|
11/25/2010 at 12:43 AM
|
Minul on juhtunud, et kui sugulussidet vaadata enne lühemate sidemete kirjapanemist, siis geni "jätab meelde" st. salvestab selle pikema tee puhvrisse ja ei otsi enam uuesti. Mina pole sellele lahendust leidnud, kuidas sidet värskendada, st. puhvri sisu kustutada, kui keegi teab, oleks tänuväärne seda teadmist jagada. |
|
|
Private User
11/25/2010 at 12:58 AM
|
|
|
Private User
11/25/2010 at 1:37 AM
|
|
|
Private User
11/25/2010 at 2:14 AM
|
Minul on ka palve Ajale, et ta arutust annaks!
... ja see on tavapärane olukord siin. Mul on suguvõsasid, kelle puhul sugulusabielud on vat et reegel olnud. Tänaseks on sellistest abieludest palju järeltulijaid sündinud ja kui mingis suguharus on seda ette tulnud korduvalt, siis näitab geni tihti, et minuga suguluses olev inimene on mulle mingi viienda või kuuenda astme hõimalne - täiesti juhuslik inimene !!! Kuskil on jälle mingid ootamatud otseteed tekkinud minu erinevate suguarude vahel. Lihtsam on need profiilid arvutisse tõmmata või ümber toksida. Programmid jagavad matsu paremini välja. aga Genis võiks mingi nupp küll olla, kus ma saan lasta otsida alternatiivset sugulusteed ja ilma mingisuguse krediitkaardita |
|
11/25/2010 at 5:02 AM
|
||
|
11/25/2010 at 5:03 AM
|
||
|
11/26/2010 at 4:18 AM
|
||
|
|
Private User
12/5/2010 at 10:53 PM
|
|
|
12/5/2010 at 11:00 PM
|
||
|
12/5/2010 at 11:11 PM
|
Ma ei tea, kuhu teemasse asi puutub, aga perekonnanimedega tekib üsnagi suur ebakõla. Sellele mõttele ja tõsisemalt tulin hiljuti ja seoses Mälkudega. Osa esivanemaid oli pandud juba ka perekonnanimedega, aga nende lapsed-pojad, pojapojad jne. on hiljem perekonnanimede paneku ajal ikkagi mitme muu perekonnanimega, Laug näiteks. Analoogne olukord oleks panna minu talust pärit inimeste esiisadele perekonnanimeks Teern. Vähemalt tean, et üks Sepa Lause poeg, õigemini tema pojad said perekonnanimeks Teern, teine Lause poeg, tema pojad said perekonnanimeks Õige. Millist infot, õigemini lahendusi liigub siinsete inimeste hulgas.? |
|
|
Private User
12/5/2010 at 11:29 PM
|
|
|
|
Private User
12/6/2010 at 12:06 AM
|
Aikkile: Kui profiil avada, siis paremas veerus "Veel" nupu all on valik "Taotle isikukirje halduõigust" ("Claim management of this profile"). Vajutage sellele ja saatke see taotlus ära. Tegelikult on teisel haldajal võimalus haldamisest loobuda, kui on erinevaid haldajaid ("Relinquish management of this profile" vmt), olen seda aeg-ajalt kasutanud ja loobunud mingite profiilide haldamisest, kui on välja ilmunud inimesed, kes on nendega lähemalt sugulased. |
|
12/6/2010 at 1:05 AM
|
Private User Üldiselt sõltub (elusatele) lastele ligipääs sellest kes te neile olete. Kui teine haldaja on otseselt lapsevanem ja teie olete kaugem sugulane (vanaema, tädi vms) on igati mõistev et neil on oma lastele suuremad õigused. Geni võimaldab alla 13 a laste haldajatel isegi nende laste kirjete muutmine ära keelata. Küsimus on ka selles et mida te nende lastega/laste juures teha tahate? Ma tean et mitmed vanaemad on olnud solvunud et neil ei lasta lapselastele Genis pilte lisada... Olev Ait
Selliseid soovitusi pole soovitav üleüldse avalikesse aruteludesse panna! |
|
|
12/6/2010 at 1:06 AM
|
||
|
|
Private User
12/6/2010 at 1:08 AM
|
|
|
|
Private User
12/6/2010 at 1:31 AM
|
Tekib muidugi küsimus, et miks privaatset paralleelvõrku Genis pidada. Võiks ju laadida Genist Gedcomi alla ja siis teha nende andmetege mida iganes mõnes muus programmis (Ahnenblatt nt) oma arvutis, kus keegi teine sellele ligi ei pääse ja midagi torkida ei saa. Olen vahel kasutanud seda varianti mugavamaks andmetöötluseks, nt välja trükkimiseks, ja kasutanud ka nt Ahnenblatti veaotsingut Genist alla laaditud andemete peal. Selle tulemusena sai ka Genis üles otsitud ja mestitud ühe esivanema topeltprofiilid, mida muidu ei näidanud. |
|
|
Private User
12/6/2010 at 5:05 AM
|
Kuidas selline asi on võimalik, et eelmine kord, kui oma lapse profiili vaatasin, oli ainult üks haldaja ja ei mingit märki teistest haldajatest, aga nüüd näen ennast ka haldajana, kui märke "ja veel kaks" lahti klikin. Enne seda "ja veel kaks" polnud. Kas mingi andmebaasitõrge? Ei taha nagu uskuda, et poolpime ja poolnapakas olen, et sellist asja ei näinud, see ju sinise lingina veel liiatigi. |
|
|
Private User
12/6/2010 at 6:56 AM
|
|
|
|
Private User
12/18/2010 at 1:41 AM
|
|
|
Private User
12/18/2010 at 2:15 AM
|
|
|
12/18/2010 at 8:15 AM
|
Private User - ei saa.
PRO eelis on, et talle ta oma, pererühma liikmete ja koostööpartnerite halduses olevaid kokkulangemisi pakutakse ja ta saab neist kohe kergesti mestimistaotlused koostada. |
|
|
12/18/2010 at 8:31 AM
|
||
|
12/18/2010 at 12:11 PM
|
||
|
12/18/2010 at 12:17 PM
|
Jah - vaata oma pereliikmete andmeid - esilehel osa Lähisugulus.
|
|
|
Private User
1/18/2011 at 4:53 AM
|
|
|
1/18/2011 at 5:03 AM
|
||
|
1/18/2011 at 5:50 AM
|
Mestimiskeskus pakub mulle mestimiseks 62 Adot ja 69 Marri, kes ilmselt ükski ei sobi mestimiseks. Sealjuures minu Adol ja Marril on olemas sünniajad. Kuidas neist üleliigsetest lahti saada ? Ühekaupa pole ju möeldav ja ma olen proovinud kui mestida osaliselt, siis järgmiseks korraks on kõik jälle tagasi.
|
|
|
1/18/2011 at 1:43 PM
|
Silvia Nõmmoja masin on masin ja teeb oma tööd kohusetundlikult. Sünniaasta loeb vähe, sest otsitakse ju võimalikke sobivusi. Ühel on sünniaasta, teisel on surma-aasta ja miski ei takista neil olla ühe isiku kaks kirjeldust.
|
|
|
1/20/2011 at 12:30 PM
|
Mul oleks üks süsteemiparandus pakkuda...süsteem võiks ikka vaste identifitseerimisel arvesse võtta lähisugulaste andmeid. Kui nendes on ajastu vahe näiteks suur või siis on mõlemad vanemad vastuoluliste andmetega. On juhtunud näiteks, et on erinevad harud, kus on samanimelised ema, isa ja poeg ja tegelikult ei ole neil isikutel üksteisega mitte midagi pistmist. Süsteem aga loeb seda vastena. Samas annan endale aru, et selline süsteemiparandus nõuab palju tööd ja võib olla üsna ebastabiilne, mis põhjustab probleeme. |
|
|
1/20/2011 at 4:21 PM
|
Jaak Tulp antud hetkel on lihtsam kõigist luupidest paari hiireklõpsuga vabaneda.
|