Vappu Heikintytär Yli-Tynjälä - Anna Tuomaantytär / Yrjöntytär s. 1681 ei ole Vapun äiti. Vapun sukunimi ei ole Yli-Tynjälä eikä syntymäaika ole vuonna 1705, vaan rippikirjan mukainen 1700.

Начато marja p сегодня
Сегодня в 7:14 до полудня

Anna Tuomaantytär / Yrjöntytär s. 1681 ei ole Vapun äiti

(käräjäkirjoissa Tuomaantytär, Hyvölän rippikirjoissa ensin Tuomaantytär ja sitten Yrjöntytär, Tuomaantytär lienee oikein).
Anna on merkitty asutuksen yleisluettelossa Hyvölään vuonna 1744 Vappu Heikintyttären alle merkinnällä m eli äiti, mutta heti seuraavana vuonna Hyvölän vävyksi tulee Yrjö Ristonpoika, joka myös mainitaan Annan lähellä heti yläviistossa. Kumman äiti siis Anna on? Koska tiedämme käräjäkirjoista, että Yrjö Ristonpojan äiti on nimeltään Anna Tuomaantytär, vaikuttaisi asutuksen yleisluettelossa olevan hienoinen virhe. Anna Tuomaantytär on Hyvölän vävyn Yrjön äiti (tästä myös patronyymisekoitukset Tuomaantytär ja Yrjön äiti).
Jos Anna olisi sekä Vapun että Yrjön äiti, hän olisi myös Yrjön puolison Kaisa Antintyttären isoäiti? Olisiko lapsenlapsen ja lapsen avioliitto ollut tuohon aikaan sallittu? Tuskin.

-----

Vapun sukunimi ei ole Yli-Tynjälä eikä eikä syntymäaika ole vuonna 1705

Lapualla on elänyt Vappu Heikintytär Yli-Kyökkä (Tynjälä) ja hänen syntymäaikansa on myös sekoittunut tähän profiiliin. Oikea syntymäaika on 1700. Vapun vanhemmaksi jää vain isä Heikki.

Myös tämän Anna Tuomaantyttären profiilin voi poistaa kokonaan. Yhdistäminen Yrjön äidin profiiliin on tarpeetonta, koska kaikki tiedot ovat jo tuossa profiilissa.

Зарегистрируйтесь или войдите в систему чтобы участвовать в этом обсуждении