Start your family tree now Is your surname Lehikoinen?
There are already 41 users and 2,576 genealogy profiles with the Lehikoinen surname on Geni. Explore Lehikoinen genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Lehikoinen Genealogy and Lehikoinen Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!
view all

Profiles

About the Lehikoinen surname

Sukunimi Lehikoinen on nimenä lehtijohdannainen joka tarkoittaa peltojen keskellä olevaa pientä lehtimetsiköä eli lehikkoa. Nimi on kehittynyt 1500-luvulta 1800-luvun loppupuolelle nykyiseksi Lehickon – Lehikoin - Lehikoinen.

Lehikoisista muodostui aikaa myöten yksi Pohjois-Karjalan suurista suvuista 1800-luvulla. Elanto saatiin maa- ja metsätalouden lisäksi metsästyksestä sekä kalastuksesta ja niihin liittyvistä elinkeinoista. Kunnallisissa ja kirkollisissa luottamustoimissa he ovat olleet aina mukana päättämässä yhteisistä asioista. Ja kun Suomi itsenäistyi, niin löytyi suvusta myös omat kansanedustajat valtiopäiville.

Lehikoiset ovat olleet mukana kaikissa sodissa joissa on tarvittu suomalaisia miehiä maata puolustamaan. Näistä Suomen sodassa 1808-1809 aikaan on Lehikoisten suvun miehistä melkein kaikki ovat olleet poissa Juuasta 3-6 vuotta. Tämän voi päätellä Herran Pyhällä ehtoollisella käynneistä, joka heillä aikaisemmin oli ollut säännöllistä pari kolme kertaa vuodessa ja nyt ei kertaakaan. Kaikki näyttävät kuitenkin palanneen takaisin kotiin.

Lehikoinen nimisiä henkilöitä on nykyisin n. 2850 ja he toimivat kaikilla elämän eri aloilla ympäri Suomea ja muuta maailmaa. Eniten Lehikoisia on kuitenkin edelleen Pohjois-Karjalassa. Sukuhaarat Lehikoiset voidaan jakaa kolmeen eri sukuhaaraan jotka eivät välttämättä ole sukua keskenään. Suurin on Juuan sukuhaara johon kuuluu n. 80% Lehikoisista. Ilomantsin sukuhaaraan heitä kuuluu n. 10% ja muut Lehikoiset ovat sitten vielä Savossa ja entisen Suomeen kuuluneen Karjalan alueelta joilla monille löytyy kuitenkin sukuyhteys Pohjois-Karjalan Lehikoisiin.