Sven Olaf Bjarte Høiby

Is your surname Høiby?

Research the Høiby family

Sven Olaf Bjarte Høiby's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Sven Olaf Bjarte Høiby

Also Known As: "Svenno", "Svein Høyby"
Birthdate: (70)
Birthplace: Kristiansand, Vest-Agder, Norway
Death: March 21, 2007 (70)
Vågsbygd, Kristiansand, Vest-Agder, Norway
Place of Burial: Oddernes kirke, Kristiansand, Vest-Agder, Norway
Immediate Family:

Son of Bjarne Kristiansen Høiby and Ingrid Andrea Høiby
Ex-husband of Private; Private and Private
Father of Private; Private; Private; Kristin Høiby Bjørnøy and Mette-Marit, Crown Princess of Norway
Brother of Alf Einar Høiby and Karsten Otto Høiby

Occupation: Journalist, reklamemann og forlegger, journalist og reklamemann
Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Sven Olaf Bjarte Høiby

http://en.wikipedia.org/wiki/Sven_O._H%C3%B8iby

http://no.wikipedia.org/wiki/Sven_O._H%C3%B8iby

http://www.look.no/anita/slekt/webcards/ps29/ps29_264.htm

Sven Olaf Bjarte Høiby (født 14. november 1936, død 21. mars 2007) var en journalist, reklamemann og forlegger med en ny karriere innenfor underholdningsbransjen. Han ble kjent over hele landet som faren til kronprinsesse Mette-Marit.

Familie og relasjon til kongefamilien

Høiby var far til kronprinsesse Mette-Marit, morfar til prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus, Marius Borg Høiby og svigerfar til kronprins Haakon Magnus. Han hadde også tre andre barn fra sitt første ekteskap og flere barnebarn. Han ble i 1984 skilt fra sin første kone, moren til kronprinsessen, men inngikk et 4-måneders arrangert ekteskap med Renathe Barsgård i 2005 i regi av kjendisbladet Se og Hør.

Liv og karriere

Før forholdet mellom kronprinsen og Høibys datter ble kjent, holdt Høiby sin karriere som journalist og forlegger utenfor offentligheten.

Kjendisstatus

Etter at det ble satt mediefokus på kronprinsessens inntreden i kongefamilien og på hennes familiebakgrunn, startet Høiby en ny karriere. I en periode samarbeidet Høiby med sladrepressen som arrangerte underholdningsturnéer i inn- og utland for Høiby sammen med andre artister og kjendiser. Blant disse var Knut T. «Sputnik» Storbuksås, som var forlover da han giftet seg i 2005 og Laila Preikschas Nygjerdet, mest kjent som «Cowboy-Laila». Som en del av denne karrieren var Høiby også en ettertraktet deltaker i fjernsynsprogrammer på flere kanaler. Det ble hevdet at Høiby utnyttet sin kjendisstatus, og ble utnyttet, særlig av Håvard Melnæs i Se og Hør, på en uvanlig åpen og underholdende måte [trenger referanse].

Kunstprosjekt

I 2005 gikk Høiby med i et kunstprosjekt for å fremme menneskerettigheter for homofile og lesbiske i Øst-Europa. Prosjektet fikk form av en fotoutstilling, «Se min kjole»-utstillingen og viste fotografier av alle deltakerne i kjole. Fotograf var Christian Berset og Vegard Storm Pedersen var medansvarlig for prosjektet. Flere av bildene ble gjengitt i magasindelen av Dagbladet den 18. juni 2005 med fotografiet av Høiby og «Sputnik» i kjole på forsiden. Uttrykksformen i prosjektet ble møtt av en blandet reaksjon fra kulturelle og homofile miljø. Redaktøren for kulturnettavisa Kulturkompasset, Henning Høholt, uttalte i et radiointervju at prosjektet var en hån mot homofile, mens Hege Duckert i Dagbladet mente at «det er en provoserende kraft i bildene».

Slutten

I 2006 begynte Sven O. Høiby å arbeide som bingovert for lokaradioen Radio Søgne.

I august 2006 ble det kjent at Sven O Høiby hadde lungekreft, og han døde den 21. mars 2007, 70 år gammel, og bare få måneder etter at sykdommen ble kjent. Han ble bisatt i Oddernes kirke i Kristiansand 26. mars 2007.

view all 16

Sven Olaf Bjarte Høiby's Timeline

1936
November 14, 1936
Kristiansand, Vest-Agder, Norway
1973
August 19, 1973
Age 36
Kristiansand, Vest-Agder, Norge
2007
March 21, 2007
Age 70
Vågsbygd, Kristiansand, Vest-Agder, Norway