Væbner Erik Pedersen, til Stubbendrup

Ваша фамилия Pedersen?

Исследование фамилии Pedersen

Поделитесь своим генеалогическим древом и фотографиями с людьми, которых вы знаете и любите

  • Стройте своё генеалогическое древо онлайн
  • Обменивайтесь фотографиями и видео
  • Технология Smart Matching™
  • Бесплатно!

Væbner Erik Pedersen, til Stubbendrup

Псевдоним: "Ulførn"
Дата рождения:
Смерть: после 1556
Ближайшие родственники:

Сын Peder Eriksen (Ulfeldt), til Vejstrup и Dorthe Ottesdatter Huitfeldt
Муж NN Steensdatter? Huitfeldt и Anne Alguds, til Stubbendrup
Отец Peder Eriksen Eriksen, til Stubbendrup; Christen Eriksen и Hans Eriksen
Неполнородный брат Maren Eriksdatter Rostvig

Профессия: Konstueret
Менеджер: Bo Olsen
Последнее обновление:

About Væbner Erik Pedersen, til Stubbendrup

http://anetavler.kilokilokilo.dk/getperson.php?personID=I2536&tree=...

Væbner, herregården Stubbendrup, Fyn. Død efter 1556.

Stubbendrup havde Peder og Hans Eriksen arvet efter faderen, væbneren Erik Pedersen, der nævnes 1535-56, og hvis enke Hilleborg levede endnu 1585, da hun klagede til kongen over sønnen Hans' uordentlige liv; Erik Pedersen, ejer af herregården Stubbendrup ved år 1556, den ældste med sikkerhed kendte af slægten og må da antages at være af Uldsaksslægt. Der er dog den mulighed, at han kan være af en anden adelsslægt, og det kan være en af hans sønnekoner, der stammer fra den gamle berømte slægt. Dog regnede man vist ikke ret meget med spindesiden dengang. Da nævnte herregård 1483 ejes af en Henrik Chrestensen, er der den mulighed, at han har haft en søn Peder Henriksen, som da kan være Erik Pedersens fader, så gåden er nedarvet. Gården, som var en gammel adelsgård, blev dog senere overtaget af en mand af borgerlig herkomst, herredsfoged Peder Lerche.

Kilde: http://www.klarskov.org/erik-pedersen15xx.htm

Erik Pedersen til Stubbedrup, gir som fynsk adelsmann sitt hyldningsbrev eller troskapsrevers, førte søndag etter påske 1535*. Erick Perssen, nevnt blandt menige adel og ridderskab i Fyn og Langeland i Rigsdagsrecessen 30.10 1536*. Fru Anne Aalguds med Erich Perssen taksert til 1 hest i rosstjenesten av Fyn 1537*. Erikc Perssen taksert - men - "rider selff" i rosstjenesten av Fyn 1539*. Erich Pedersen til Stubberup, sigillerte den fynske adelens vedtekter på adelens Landemode i Odense 1550*.

Ifølge denne siden: var han en Ulførn, men ifølge Lis Klarskov Jensen: Ulførn er et konstrueret navn, der sigter til den lav-adelige/væbner Stubbendrup-slægt, der havde en ulv og en ørn som seglmærke ligesom Ulfeldt-slægten, der var adelige.

Hans våben var et delt skjold (delt på tværs) øverst med en halv ulv- nederst med en halv ørn. (dyret var en Valravn) slægtens navn var ULFELDT elle ULFELD. Han blev gift med Dorother Huitfeld. (hun var en faster til Iver Hansen Uldsaxs, kone Anne Huitfeld) De får mindst 2 sønner. Den ene Christen Ericsen Uldsax overtager, ved hjælp af Ivar Hansen Uldsax, præsteembedet i Humble fra 1563-1592. Han bliver afløst af sin broder (stamfaderen) Christen Pedersen Uldfeld. (han skifter senere navn til Christen Pedersen Humble) fra 1624-1660. Peder Ericsen Uldfeld må være død i 1583, og der indtræffer store forandringer. En af Uldfeldernes store, rige og indflydelsesrige personer ankommer og overtager ejendommen. Det er diplomaten Jacob Uldfeld, som har opført Selsø i Hornsherred og de ældre dele af Ulfeldtsholm ved Nyborg, senere ejes de af Ellen Marsvin og udvides, senere af Holckerne (med Uldsax blod) og kaldt Holckenhavn. Jacob Uldfeld, hænger på Frederiksborg. Stubbendrup solgtes snart til en Lerche.

Kilde: http://www.nielsen-termansen.com/getperson.php?personID=I12180&tree...

Thiset & Petersen viser deres våben "Et ulvehoved og en halv ørn", nr. LIX. Dette våben ses i to sigiller, nr. C LIX 1 og C LIX 2, hvor segl nr. 1 viser venstrevendt ulvehoved og højrevendt halv ørn. Segl nr. 2 viser derimod en venstrevendt halv ørn og et højrevendt ulvehoved. Dette segl bærer tydelige initialerne E P, hvor E er venstrevendt og P højrevendt. Det kunne se ud som om segl nr. 2 ikke er blevet spejlvendt under graveringen og det kunne betyde, at seglet måske ikke tilhørte Erik Pedersen men Peder Eriksen?

Der er heldigvis tilknyttet oplysninger til seglene: segl 1: "Peder Eriksen i Vejstrup, V. - S per Erichsen 1498 Mts. 3. Skovby H. 57" Hvilket jeg læser som Sigillum (for) Per Erichsen 1498 (i) Marts 3. Skovby H (= Skovby, Skovby sogn, Skovbyherred, Odense amt). Altså oplysninger om ejer, tid, sted og anvendelse som Piet van Deurs ville sige. Dette segl viser at slægten ikke kun havde en Peder Eriksen i 1588 men også i 1498! Segl. 2 tilhørte Erik Pedersen til Stubberupgaard, V. EP. 1535 Apr. 4. Hyld. 20 15.

Kilde: https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php?topic=10666.1050



Erik Pedersen, til Stubbendrup Også kendt som: "Ulførn" Fødselsdag: circa 1480 Død 1556 Nærmeste familie: Søn af Peder Eriksen, til Vejstrup og Dorthe Ottesdatter Huitfeldt

Husbond til Anne Alguds, til Stubbendrup Husbond til Boel Steensdatter Huitfeldt Far til Peder Eriksen, til Stubbendrup; Christen Eriksen og Hans Eriksen Halvbror til Maren Eriksdatter Rostvig, til Vixtorp

показать все

Хронология Væbner Erik Pedersen, til Stubbendrup

1480
1480
1530
1530
Rudkøbing, Langeland Kommune, Region Syddanmark, Denmark (Дания)
1556
1556
Возраст 76
????
????