Gebhard III von Sannegg

Is your surname von Sannegg?

Research the von Sannegg family

Gebhard III von Sannegg's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Gebhard III von Sannegg

Slovenian: Gebhard III Žovneški
Also Known As: "svobodni plemič"
Birthdate:
Death: circa 1291
Immediate Family:

Son of Konrad I von Sannegg and Sophie Von Sannegg
Brother of Ulrich I von Sannegg; Sophia von Sannegg; Konrad II von Sannegg; Liutpold III von Sannegg and Anna von Sannegg

Managed by: Private User
Last Updated:

About Gebhard III von Sannegg

Gebhard III. Žovneški, svobodni plemič iz rodbine Žovneških, ki je kasneje postala znana z imenom Celjski grofje, * ?, † 1291.

Gebhard III. je bil sin Konrada I. in brat Konrada II., Ulrika I. in Liutpolda III. Leta 1255 Gebharda najdemo kot zastopnika Žovneških, saj naj bi bili njegovi bratje še mladoletni. Leta 1262 sta po smrti Konrada II. Ulrik II. (oziroma I., če gre za isto osebo) in Liutpold III. podpisala dedno pogodbo, verjetno pa je podobno pogodbo z vsakim od njiju sklenil tudi Gebhard III. Dedne pogodbe so onemogočale drobljenje posesti in zagotavljala moč rodu. Gebhard je deloval v senci Konrada, Liutpolda in nato Ulrika II. Morebiti je Gebhard Žovneški istoveten z nekim Gebhardom, ki se je leta 1281 na razbojniški način polastil krškega gradu Rifnik pri Šentjurju, toda ta Gebhard se je moral Rifniku odpovedati še isto leto. Možno je tudi, da moramo v Liutpoldu III. videti po imenu neznanega viteškega pesnika s priimkom Der von Sounegge, ki je sredi 13. stoletja pisal lirične pesmi.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Gebhard_III._%C5%BDovne%C5%A1ki

view all

Gebhard III von Sannegg's Timeline