Härkkimien sukuseura ry. Helsinki.
 • Jeulonen: Nuuhkarinen. Moniste. 2013.
 • Jeulonen: Timofei Saveljev 1686. Moniste. 2013.
 • Jeulonen: Vasili Jegorov 1794. Moniste. 2013.
 • Katajasalo: Modifierat register för Karp Grigorjev. Moniste.
 • Kiiski: Jormanaisen suku. 2008.
 • Korpiselkäläisten seura: Korpiselkä. Pieksämäki 1958.
 • Kostamus Peksujev/Pöksynen Osa 1. Moniste. 2006.
 • Kostamus Peksujev/Pöksynen Osa 2. Moniste. 2006.
 • Kuutti, Hokkanen, Kihlström, Kolmström: Ennen koti Karjalssa - Vegaruksen, Salmijärvi ja Vaaksauksen kyläkirja.
 • Laakkonen: Laakkosten sukua: 0-11, laakkoset.org. 2014.
 • Loginen.net -verkkosivusto, sukutaulut-osio.
 • Lämsä: Pyhän Miikkulan Salonkylä. Suojärven Pitäjäseura. 2000.
 • Makkonen, Makkonen: Moisseinvaara - sinikuusamain kylä. 2009.
 • Malviemi: Iro-neidon pojat - Vornasten suvun runonlaulajat ja kanteleensoittajat. Vornasen sukuseura. Kokkola 1996.
 • Martikainen: Kyöttiset olivat Repolan mahtimiehiä. Repolainen 45. Repola-seura ry, 2007.
 • Martiskainen: Ilomantsin Pogostan itäiset kylät.
 • Martiskainen: Martiskaisten sukututkimus.
 • Murron sukututkimus. Moniste.
 • Norppa et al: Oma Suojärvi kuvina. Suojärven pitäjäseura ry. 1986.
 • Oinio: Pavel Bomban jälkeläiset. Moniste. 2004.
 • Oma Suojärvi -lehden numerot 3/1995-
 • Partanen (Ed.): Kontkaset - arjen karjalaiset. Porvoo 2011.
 • Patronen: Patrosten sukujuuret II. Moniste. 2013.
 • Pelkonen: Suojärvi I. Suosäätiö. Pieksämäki 1965.
 • Pelkonen: Suojärvi II. Suosäätiö. Pieksämäki 1966.
 • Salomäki: Vasil Vaska Löttönen s. 1770 Ilomantsi, Vuottojärvi. Moniste. 2004.
 • Siirtokarjalaisten tie I-IV -kirjat.
 • Sissonen: Sonkajanrannan Sissosten sukukirja. Moniste. 2011.
 • Sissonen: Simana Sissosen sukuhaara. Moniste. 2011.
 • Tarkkonen: Sukuselailu Tarkkonen.com. 2014.
 • Tarma: Aunuksen Repola. Repola-Seura ry. Jyväskylä 2001.
 • Tarma: Dobrinin family history. Moniste. 1987.
 • Trofim Prokopeinpoika Tajakan jälkipolvitutkimus. Moniste.
 • Tsokkinen: Tschokkiset - Tsokkiset - Tsokkiset - rajakarjalainen suku. Tschokkisten sukuseura ry. 2007.
 • Tutkimus Raisa Fedotoffin vanhemmista ja isovanhemmista. Moniste.
 • Vuorinen: Joukim (Jouhkima) Kalina, Kalinain s. n 1960. Moniste. 29.01.2013.
 • Ввеенская, Карпин: Малая родина. Петрозаводск 2010.
 • Коновалов Илья Анатольевич: История Ребольского погоста (XVI век – 1922 год).
 • Поминальные списки Карелии, 1937-1938: Уничтоженная Карелия. Ч. 2. Большой террор Петрозаводск, 2002.

Hautakivien tietoja:

 • Ahveniston hautausmaa. Hämeenlinna
 • Helsingin ortodoksinen hautausmaa
 • Hyvinkään hautausmaa
 • Ilomantsin Hattuvaaran Merojan hautausmaa
 • Ilomantsin Hattuvaaran uusi hautausmaa
 • Ilomantsin Kokonniemen kalmisto
 • Ilomantsin Möhkön hautausmaa
 • Ilomantsin evankelisluterilainen hautausmaa
 • Ilomantsin ortodoksinen hautausmaa
 • Joensuun evankelisluterilainen hautausmaa
 • Joensuun ortodoksinen hautausmaa
 • Juuan hautausmaa
 • Kajaanin ortodoksinen hautausmaa
 • Karstulan hautausmaa
 • Kauniaisten hautausmaa
 • Kemin hautausmaa
 • Kinnulan hautausmaa
 • Kotkan hautausmaa
 • Kuopion suurhautausmaa, Puijon puoli
 • Kyyjärven hautausmaa
 • Lapinlahden hautausmaa
 • Lieksan hautausmaa
 • Liperin ortodoksinen hautausmaa
 • Mäntän hautausmaa
 • Nurmeksen evankelisluterilainen hautausmaa
 • Nurmeksen ortodoksinen hautausmaa
 • Soinin hautausmaa
 • Sotkamon ortodoksinen hautausmaa
 • Suojärven Annantehtaan hautausmaa
 • Suojärven Hautavaaran hautausmaa
 • Suojärven Kuikkaniemen hautausmaa
 • Suojärven sankarihautausmaa
 • Suojärven Moiseinvaaran hautausmaa
 • Valtimon ortodoksinen hautausmaa
 • Vanajan hautausmaa, Hämeenlinna
 • Vesannon hautausmaa
 • Vihannin hautausmaa
 • Viinijärven hautausmaa

Muut lähteet:

 • Haastattelut
 • Virkatodistukset

Linkkikokoelma:

1. Arkistolähteitä

[http://digi.narc.fi/digi/dosearch.ka?atun=242043.KA]

2. Henkilöhaut

3. Henkilökuvauksia ja kansanperinne, jossa mainintoja henkilöistä

4. Karttoja ja karttalinkkejä

 • AKATEEMISEN KARJALA-SEURAN ITÄ-KARJALAN KARTTA

[http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=11896583]. Tähän karttaan liittyvä paikannimiluettelo: [http://www.genealogia.fi/hakem/itakarjala.htm]

 • KAIMAOJAN SIVIILIVANKILEIRI sijaitsi Kontupohjan pohjois-luoteispuolella olevan Santalanjärven (Озеро Сандал) rannalla:

[http://wikimapia.org/#lang=en&lat=62.342598&lon=34.160614&z=10&m=b]

 • ERITTÄIN YKSITYISKOHTAISIA KARTTOJA Aunuksen-Karjalasta, ovat sota-ajan topografisia karttoja. Paljon mm. kylätietoja:

[http://koti.kapsi.fi/timomeriluoto/KARTAT/Topografiset%20kartat/]

5. Pitäjä- ja kyläsivuja

6. Sukusivuja

 • KUMSJÄRVEN POHJOISPÄÄN JA POKROVSKOJEN FEDOTOV-SUKU:

[http://www.fedotov-family.narod.ru/]

7. Verkkolehtiä, uutisia ja tietopaketteja

[http://www.luovutettukarjala.fi/aloitussivu.htm]

 • MONUMENTS KARELIA: kuvia vanhoista rakennuksista:

[http://monuments.karelia.ru/ob-ekty-kul-turnogo-nasledija/katalog-ob-ekty-narodnogo-derevjannogo-zodchestva-na-istoriko-kul-turnyh-territorijah-sjamozer-e-i-prjazhinskoe-mezhozer-e/vvedenie/]

[http://kizhi.karelia.ru/collection/]

[http://vedlozero.ru/poselenie/newspaper/]

 • YLE Talvisodan ensimmäinen päivä: Hyrsyläläiset jäivät sotavangeiksi:

[http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/talvisodan_ensimmainen_paiva_43369.html#media=95847]

 • YLE Talvisodan ensimmäinen päivä: Puna-armeija valtaa Suojärven:

[http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/talvisodan_ensimmainen_paiva_43369.html#media=43410]

Suojärvi-projekti perustettiin alunperin Suojärven ja Raja-Karjalan sukujen projektiksi, mutta laajentui jälkeenpäin Karjalan alueen kattoprojektiksi, ja toimii lisäksi nykyään Karjalan, Kainuun, Pohjanmaan, Savon, Varsinais-Suomen sekä Satakunnan alueellisten Geni-projektien äitiprojektina. Suojärvi-projekti on maailman suurin Geni-projekti.

 • Pagizendua Suojärven da lähil olijoin randazien rodn'akundatutkimukses, end'izis elo- aijois da mis tahto muus mi mieleh juohtuu.
 • Keskustelua Suojärven ja lähiseutujen sukututkimuksesta, sukuhistoriasta yms.
 • Diskussion om Suojärvi ock dess närområden, släktforskning, släkthistoria mm.
 • Discussion about genealogy research and family history in Suojärvi and the neighbouring localities.
 • Обсуждение родословной и генеалогическогo деревa семьи связанногo с Суоярви и прилегающих районов.

Oheisessa kuvassa on esitetty keskimääräiset liittymisajat puuhumme, ja liittymistä helpottava prosessi. Koska meillä on niin suuri joukko jäseniä, liittyminen sujuu helpoimmin noudattamalla esitettyä prosessia.

Suojärvi-projekti toimii äitiprojektina myös muutamille alueellisille projekteille:

Suojärvi-projekti toimii Karjalan alueen pääprojektina. Lisäksi alueella on syventäviä projekteja:

Facebookissa oleva suljettu keskusteluryhmä "Suojärven ja lähialueen suvut vanhan rajan molemmin puolin" on tämän keskusteluryhmän sisarfoorumi. Tulgua terveh myös sinne mukaan. Se löytyy kun kirjoittaa Facebookin haku-laatikkoon tuon nimen tai klikkaamalla tätä linkkiä: [https://www.facebook.com/groups/suojarvi/] - sen jälkeen pitää vielä laittaa liittymispyyntöä. Ylläpitäjinä ovat ryhmässä Reijo Savola ja Lauri Peura.

Suojärvi-keskeinen Raja- ja Aunuksen Karjalan sukupuu:

 • Suojärvi-keskeinen Raja-Karjalan ja Aunuksen-Karjalan sukupuu 1500-luvulta nykypäiviin kattaa jo n. 1 000 000 nimeä, ja se on Geni-sukupuu- ohjelmassa. Tällä hetkellä tässä puussa on n. 3200 rakentajaa.
 • PERIAATE: Puu koostuu yli 100 v. vanhoista tiedoista (runko) ja uudemmista tiedoista. Elävät ihmiset eivät näy Internetissä ohjelman ulkopuolelle, ellei itse sitä halua - mutta runko näkyy. Puuhun voi lisätä itse "laajennetun lähipiirinsä" ihmisiä. Jos sinulla on kokemusta sukututkimuksesta, olet myös tervetullut rungon rakentamiseen.
 • LIITTYMINEN: Genin ulkopuolelta: Jotta sinut voi linkittää runkoon kutsulla, laita viestissä (1) vanhempiesi nimet, (2) isovanhempiesi nimet, -syntymäajat ja -paikat, ja (3) email-osoitteesi. Genin sisältä: sukupuiden yhdistämisen kautta.
 • Lisää valokuvia ja kertomuksia, sekä tietoa mahdollisista virheistä kaivataan! Tavoitteena on mahdollisimman korkealaatuinen puu!
 • YKSITYISYYDENSUOJA: Muistathan yksityisyyden kunnioittamisen. Myös tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa esimerkiksi viittauskäytännöllä. Perehdy Suomen sukututkimusseuran sukututkimuksen käytännesääntöihin. On hyvä huomata suostumuksen kysyminen elossa olevilta henkilöiltä. http://www.suvut.fi/Sukututkimuksen_kaytannesaannot.pdf (2013)

KOORDINAATTORIT JA HELPDESK sp. geni-suojarvi@googlegroups.com

Geni Suojärvi-projektin ylläpito ja Helpdesk koostuu vapaaehtoisista koordinaattoreista:

Koordinaattoriryhmässä on mukana eri osa-alueiden osaamista. Päävetäjä Suojärvi-projektissa on Reijo Savola, sukupuun pitkäaikainen rakentaja.

Projektiin ja sukupuuhun liittämisessä arvioitu aika on kaksi viikkoa. Tämä voi tapahtua nopeamminkin. Liittymisen edistyminen riippuu jonotustilanteesta ja mm. kytkemisen vaatimista lisätoimenpiteistä. On siis tärkeää, että pyytäessäsi jäsenyyttä projektiin sekä yhdistämistä suureen puuhun sinulla on puun alku rakennettu Genissä ja siellä liitettynä tietona sekä Helpdeskiin lähetetyssä sähköpostissa oma nimesi sekä vanhempiesi ja isovanhempiesi nimet ja syntymäajat (yhteys vuotta 1915 varhaisempaan aikaan täytyy olla).

Jotkin liittämiset voivat vaatia erityistoimenpiteitä ja kestävät siksi pitkään. Näiden kohdalla otetaan yhteyttä liittyjään. Myös omaa tilannetta voi kysyä Helpdeskistä, mikäli aikaa on kulunut. Joskus liittyjää voidaan pyytää täydentämään tietoja lisää. Erityisruuhkatilanteista tulee infoa FB-sivulle. Toivomme kärsivällisyyttä kysymyksesi kanssa, sillä tilanteet vaihtelevat myös kysyjien määrän mukaan.

Geni-ohjeita

Genin muuttaminen suomenkieliseksi (1) klikkaa Genissä oikean yläkulman profiilinimesi kohdalta, (2) valitse "Change language" ja valitse "suomi".

Salasanan asettaminen tai vaihtaminen Geniin (1) klikkaa Genissä oikean yläkulman profiilinimesi kohdalta, (2) valitse "Sähköposti ja salasana", (3) pääset vaihtamaan salasanan.

Sukupiiri- ja Suojärvi-projektipyynnön hyväksyminen Genissä (1) klikkaa Genissä oikean yläkulman profiilinimesi vasemmalta puolelta, (2) Valitse "Pyynnöt", (3) hyväksy sukupiiripyyntö ("kutsu lähipiiriin") ja Suojärvi-projektipyyntö.

Paikannimen editointi muokkaustilassa kun halutaan kirjoittaa paikka ilman automatiikkaa (1) Mene muokkaustilassa esim. syntymäpaikkakentän kohdalle. (2) Ko. laatikon alapuolella on teksti "Muokkaa sijainnin yksityiskohtia". Klikkaa siitä. (3) Sen jälkeen avautuu useampi uusi kenttä. Esimerkiksi Impilahden tapauksessa laita "Paikannimi"-laatikkoon kylän nimi ja "Kaupunki"-laatikkoon Impilahti. Aunuksen-Karjalan tiedoissa olemme käyttäneet "Läänin" kohdalla kihlakuntaa, "Osavaltion" kohdalla kuvernementtia (esim. "Aunus" tai "Vienan-Karjala"), ja maa: "Venäjä".

Oman profiilin näkyvien tietoja muuttaminen (1) Mene Genissä oikean yläkulman profiilinimesi kohdalle ja klikkaa, (2) valitse "Muokkaa profiilia". Pääset muuttamaan profiilisi tietoja.

Valokuvan lisääminen yhdelle henkilölle (1) Mene henkilön profiiliin, (2) klikkaa "Mediaa"-välilehti, (3) klikkaa "Klikkaa tästä" tai "Lisää kuvia", (4) klikkaa ensimmäisen rivin kohdalla olevasta "Valitse tiedosto"-kohdasta, (5) pääset valikoimaan tietokoneesi kansioista oikean kuvan, klikkaa sitten "Avaa", (6) Kirjoita albumin nimi tai valitse se ja klikkaa "Lähetä kuvat", (7) kuvaan kannattaa laittaa myös kuvateksti kuvan editointitilassa.

Nimistandardi

Seuraavaan nimistandardia suositellaan, jotta Suojärvi-projektin yhteydessä olevat tietokannan nimet ovat riittävässä määrin samankaltaisia. Yksi merkittävistä haasteita Raja-Karjalan sukututkimuksessa on ymmärtä, miten etu- ja sukunimet ovat muuttuneet ajan mukana. Vanhemmat asiakirjat sisältävät nimiä muodoissa, mitkä eivät vastaa suoraan uudemmissa asiakirjoissa esiintyviä nimiä, tai henkilön tai hänen perheensä käyttämiä nimiä. Helppo etsiminen ja tarkastelu Geni-järjestelmässä on mahdollista, kun tätä nimistandardia noudatetaan. Se helpottaa myös tutkimuksia arkistoissa, netissä ja muita lähteitä hyödyntäen.

Toivomus olisi, että suomen- tai englanninkieliseen profiililehteen kirjataan henkilön nimi suomen- tai karjalankielisessä asussa jos henkilö oli suomenkielinen tai karjalankielinen ja venäjänkieliseen (ort.) ja ruotsinkieliseen (ev.lut.) profiililehteen kirjataan henkilön nimi sellaisena kun se on kastetiedoissa. Muita nimimuotoja, kuten kirkonkirjoissa esiintyviä eri nimimuotoja, voi lisätä "tunnetaan myös" laatikkoon. (naisilla esim sukunimimuodot -tar voi kirjata näin). Erilaisia nimimuotoja ei suositella myöskään yhditettäviksi kenoviivalla Valborg/Valpuri/Wappu/Walborg Kinnunen/Kinnutar/Kinnu - tämä lisää yhdistäjien työtä. Naisten sukunimiksi kirjataan vain syntymänimi, sillä naiset pitivät sukunimensä syntymästä hautaan. Poikkeuksia käytäntöön on kaksi: ne naiset, joiden sukunimi on kirkonkirjoissa muutettu miehen sukunimeksi (tapa alkoi ns. ylemmissä yhteiskuntaluokissa 1800-luvulla) ja 1930 jälkeen kuolleet naiset, joiden sukunimet seurakunnat muuttivat aviomiesten sukunimiksi sukunimilain tullessa voimaan.

Nimiformaatti kentittäin:

ETUNIMI. Etunimeksi merkitään ensin nimi, jota henkilö on käyttänyt eläessään mahdollinen erimuotoinen kasteessa esiintyvä nimi suluissa tämän jälkeen, esimerkiksi Outi (Jeudokia), Antti (Andrei). Etunimet ovat ovat karjalais-suomalaisessa asussa, kun kyse on karjalaa äidinkielenään puhuvasta henkilöstä, siis esimerkiksi Osippa (ei Osip, Josip, Josif). Yleensä n. 1880-luvulla ja myöhemmin syntyneet tietyt i-päätteiset miesten nimet merkitään asussa Dimitri, Vasili, Aleksi, Afanasi ja sitä aiemmin asussa Dimitrei, Vasilei, Aleksei, Afanasei. Tietyt naisten nimet merkitään u-asussa: Jeudokia (ei Jevdokija) tai Audotja (ei Avdotja), Maura (ei Mavra).

KESKIMMÄINEN NIMI (PATRONYYMI). Tämä kenttä on varattu patronyymille; joka kirjoitetaan tavallisesti vain henkilöille, jotka ovat syntyneet ennen vuotta 1900, ellei Geni-tietokannasta puutu linkki isään, missä tapauksessa patronyymi merkitään myös henkilöille, jotka ovat syntyneet vuoden 1900 jälkeen. Patronyymi merkitään suomenkielisessä asussa, siis esimerkiksi "Ivaninpoika" tai "Vasileintytär", ei "Ivanov" tai "Vasiljeva".

SUKUNIMI. Alkuperäisin sukunimi merkitään ensimmäiseksi, ja myöhemmin käytössä olleet sukunimet tämän jälkeen, erotettuina "-"-merkillä nimien välissä. Myöhemmin käytössä olleet nimet voivat sisältää oikeinkirjoituksen eri muotoja, nimien muuntuneita muotoja (esim. patronyymin muuttamisen sukunimeksi) ja virallisia sukunimien muutettuja muotoja. On tärkeää sisällyttää mukaan nimen eri muotoja, jotta haku Geni-tietokannassa helpottuu - ihmiset käyttävät usein eri muotoja nimistä, jos esimerkiksi vain uusin nimimuoto on käytössä, henkilöä ei löydy tietokannasta. Esimerkki sukunimestä: Burtsova-Burtsoff-Untolehto, missä ensimmäinen sukunimi on kasteen yhteydessä saatu sukunimi, toinen sukunimi myöhemmin asiakirjoissa käytetty sukunimi ja kolmas virallisesti muutettu sukunimi.

Naisille käytetään pääsääntöisesti ennen 1900-luvun alkua alkuperäistä sukunimeä ("tyttönimeä") - sukunimeä ei siis muunneta miehen sukunimen mukaiseksi.

Jos henkilö on syntynyt tai asunut Venäjän Aunuksen-Karjalassa tai Vienan-Karjalassa, merkitään nimi muotoon:

Etunimi Patronyymi Suomalais-karjalainen sukunimi-venäl. sukunimi (Etunimi Sukunimi kyrillisin kirjaimin); Esimerkiksi: Arhippa Ivaninpoika Maaninen-Manijev (Архип Иванов Маниев).

Venäläisissä patronyymeissä käytetään ennen vallankumousta olevassa ajassa muotoja, jotka silloin olivat käytössä, kuten esimerkiksi ei-ylhäissäätyisellä Ivanov/Ivanova (Иванов/Иванова), ei Ivanovitsh/Ivanovna (Иванович/Ивановна).

THE NAME FORMAT IN ENGLISH:

In order to maintain a level of uniformity in the names entered into the GENI database as part of the “Suojärvi Project”, the following data formats are recommended. One of the biggest challenges in border Karelian genealogical research is how the names evolved and changed over time, both the Christian names and also the surnames. Older records can show names that don’t match the names used in later records or by family members for the same person, making family research challenging. By adopting these name formats it will allow for an easier use of the data when searching and viewing in the GENI system. It will also facilitate doing research at archives, on-line, and from other sources.

Data Field Adopted Format FIRST NAME The name the person was referred to in life is usually entered first with baptismal name in brackets after, eg. Outi (Jeudokia), Antti (Andrei)

MIDDLE NAME Reserved for the patronyymi; this is usually included only for individuals born before 1900, unless there is no link to the father in the GENI database in which case the patronyymi would be included for people born after 1900

SURNAME / LAST NAME Original last name listed first with subsequent names listed after with a “-“ between names; subsequent names may include variations in the spelling, evolutions in the name, eg. the adoption of the patronyymi as the family name, and also official name changes registered with the government of Finland; it is important to include the various names because when searching the GENI database people may be using any one of the various names for an individual and if only the most current name is listed the individual will not be found, eg. Burtsova-Burtsoff-Untolehto, where the first name is the baptismal surname, second the surname used in later documents and by the family, and third the officially changed surname

Lähteitä, joita on käytetty rakennettaessa sukupuuta:

Arkistolähteitä, Suojärvi:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Suojärven ort. seurakunta vv. 1802-1914
 • Vihittyjen luettelot, Suojärven ort. seurakunta vv. 1802-1914
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Suojärven ort. seurakunta vv. 1802-1914
 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Annantehtaan ort. seurakunta vv. 1899-1918
 • Vihittyjen luettelot, Annantehtaan ort. seurakunta vv. 1899-1918
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Annantehtaan ort. seurakunta vv. 1899-1918
 • Pääkirjat, Suojärven ort. seurakunta vv. 1734-1916
 • Pääkirjat, Annantehtaan ort. seurakunta vv. 1900-1915
 • Suojärven henkikirjat 1818-1880
 • Käkisalmen läänin maakirja 1618 ja 1637
 • Käkisalmen pohjoisen läänin henkikirja 1722
 • Verorevisioluettelot Suojärven ja Salmin osalta 1728, 1753, 1764
 • Viipurin ja Käkisalmen provinssien läänintilikirjan tositteet 1745
 • Suojärven savuluettelo 1690
 • Suojärven väestöluettelo 1722
 • Suojärven sakkokirja 1780
 • Hyrsylä, Ignoila: Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Salmin ort. seurakunta, 1819-1910
 • Hyrsylä, Ignoila: Vihittyjen luettelot, Salmin ort. seurakunta, 1819-1910
 • Hyrsylä, Ignoila: Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Salmin ort. seurakunta, 1819-1910
 • Hyrsylä, Ignoila: Pääkirjat, Salmin ort. seurakunta, 1805-1904
 • Hyrsylä, Ignoila: Salmin henkikirjat 1818-1885
 • Hyrsylä, Ignoila: Salmin pogostan väestöluettelo 1733
 • Hautavaara, Hyrsylä, Ignoila: Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjamerkintöjä
 • Soanlahden ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Salmin ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Suistamon ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Sota-arkiston materiaali NL:n vankileireiltä palautettujen osalta

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Ilomantsin, Enon ja Kiihtelysvaaran sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Ilomantsin ort. seurakunta vv. 1808-1887
 • Vihittyjen luettelot, Ilomantsin ort. seurakunta vv. 1808-1887
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Ilomantsin ort. seurakunta vv. 1808-1887
 • Pääkirjat, Ilomantsin ort. seurakunta vv. 1812-1877
 • Ilomantsin henkikirjat 1810-1880
 • Ilomantsin ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Enon ev.lut. seurakunnan arkisto
 • Kiihtelysvaaran ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Korpiselän sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Korpiselän ort. seurakunta vv. 1799-1885
 • Vihittyjen luettelot, Korpiselän ort. seurakunta vv. 1799-1885
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Korpiselän ort. seurakunta vv. 1799-1885
 • Pääkirjat, Korpiselän ort. seurakunta vv. 1815-1870
 • Korpiselän ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Suistamon sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Suistamon ort. seurakunta vv. 1792-1909
 • Vihittyjen luettelot, Suistamon ort. seurakunta vv. 1792-1909
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Suistamon ort. seurakunta vv. 1792-1909
 • Pääkirjat, Suistamon ort. seurakunta vv. 1786-1910
 • Suistamon ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Salmin sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Salmin ort. seurakunta vv. 1819-1910
 • Vihittyjen luettelot, Salmin ort. seurakunta vv. 1819-1910
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Salmin ort. seurakunta vv. 1819-1910
 • Pääkirjat, Salmin ort. seurakunta vv. 1805-1904
 • Salmin ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Impilahden sukuhaarat:

 • Syntyneiden ja kastettujen luettelot, Kitelän ort. seurakunta vv. 1783-1909
 • Vihittyjen luettelot, Kitelän ort. seurakunta vv. 1783-1909
 • Kuolleiden ja haudattujen luettelot, Kitelän ort. seurakunta vv. 1783-1909
 • Pääkirjat, Kitelän ort. seurakunta vv. 1821-1900
 • Impilahden ev.lut. seurakunnan arkisto

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Porajärven, Himolan, Jänkäjärven ja Valasmon seurakuntien sekä Selkin pogostan sukuhaarat:

 • Jänkäjärven ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги Янгозерского прихода) 1793-1841, 1858-1881, 1883-1890, 1892-1901.
 • Himolan ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги Гимольского прихода) 1857-1917.
 • Valasmon tehtaan ort. seurakunnan metrikkakirjat ((Метрической книги Валазминского прихода) 1871-1910.
 • Porajärven ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги Поросозерского прихода) 1911-1918.
 • Klyyssinvaaran ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги Клюшиногорского прихода) 1911-1918.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Kellolan kylä, Jänkäjärvi, Selkin pogosta (Ревизские сказки, д. Келлоева, Янгозеро, Селецкий погост, Повенецккий уезд) 1763-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Suunujoen Porajärvi, Selkin pogosta (Ревизские сказки, д. Порозеро на Суне-реке, Селецкий погост, Повенецккий уезд) 1763-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Klyyssinvaara, Selkin pogosta (Ревизские сказки, д. Клюшина гора, Селецкий погост, Повенецккий уезд) 1782-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Kostamus, Selkin pogosta (Ревизские сказки, д. Коштамукса, Селецкий погост, Повенецккий уезд) 1762-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Putsilan kylä, Selkin pogosta, (Ревизские сказки, д.Бочкиной Селецкого погоста Паданского уезда) 1763-1782.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Lupasalmen kylä, Selkin pogosta, (Ревизские сказки, д. Лубасалмы Селецкого погоста Паданского уезда) 1763-1782.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Uskalin kylä, Selkin pogosta, (Ревизские сказки, д. Ушкалы Селецкого погоста Паданского уезда) 1763-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Kellolan kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Келлоева Гимольского сельского общества Повенецкого уезда) 1850-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Klyyssinvaaran kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Клюшиной горы Гимольского сельского общества Повенецкого уезда) 1850-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Klyyssinvaaran kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Костомукса Гимольского сельского общества Селецкой волости Повенецкого уезда) 1850-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Lehmolan kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Легмялы Селецкой вотчины и Селецкого погоста Повенецкого уезда) 1811-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Uskalin kylä, Himola, (Ревизские сказки, д. Ушкалы Гимольского сельского общества Повенецкого уезда) 1850-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Soimivaaran kylä, Himola (Ревизские сказки, д. Соймигора, Гимольского сельского общества Повенецкого уезда).
 • Kostamuksen kylän tunnustukselliset kirjat (Исповедной ведомости д. Коштомукса), 1824.
 • Venäjän imperiumin asutusluettelo (Списки населённых мест) v. 1873 (nrot 3414-3799), Aunuksen kuvernementti.

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Veskelyksen, Salmenniskan ja Tulemajärven sukuhaarat:

 • Tulemajärven ort. seurakunnan metrikkakirjat, Niskusvaaran kylä (Метрической книги, д. Нискозера, Туломозерского прихода, Петрозаводского уезда) 1882-1884.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Harittanankylän kylä (Метрической книги, д. Горшечной горы, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1853-1918.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Niskusvaaran kylä (Метрической книги, д. Нискозера, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1881-1916, 1918-1919.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Pedägdän kylä (Метрической книги, д. Харитоновой горы, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1853-1918.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Pogostan kylä (Метрической книги, д. Погосткой, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1853-1918.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Savilatsun kylä (Метрической книги, д. Савиладчи, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1864-1917.
 • Veskelyksen ort. seurakunnan metrikkakirjat, Tsasounan kylä, sisältää myös Ahpoin-Mikki - ja Borissa-kylät (Метрической книги, д. Часовенской, в том числе д. Ахпойлишки и д. Борисово, Вешкельского прихода, Петрозаводского уезда) 1847-1902.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Korpijärvenselkä, Veskelys (Ревизские сказки, д. Корбоозерной сельги Вешкельской волости Петрозаводского уезда) 1763-1858.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Niskusvaaran kylä, Tulemajärvi (Ревизские сказки, д. Снискозера Туломозерской волости Олонецкого уезда) 1782-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Tsasounan kylä, Tsasounan yhteisö ja volosti, Salmenniska (Ревизские сказки, Часовенской Часовенского мирского общества Салменижской волости и Часовенской волости, Петрозаводского уезда) 1795-1850.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Yläjoen kylä, Salmenniska (Ревизские сказки, д. Улялеги Салменижской волости Петрозаводского уезда) 1782.
 • Veskelyksen Savilatsun kylän kolhoosiluettelot 1933-1950.

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Säämäjärven sukuhaarat:

 • Säämäjärven ort. seurakunnan metrikkakirjat, Kurmoilan kylä (Метрической книги, д. Курмойлы, Сямозерского прихода, Повенецкого уезда) 1861-1888.

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Pyhäniemen sukuhaarat:

 • Pyhäniemen ort. seurakunnan metrikkakirjat (Метрической книги, Святнаволокского прихода, Повенецкого уезда) 1875-1877, 1896-1918.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Pyhäniemen volosti, Juustjärven votšina, Semsjärven pogosta (Ревизские сказки, Святнаволокской волости Юстозерской вотчины Семчезерского погоста Повенецкого уезда) 1782-1834.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Suvipää, Juustjärvi (Ревизские сказки, д. Южного конца Юстозерского сельского общества Повенецкого уезда) 1850.
 • Venäjän verorevisioluettelot, Suvipää, Juustjärvi, Käppäselän volosti (Ревизские сказки, д. Южного конца Юстозерского сельского общества Кяппесельгской волости Повенецкого уезда) 1858.

Arkistolähteitä, Suojärven-sukupuuhun liittyvät Repolan sukuhaarat:

 • Repolan ort. seurakunnan metrikkakirjat, Pogostan kylä (Метрической книги, д. Ребольско-Погосткой, Ребольского прихода, Повенецкого уезда) 1892-1901, 1904-1921.

Muita lähteitä:

 • Björn: Ilomantsin historia. Keuruu 2006.
 • Björn: Suur-Ilomantsin historia. Pieksämäki 1991.
 • Haasio, Hujanen. Tasavallan panttivangit. Suo-säätiö. Jyväskylä 1990.
 • Haukka: Haukan suku Varpakylän Haukkavaarassa. Kajaani 2007.
 • Helpiö: Hodijev-suvun kantajuuret. Moniste. 1963.
 • Hokkinen: Suojärven Hokkisten suku. Hokkisten sukuseura ry. Kuopio 1970.
 • Hokkinen, Saarikoski: Suojärven Hokkisten suku 2003. Hokkisten sukuseura ry. Jyväskylä 2003.
 • Home: Sukututkielma. Moniste.
 • Hyrzylniekat: Hyrzylän kumbuzil - Hyrsylän kylä Itärajan mutkassa. Helsinki 2012.
 • Hämynen: Omal mual - vierahal mual. Suojärven historia III. Suojärven pitäjäseura ry. Saarijärvi 2011.
 • Hämynen: Omal mual - vierahal mual. Suojärven histori IV. Suojärven pitäjäseura ry. Saarijärvi 2011.
 • Hämynen, Partanen, Shikalov: Family Life on the Northwestern Margins of Imperial Russia. Joensuu 2004.
 • Härkkimien sukukirja. Härkkimien sukuseura ry. Helsinki.
 • Jeulonen: Nuuhkarinen. Moniste. 2013.
 • Jeulonen: Timofei Saveljev 1686. Moniste. 2013.
 • Jeulonen: Vasili Jegorov 1794. Moniste. 2013.
 • Katajasalo: Modifierat register för Karp Grigorjev. Moniste.
 • Kiiski: Jormanaisen suku. 2008.
 • Korpiselkäläisten seura: Korpiselkä. Pieksämäki 1958.
 • Kostamus Peksujev/Pöksynen Osa 1. Moniste. 2006.
 • Kostamus Peksujev/Pöksynen Osa 2. Moniste. 2006.
 • Kuutti, Hokkanen, Kihlström, Kolmström: Ennen koti Karjalssa - Vegaruksen, Salmijärvi ja Vaaksauksen kyläkirja.
 • Laakkonen: Laakkosten sukua: 0-11, laakkoset.org. 2014.
 • Loginen.net -verkkosivusto, sukutaulut-osio.
 • Lämsä: Pyhän Miikkulan Salonkylä. Suojärven Pitäjäseura. 2000.
 • Makkonen, Makkonen: Moisseinvaara - sinikuusamain kylä. 2009.
 • Malviemi: Iro-neidon pojat - Vornasten suvun runonlaulajat ja kanteleensoittajat. Vornasen sukuseura. Kokkola 1996.
 • Martikainen: Kyöttiset olivat Repolan mahtimiehiä. Repolainen 45. Repola-seura ry, 2007.
 • Martiskainen: Ilomantsin Pogostan itäiset kylät.
 • Martiskainen: Martiskaisten sukututkimus.
 • Murron sukututkimus. Moniste.
 • Norppa et al: Oma Suojärvi kuvina. Suojärven pitäjäseura ry. 1986.
 • Oinio: Pavel Bomban jälkeläiset. Moniste. 2004.
 • Oma Suojärvi -lehden numerot 3/1995-
 • Partanen (Ed.): Kontkaset - arjen karjalaiset. Porvoo 2011.
 • Patronen: Patrosten sukujuuret II. Moniste. 2013.
 • Pelkonen: Suojärvi I. Suosäätiö. Pieksämäki 1965.
 • Pelkonen: Suojärvi II. Suosäätiö. Pieksämäki 1966.
 • Salomäki: Vasil Vaska Löttönen s. 1770 Ilomantsi, Vuottojärvi. Moniste. 2004.
 • Siirtokarjalaisten tie I-IV -kirjat.
 • Sissonen: Sonkajanrannan Sissosten sukukirja. Moniste. 2011.
 • Sissonen: Simana Sissosen sukuhaara. Moniste. 2011.
 • Tarkkonen: Sukuselailu Tarkkonen.com. 2014.
 • Tarma: Aunuksen Repola. Repola-Seura ry. Jyväskylä 2001.
 • Tarma: Dobrinin family history. Moniste. 1987.
 • Trofim Prokopeinpoika Tajakan jälkipolvitutkimus. Moniste.
 • Tsokkinen: Tschokkiset - Tsokkiset - Tsokkiset - rajakarjalainen suku. Tschokkisten sukuseura ry. 2007.
 • Tutkimus Raisa Fedotoffin vanhemmista ja isovanhemmista. Moniste.
 • Vuorinen: Joukim (Jouhkima) Kalina, Kalinain s. n 1960. Moniste. 29.01.2013.
 • Ввеенская, Карпин: Малая родина. Петрозаводск 2010.
 • Коновалов Илья Анатольевич: История Ребольского погоста (XVI век – 1922 год).
 • Поминальные списки Карелии, 1937-1938: Уничтоженная Карелия. Ч. 2. Большой террор Петрозаводск, 2002.

Hautakivien tietoja:

 • Ahveniston hautausmaa. Hämeenlinna
 • Helsingin ortodoksinen hautausmaa
 • Hyvinkään hautausmaa
 • Ilomantsin Hattuvaaran Merojan hautausmaa
 • Ilomantsin Hattuvaaran uusi hautausmaa
 • Ilomantsin Kokonniemen kalmisto
 • Ilomantsin Möhkön hautausmaa
 • Ilomantsin evankelisluterilainen hautausmaa
 • Ilomantsin ortodoksinen hautausmaa
 • Joensuun evankelisluterilainen hautausmaa
 • Joensuun ortodoksinen hautausmaa
 • Juuan hautausmaa
 • Kajaanin ortodoksinen hautausmaa
 • Karstulan hautausmaa
 • Kauniaisten hautausmaa
 • Kemin hautausmaa
 • Kinnulan hautausmaa
 • Kotkan hautausmaa
 • Kuopion suurhautausmaa, Puijon puoli
 • Kyyjärven hautausmaa
 • Lapinlahden hautausmaa
 • Lieksan hautausmaa
 • Liperin ortodoksinen hautausmaa
 • Mäntän hautausmaa
 • Nurmeksen evankelisluterilainen hautausmaa
 • Nurmeksen ortodoksinen hautausmaa
 • Soinin hautausmaa
 • Sotkamon ortodoksinen hautausmaa
 • Suojärven Annantehtaan hautausmaa
 • Suojärven Hautavaaran hautausmaa
 • Suojärven Kuikkaniemen hautausmaa
 • Suojärven sankarihautausmaa
 • Suojärven Moiseinvaaran hautausmaa
 • Valtimon ortodoksinen hautausmaa
 • Vanajan hautausmaa, Hämeenlinna
 • Vesannon hautausmaa
 • Vihannin hautausmaa
 • Viinijärven hautausmaa

Muut lähteet:

 • Haastattelut
 • Virkatodistukset

Linkkikokoelma:

1. Arkistolähteitä

[http://digi.narc.fi/digi/dosearch.ka?atun=242043.KA]

2. Henkilöhaut

3. Henkilökuvauksia ja kansanperinne, jossa mainintoja henkilöistä

4. Karttoja ja karttalinkkejä

 • AKATEEMISEN KARJALA-SEURAN ITÄ-KARJALAN KARTTA

[http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=11896583]. Tähän karttaan liittyvä paikannimiluettelo: [http://www.genealogia.fi/hakem/itakarjala.htm]

 • KAIMAOJAN SIVIILIVANKILEIRI sijaitsi Kontupohjan pohjois-luoteispuolella olevan Santalanjärven (Озеро Сандал) rannalla:

[http://wikimapia.org/#lang=en&lat=62.342598&lon=34.160614&z=10&m=b]

 • ERITTÄIN YKSITYISKOHTAISIA KARTTOJA Aunuksen-Karjalasta, ovat sota-ajan topografisia karttoja. Paljon mm. kylätietoja:

[http://koti.kapsi.fi/timomeriluoto/KARTAT/Topografiset%20kartat/]

5. Pitäjä- ja kyläsivuja

6. Sukusivuja

 • KUMSJÄRVEN POHJOISPÄÄN JA POKROVSKOJEN FEDOTOV-SUKU:

[http://www.fedotov-family.narod.ru/]

7. Verkkolehtiä, uutisia ja tietopaketteja

[http://www.luovutettukarjala.fi/aloitussivu.htm]

 • MONUMENTS KARELIA: kuvia vanhoista rakennuksista:

[http://monuments.karelia.ru/ob-ekty-kul-turnogo-nasledija/katalog-ob-ekty-narodnogo-derevjannogo-zodchestva-na-istoriko-kul-turnyh-territorijah-sjamozer-e-i-prjazhinskoe-mezhozer-e/vvedenie/]

[http://kizhi.karelia.ru/collection/]

[http://vedlozero.ru/poselenie/newspaper/]

 • YLE Talvisodan ensimmäinen päivä: Hyrsyläläiset jäivät sotavangeiksi:

[http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/talvisodan_ensimmainen_paiva_43369.html#media=95847]

 • YLE Talvisodan ensimmäinen päivä: Puna-armeija valtaa Suojärven:

[http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/talvisodan_ensimmainen_paiva_43369.html#media=43410]