Henric Indren nro.47

Started by Marita Pussinen (Laine) on Wednesday, May 10, 2017
Showing all 4 posts
5/10/2017 at 12:25 PM

Hei sotatietäjät.

Minulla olisi tällainen sotilasprofiili tänne tyrkyllä
Henric Johansson Indren
kysyisin samalla vinkkejä hänen alkuperänsä selvittämiseksi, profiilissa on linkkejä dokumentteihin, mitä olen löytänyt.
Näyttää siltä että kaveri on siirretty muualta Porin Kyläsaaren (Inderö) sotilastorppaan.
Onko tietoa mistään isommista miehistösiirroista, esim. Karkusta tai Virroilta? DNA-osumani viittaavat sellaiseen mahdollisuuteen.

Kiitos avusta
Marita P.

Private User
6/5/2017 at 2:18 AM

Moi. Ehkä kannattaisi etsiä kaikki mahdolliset tiedot Porin rykmentin Inderön ajalta ja selvittää hänen identiteettinsä ennen kuin sai siellä nimen Indren. Hän on varmaankin ollut eri sukunimellä aikaisemmin esim. jos on ollut rakuuna. Porin tiedoissa on jossakin rivi, missä näkyy uusi nimi Indren ja ehkä yläpuolella f.(född)vanha nimi tai sitten patronyymi.

Private User
6/5/2017 at 2:21 AM

Saattaa olla että samalta riviltä löytyy myös siirtomerkintä ja vanha yksikkö ja ratsutila, jolloin pääset ainakin pykälän eteenpäin.

6/5/2017 at 7:34 AM

Kiitos Olli, Paremmin digitoidussa rippikirjassa näkyy nyt selvästi tulopaikkana Lappo 1796, pahimmillaan tämä tarkoittaa Lappi tl:ää, kun Lapuan sotilaistakaan en pariskuntaa löytänyt. Siellä näkyy oleilleen alan väkeä, ja Ilmoila tarkoittanee nykyistä Ilmajokea.
Osaatko neuvoa missä asiakirjoissa näitä siirtomerkintöjä voisi olla, kun näistä linkeissä mainituista en mitään.
Auvilta muuttaneen Henricin ja Karkun Henricin myöhemmistä liikkeistä en saanut tolkkua, vaikka molemmat muistaakseni rippikirjoista jäljitinkin kerran.

Showing all 4 posts

Create a free account or login to participate in this discussion