Start your family tree now Is your surname van Lutzenburg?
There are already 86 genealogy profiles with the van Lutzenburg surname on Geni. Join now to find your relatives.

van Lutzenburg Genealogy and van Lutzenburg Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!
view all

Profiles

About the van Lutzenburg surname

De familie van Lutzenburg (ook van Lutzenburgh of van Lutsenburg* genoemd) is een familie die vanaf medio 1600 rondom Utrecht, Zeist, Driebergen en Bilthoven te vinden is. In Driebergen bekleedde de familie enkele generaties de functie van koster en leraar. Eind 1700 ontstaat er door nog onduidelijke omstandigheid een splitsing in het nageslacht van Elias van Lutzenburg. Zijn zoon Aart van Lutzenburg wordt koster en leraar in Driebergen en schout en prive leraar voor het geslacht van Heeckeren te Benedenweerd en Scherpenzeel! Zijn oudere broer Adam van Lutzenburg komt echter onder een viertal achtenamen in de burgelijkestand voor: van Lutzenburg, van Luxemburg, van Lucksenburg. Zijn nazaten gaan echter de familie van Luxzenburg vormen!

De familie van Lutzenburg lijkt tegenwoordig in mannelijke lijn uitgestorven te zijn!

Waar de familie van Lutzenburg exact vandaan komt is nog niet helemaal duidelijk. Er bestaat een link naar een Oost Friese familie "Von Innhausen und Knyphausen" baronnen van Lutetsburg. Maar geheel duidelijk is dat voor mij nog niet.

De naam van Lutsenburg komt ook rondom Rotterdam voor, vanaf medio 1800 gaat deze familie zich van Lutsenburg Maas noemen. Voor zo ver bekend zijn deze twee families niet gerelateerd.

Leer meer over de familie van Lutzenburg of van Luxzenburg via het Geni.com project voor de familie van Luxzenburg