Sukututkimuskurssi: Miten löydän karjalaiset sukujuureni? 29.10.2022, verkkokurssi

Начал Reijo Mitro Savola, Geni Curator вчера
вчера в 9:18 до полудня

Suosittu Miten löydän karjalaiset sukujuureni? -sukututkimuskurssi on tulossa syksyllä etänä 29.10.2022. Se on pidetty kolme kertaa aiemmin, Nurmeksen Bomballa elokuussa 2021 sekä etänä marraskuussa 2021 ja huhtikuussa 2022. Kaikilla kerroilla käytettävissä olevat paikat täyttyivät. Varmista oma paikkasi hyvissä ajoin! Kurssin sisältö:

1. Karjalaisten sukujuurten historiaa: mistä karjalaisuus sai alkunsa ja millaisia väestömuuttoaaltoja Karjalassa on ollut eri aikoina
2. Sukututkimus – perusteita: käydään läpi sukututkimuksen alkuvaiheita ja peruslähdeasiakirjoja keskittyen evankelisluterilaisiin ja Suomen arkistojen lähdemateriaaleihin. Tavoitteena on, että tämän osion perusteella muodostuu hyvä kuva sukututkimuksen alkuvaiheesta ja perusteista.
3. Ortodoksinen sukututkimus: käydään läpi ortodoksisukujen tutkimuksessa käytettäviä lähdeasiakirjoja Suomen ja Venäjän arkistoista. Tavoitteena on, että myös venäjän kieltä osaamaton pystyy alkamaan tutkimukseen tämän johdannon perusteella.
4. Elämäkertatyö: elämäkerran kokoaminen on aina oleellista – ja erityisesti on tärkeää tallentaa muistitietoa, joka on katoavaista. Tutustutaan henkilöhaastatteluissa ja elämäkertojen kirjoittamisessa huomioitaviin asioihin.
5. Geni: Yhteistutkimusalusta Geni on suosittu varsinkin karjalaisjuuristen keskuudessa. Tutustutaan Genin tuomiin mahdollisuuksiin karjalaisten sukujuurten selvittämisessä.

Ilmoittautuminen linkistä:

https://snellmanedu.fi/tuote/miten-loydan-karjalaiset-sukujuureni/

Зарегистрируйтесь или войдите в систему чтобы участвовать в этом обсуждении