Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Villages, houses, inhabitants and house owners in Janakkala, Finland

« Back to Projects Dashboard

view all

Profiles

 • Ulrica Johansdotter (1797 - 1798)
  Syntymä: Janakkalan seurakunnan arkisto - Syntyneiden ja kastettujen luettelot 1794-1816, jakso 68: Födde och Döpte 1797; Kansallisarkisto: Janakkalan seurakunnan arkisto - Rippikirjat 1796-1801, jak...
 • Hedvig Johansdotter (1794 - 1868)
  Syntymä:
 • Eric Ericsson (1806 - 1879)
  Syntymä:
 • Wilhelm Ericsson (1832 - 1832)
  Syntymä: Janakkalan seurakunnan arkisto - Rippikirjat 1826-1833, jakso 442, sivu 462: Vanantaka Woipala; Kansallisarkisto: Kuolema:
 • Maija Stiina Kustaantytär Mikkola (1838 - 1876)
  Vanajan seurakunnan arkisto - Syntyneiden ja kastettujen luettelot 1838, jakso 171, sivu 326-327: Födde och Döpte 1837 , 1838; Kansallisarkisto: / Viitattu 18.10.2021Vanajan seurakunnan arkisto - Rippi...

Janakkala on Kanta-Hämeen maakunnan kunta.

Janakkala mainitaan kirkkoherrakuntana jo 1431, tosin pitäjänä jo 1341. Loppi mainitaan pitäjänä vuonna 1530, mutta ollut Janakkalan anneksana vuosina 1549 ja 1552 sekä uudestaan Vihdin kappelina oloajan 1558-63 jälkeen aina 1630-luvun alkuun, jolloin erotettiin emäseurakunnaksi. Porvooseen kuulunut Mäntsälän kappeli muodostettiin mm. Janakkalan kylistä 1585, erosi vuonna 1616 itsenäiseksi kirkkoherrakunnaksi. Hausjärven kappeli perustettiin 1611, erotettiin emäseurakunnaksi 1855. Lähde Hiski Janakkala

Janakkalan pitäjätason Geni-projekti on aloitettu 16.8.2017. Janakkalan asukkaisiin, kyliin pääset tutustumaan jatkossa myös tarpeen mukaan perustettavien kyläprojektien kautta. Lisäksi voi perustaa pitäjäkohtaista tietoa syventämään alaprojekteja (talo-, ammatti-, kuva- jne) sen mukaan, kun näette tarpeelliseksi, esim. oma kotikylä, talo jne. josta teillä itsellä tuntemusta, aineistoa, jota haluatte Genissä yhteiseen käyttöön jakaa.

Kanta-Hämeen projekteihin on linkattu muita projekteja, jotka liittyvät tavalla tai toisella ko projektiin, esim. jo perustetut alaprojektit, naapuripitäjät, sotilasprojektit jne. Projektien tunnisteet (tagit) ovat linkkejä, tienviittoja jonkin yhteisen tekijän perusteella koottuihin projektikokoelmiin, joissa ko. projekti on mukana. Kokeilkaa, suunnistakaa vaikkapa ensin projektikokoelmaan "Häme".

Maakunta-tasolla Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projekti, jonka tukena toimii FB-ryhmä Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Hämeen suvut. Genin paikkakuntaprojektien tukena projektien yhteistyökumppaneille toimii FB -ryhmä Paikkakuntaprojektien aktiivit

Tervetuloa rakentamaan Janakkalaa asutuksi Genissä!

Voit aloittaa liittymällä projektiin yhteistyökumppaniksi, kohdasta Toiminnot > Liity yhteistyökumppaniksi. Tämän jälkeen voit hyväksyä myös uusia yhteistyökumppaneita, liittymispyynnöt lähettyvät kaikille yhteistyökumppaneille, kun joku on pyynnön hyväksynyt, se riittää. Voit liittää ylläpitämiäsi Geniprofiileita Janakkalasta projektiin, kts. mukana olevien profiilien listaus. jatkossa profilit voi liittää myös kylä- ja talokohtaisiin projekteihin, joita perustetaan tarpeen mukaan.

Projektissa kiinnitetään erityistä huomiota tiedon laatuun ja lähdetietojen näkyvyyteen. Toivomuksena on, että projektiin liitettäviin profiileihin liitettäisiin sellaiset lähdetiedot, joista muut käyttäjät pystyvät yksiselitteisesti tunnistamaan profiilihenkilön henkilöllisyyden. Kun lisäät profiilin projektiin, tarkista että syntymäpaikkatiedot oikeassa kohdassa, kts. kuva Paikkatiedon tallennus profiiliin. Tämä helpottaa jatkossa projektiin liitettyjen profiilien tarkastelua ja lajittelua. Muita ohjeita Genin käyttöön liittyen löydät täältä.

Projektissa toimitaan lakia ja hyviä tapoja noudattaen. Muista yksityisyyden suojan kunnioittaminen. Siitä kerrotaan enemmän Suomalaisten käyttäjien portaalin projektisivulla. Tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa viittauskäytännöllä.

Muut projektit

Suositellaan, että projektin yhteistyökumppanit liittyvät myös Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projektiin ja liittävät profiilit myös sinne.

Käsityöläisten, pappien, sotilaiden HJR, UJR ym. ammatinharjoittajien profiilit suositellaan liitettäväksi myös ammattikohtaisiin ym. asiayhteyteen sopiviin projekteihin, esim. Suomalaiset siirtolaiset-Finnish emigrants, Karkotetut suomalaiset Siperiassa autonomian aikana, Suuri adressi jne.

Jos haluat keskustella projektiin liittyvistä aiheista, voit aloittaa projektikeskustelun. Profiileihin liittyvää keskustelua voi käydä ko. profiilin keskustelussa. Huomioi, että keskustelut ovat julkisia, ne näkyvät myös Genin ulkopuolella.

Lähteitä

Kylät

Haapaniemi

Hiisi

Hyvikkälä

Kerkkola

Kernaala

Kiipula

Korpi

Leppäkoski

Löyttymäki

Mallinkainen

Melkkola

Napiala

Saloinen

Sauvala

Tarinmaa

Tervakoski

Turenki

Uhkoila

Vähikkälä

Virala