Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

 • Anna Berg (1763 - 1813)
  Avioliitto Rengon seurakunnan arkisto - Rippikirja 1794-1799, jakso 89, sivu 171-172: Kalois, Hakonkoski ; Kansallisarkisto: / Viitattu 24.9.2023 Rengon seurakunnan arkisto - Rippikirja 1802-1811...
 • Johan Gustaf Gustafsson (1848 - d.)
  Tammela rippikirja 1862-1868 (MKO60-97) Sivu 28 Haudankorva,Wiksbs.Kossila Torp ; SSHY / Viitattu 22.09.2023
 • Emanuel Gustafsson (1849 - d.)
  Tammela rippikirja 1862-1868 (MKO60-97) Sivu 28 Haudankorva,Wiksbs.Kossila Torp ; SSHY / Viitattu 22.09.2023
 • Lea Sylvia Suojanen (1923 - 2009)
  Avioliitto Åbo Underrättelser, 16.07.1945, nro 187, s. 2, , Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Renko on entinen Kanta-Hämeen maakunnan kunta, 2009 se liitettiin osaksi Hämeenlinnan kaupunkia.

Renko on Vanajaan kuulunut kappeli luultavasti jo 1200-luvulta. Myöskin pitäjänä vuoteen 1536, mutta kuului jo 1552 anneksana Vanajaan. Kappeli sai oman kappalaisen 1700-luvulla. Kappeli joutui Vanajan emäseurakunnan kanssa anneksaksi Hämeenlinnaan vuonna 1812, mutta määrättiin sittemmin erotettavaksi omaksi kirkkoherrakunnaksi 1879, mikä kuitenkin saattoi toteutua vasta vuonna 1900, jolloin kappalaisen virka samalla lakkautettiin. Vanajan seurakunnasta liitettiin osia mm. Renkoon 1967. Lähde Hiski Renko

Rengon pitäjätason Geni-projekti on aloitettu 16.8.2017. Rengon asukkaisiin, kyliin pääset tutustumaan jatkossa myös tarpeen mukaan perustettavien kyläprojektien kautta. Lisäksi voi perustaa pitäjäkohtaista tietoa syventämään alaprojekteja (talo-, ammatti-, kuva- jne) sen mukaan, kun näette tarpeelliseksi, esim. oma kotikylä, talo jne. josta teillä itsellä tuntemusta, aineistoa, jota haluatte Genissä yhteiseen käyttöön jakaa.

Kanta-Hämeen projekteihin on linkattu muita projekteja, jotka liittyvät tavalla tai toisella ko projektiin, esim. jo perustetut alaprojektit, naapuripitäjät, sotilasprojektit jne. Projektien tunnisteet (tagit) ovat linkkejä, tienviittoja jonkin yhteisen tekijän perusteella koottuihin projektikokoelmiin, joissa ko. projekti on mukana. Kokeilkaa, suunnistakaa vaikkapa ensin projektikokoelmaan "Häme".

Maakunta-tasolla Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projekti, jonka tukena toimii FB-ryhmä Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Hämeen suvut. Genin paikkakuntaprojektien tukena projektien yhteistyökumppaneille toimii FB -ryhmä Paikkakuntaprojektien aktiivit

Tervetuloa rakentamaan Renkoa asutuksi Genissä!

Voit aloittaa liittymällä projektiin yhteistyökumppaniksi, kohdasta Toiminnot > Liity yhteistyökumppaniksi. Tämän jälkeen voit hyväksyä myös uusia yhteistyökumppaneita, liittymispyynnöt lähettyvät kaikille yhteistyökumppaneille, kun joku on pyynnön hyväksynyt, se riittää. Voit liittää ylläpitämiäsi Geniprofiileita Rengosta projektiin, kts. mukana olevien profiilien listaus. jatkossa profilit voi liittää myös kylä- ja talokohtaisiin projekteihin, joita perustetaan tarpeen mukaan.

Projektissa kiinnitetään erityistä huomiota tiedon laatuun ja lähdetietojen näkyvyyteen. Toivomuksena on, että projektiin liitettäviin profiileihin liitettäisiin sellaiset lähdetiedot, joista muut käyttäjät pystyvät yksiselitteisesti tunnistamaan profiilihenkilön henkilöllisyyden. Kun lisäät profiilin projektiin, tarkista että syntymäpaikkatiedot oikeassa kohdassa, kts. kuva Paikkatiedon tallennus profiiliin. Tämä helpottaa jatkossa projektiin liitettyjen profiilien tarkastelua ja lajittelua. Muita ohjeita Genin käyttöön liittyen löydät täältä.

Projektissa toimitaan lakia ja hyviä tapoja noudattaen. Muista yksityisyyden suojan kunnioittaminen. Siitä kerrotaan enemmän Suomalaisten käyttäjien portaalin projektisivulla. Tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa viittauskäytännöllä.

Muut projektit

Suositellaan, että projektin yhteistyökumppanit liittyvät myös Keski-Suomen, Pirkanmaa ja Häme Geni-projektiin ja liittävät profiilit myös sinne.

Käsityöläisten, pappien, sotilaiden HJR,
UJR ym. ammatinharjoittajien profiilit suositellaan liitettäväksi myös ammattikohtaisiin ym. asiayhteyteen sopiviin projekteihin, esim. Suomalaiset siirtolaiset-Finnish emigrants, Karkotetut suomalaiset Siperiassa autonomian aikana, Suuri adressi jne.

Jos haluat keskustella projektiin liittyvistä aiheista, voit aloittaa projektikeskustelun. Profiileihin liittyvää keskustelua voi käydä ko. profiilin keskustelussa. Huomioi, että keskustelut ovat julkisia, ne näkyvät myös Genin ulkopuolella.

Lähteitä

Kylät

Ahoinen

Asemi

Kaloinen

Kuittila

Lietsa

Muurila

Nevilä

Oinaala

Uusikylä

Vaimare

Vehmainen