Is your surname Benvenuti?

Research the Benvenuti family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Related Projects

Nino Benvenuti

Birthdate:
Birthplace: Izola, Izola, Slovenia
Immediate Family:

Husband of Private
Widower of Giuliana Benvenuti
Father of Private; Private and Private

Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Nino Benvenuti

http://en.wikipedia.org/wiki/Nino_Benvenuti

NINO Benvenuti je talijanski sportski legenda prije svoje prve profesionalne borbe. On je osvojio Europskom juniorskom srednjoj amaterske naslova u 1957 i 1959 i osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu 1960.

Svi Benvenuti ranih borbe održana je u Italiji. Nekoliko američkih top borci, poput Isaaca Logart Gašpar Ortega i denis Moyer - putovao preko Atlantika da ga lice. Svaki od njih je došao kući gubitnik. Godine 1965, Italija napale strane građanskog rata kada Benvenuti pobijanog aktualni svjetski juniorski prvak u srednjoj Sandro Mazzinghi. Benvenuti nokautirao Mazzinghi u šestom krugu osvojiti krunu. On je napravio dva naslova obranu pred Ki-Soo Kim svrgnuti s njim u Seoulu, Koreja.

Godine 1967, Nino skočio na srednjoj i otputovao u New York gdje je osvojio naslov s Emile Griffith u Madison Square Gardenu. Griffith je osvojio revanš, ali Benvenuti otkrije na 160-funta pojas u svom trećem susretu u 1968.

Nino je obranu naslova protiv američkih kandidata Don Fullmer, Fraser Scott i Luis Rodriguez. Godine 1970, Tom Bethea, hard-udaranje New Yorker, pokucao Benvenuti u osmom kolu bez borbe naslov. Prikazujem čast često neobično za borbu igra, Benvenuti dodijeljena mu je revanš s naslovom na liniji. Ovaj put Benvenuti nokautirao Bethea u osmoj rundi.

Benvenuti je izgubio naslov u studenome 1970, kada Argentine Carlos Monzon ga je nokautirao u 12 rundi.Uzvrat je mjesto godinu dana kasnije i osvojio opet Monzon, postigavši ​​treće okrugli nokautom ovaj put. Benvenuti mirovini u 1971.

view all

Nino Benvenuti's Timeline

1938
April 26, 1938
Izola, Izola, Slovenia