Lotta-Svärd -merkki

Started by Private User on Sunday, December 5, 2021
Problem with this page?

Participants:

Related Projects:

Showing all 8 posts
Private User
12/5/2021 at 2:30 AM

Jotenkin on haltuuni päätynyt numeroitu Lotta-merkki. Minulla ei ole aavistustakaan, kenen se on ollut. Kyselin kerran LS-säätiöltäkin. Hekään eivät tienneet, koska nimilistat oli hävitetty.
Onko mitään mahdollisuutta enää löytää omistajan nimeä?

12/5/2021 at 2:44 AM

Lotta Svärdin jäsenistä on matrikkeli, mutta merkkien tai jäsenten numeroista en tiedä.

Private User
12/5/2021 at 3:13 AM

Numeron perusteella omistajaa ei voi löytää. Minulla on käsitys, että merkki jää anonyymiksi, jos tietoa omistajasta ei ole. Yritin aikanaan saada numeron perusteella selville äitini merkin myöntöaikaa, mutta merkkejä ei ole tällä tavoin kirjattu. - Eikä sen puoleen jäsenluetteloakaan ollut enää olemassa äidin kotikunnassa.

12/5/2021 at 5:25 AM

Orivedellä on luovutettu äidilleni Lotta-merkki v.1936, heillä oli silloin vala ja asusteet sekä merkki on ostettu silloin. Kuitit ovat tallella. Lempi Jokinen s. Ahola Lotta-galleria.

Private User
12/5/2021 at 8:20 AM

Sisarellani on hallussaan äitimme Lotta-merkki. Hän työskenteli Limingassa lottien ylläpitämässä kanttiinissa. Liminkaan oli sijoitettu Jalkaväen koulutuskeskus 15, minkä vuoksi paikkakunta oli määritelty sotatoimialueeksi. Sen vuoksi siellä oli myös kanttiini. Äitini toimi pikkulottana, koska hän oli vuonna 1941 vain 16-vuotias. Tuusulan Lotta-museo kerää myös nimiä, mutta sitä hallinnoi tämä Lotta Svärd Säätiö. Nämä tahot keräävät aikoinaan toimineiden lottien nimiä. Ilmoitin muutama kuukausi sitten äitini nimen sinne. Lottapalveluksensa perusteellal äidille myönnettiiin Rintamapalvelutunnus. Vaikea sanoa, löytyykö merkin omistajaa koskaan.Voi vain toivoa, että joku tietää henkilön ja ilmoittaa hänet sinne.

https://www.lottamuseo.fi/

https://www.lottasaatio.fi/

12/5/2021 at 9:16 AM

Kansallis Arkistossa on Lotta-materiaalia. Esimerkiksi jäsenluetteloita ja pöytäkirjoja. Voisikohan sitä kautta selvittää asiaa?

12/5/2021 at 11:13 AM

Millaisesta merkistä on kyse,
kts Antti Haapalan kirjoitus Perhonjokilaakso lehdessä
https://www.perhonjokilaakso.fi/uutinen/627760

Private User
12/6/2021 at 4:23 AM

Merkki on numeroitu ja Lotta-Svärd-nimellä varustettu. Yritin kysellä Lotta-museolta, mutta koska nimiluettelot on hävitetty, pelkällä numerolla ei löydy.
KA:sta en ole kysynyt.
Minulla oli eräs ehdokas mielessä, koska merkki tuli hänen jäämistöstään. Mutta ei löytynyt mistään todisteita asiasta.

Showing all 8 posts

Create a free account or login to participate in this discussion