Is your surname صالحي فتح آبادي?

Connect to 28 صالحي فتح آبادي profiles on Geni

حسن صالحي فتح آبادي's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

حسن صالحي فتح آبادي

Arabic: دکتر حسن صالحي فتح آبادي, دکتر
Immediate Family:

Son of رضا صالحِي فتح آبادي and سکينه صالحي فتح آبادي
Husband of مليحه ميزاني
Father of Private User; Private User and آسيه صالحي. فتح آبادي
Brother of حاج مهدي صالحي فتح آبادي; حاج علي صالحي فتح آبادي; Private; Private and حاج حسين صالحي فتح آبادي

Occupation: استاد دانشگاه تهران
Last Updated:

About حسن صالحي فتح آبادي

About دکتر حسن صالحي فتح آبادي, دکتر (عربي)

به نام ایزد توانا

                                                   ''چگونگی پیدایش شجره نامه خاندان بزرگ صالحی - میرزایی''

زمانی که پدر زنده بود ند تاریخچه ای از اجداد فامیل صالحی را به شرح زیر بیان می کردند. جد بزرگ مان فردی بوده به نام صالح که با برادرش از منطقه عراق یا خوزستان به رفسنجان مهاجرت کرده و تشکیل خانواده می دهد. البته معلوم نیست که آنها عراقی بوده اند یا خوزستانی. اما چون زبان فارسی زبان اصلی شان بوده خوزستانی بودن آنها صحیح تر است. احتمالأ چون لباس برخی خوزستانی ها شبیه عرب ها است، شایعه عراقی بودنشان رواج یافته بوده. طبق یک محاسبه تقریبی این اتفاق حدود سیصد سال پیش در زمان نادرشاه افشار می افتد. صالح و فرزندان و نوادگانش مردمانی کشاورز بوده و بعد از افزایش تعداد خانواده آنها، بیشتر درمناطق رضاآبادبرخوردار ، شفیع آباد و عباس آباد حاجی، زرند و فتح آباد اسکان گزیده بودند از برادر صالح هیچ کس هیچ اطلاعی نداشته و نمیدانیم اعقاب وی چه کسانی هستند. البته بعدأ بعضی از اعضای این فامیل به نقاط دیگری از جمله مشهد و سیستان بلوچستان و یزد مهاجرت می کنند.تعاریفی که پدر و دیگر اشخاص از فرزندان و نوه های صالح می کرده اند دال بر این است که این فامیل افرادی متبحر و نامور در کشاورزی، قدرتمند در جامعه خود، مذهبی و افرادی مدیر و مدبربوده اند. چون اعضای خاندان صالح در مناطق مختلف رفسنجان زندگی می کردند، در موقع شناسنامه گیری فامیلی های یکسانی را انتخاب نکردند و پسوندهایی مانند عباس آبادی، رضاآبادی، فتح آبادی به آنها داده شد. بعضی دیگر که از فرزندان یا نوه های میرزا حسین صالح( نوه صالح) بودند فامیل میرزایی را با پسوندهای مشابه برای خود انتخاب کردند. بالاخره بعضی هم با فامیلی های پورصالحی، صالحی نژاد، صالحی رنجبر، فاضل قاسم زاده( اعقاب قاسم یکی از پسران میرزا)و کرمانی صالحی( آنهایی در یزد بودند) شناسنامه گرفتند.

   یکی از روایت های متعددی که از پدر شنیدم مربوط می شود به حسینیه قاسم آباد . این حسینیه دارای صفه هایی برای نشستن افراد طبقه بالای جامعه بوده است. از جمله صفه هایی در این حسینیه به فامیل صالحی ، که بخشی از آنها در آن زمان در شفیع آباد کشاورز حاج آقا علی بزرگ ( صاحب مجموعه تاریخی حاج آقا علی در قاسم آباد) بوده اند، اختصاص داشته  و به صفه های صالحی ها شهرت داشته است. در اوقات عزاداری زنان فامیل در این صفه ها می نشسته اند و جلوی صفه ها پرده می آویخته اند. طبق گفته ها هیچ کس ، اعم از ارباب ها حتی حاج آقاعلی، و مردم عادی جرأت تسخیر صفه ها یا نزدیک شدن به این پرده ها را نداشته اند.
      در خاطره دیگری که از پدر شنیدم، بین حاج آقا علی و صالحیانی که برزگر وی در شفیع آباد بودند اختلافی پیش می آید، یک روز که این کشاورزان در صحرا مشغول کار بوده اند اختلاف اوج می گیرد. گویا همه آنها با گفتن شعارهایی علیه حاج آقا علی دست از کار کشیده و با بیل های خود به سمت منزل وی حرکت می کنند. سر راه ، نزدیک به خانه حاج آقاعلی، به یک توالت که چاه آن روباز بوده است می رسند، بیل های خودرا با فضولات توالت پر کرده و بر در و دیوار منزل حاج آقا می پاشند. این عمل آنها ارباب را وادار به تسلیم در مقابل خواسته هایشان می کند. یک مورد دیگر از قدرتمندی این خاندان این بود که زمانی یک جشن عروسی در خاندان برگزار می شد، موقع بردن عروس به منزل داماد نمی بایست هیچ مردی در کوچه های ده دیده شود. همه مردان می بایست در منازل خود بمانند و عروس را حتی در حجاب نبینند.(البته درستی یا نادرستی این رفتار مورد نظر نیست، منظور فقط بیان شآن اجتماعی خاندان است)
      گفته هایی از این قبیل که نشان از قویدلی ، اعتبار بالا و صلابت  مردان صالحی - میرزایی دارد زیاد است.
      این تعریف ها مرا از همان اوان کودکی تحت تأثیر قرار میداد و دوست می داشتم به گونه ای روابط فامیلی این خاندان را ثبت و ضبط کنم. این احساس درمرحوم داداش حسین هم به اندازه من بود. یک شب در حدود سال شصت و دو یا سه بود که دراین باره با هم صحبت می کردیم و این روایات را برای هم بازگو می کردیم. همان شب قرار شد برای تهیه شجره نامه اجدادمان اقدام کنیم. بعدأ اخوی حسین دست بکار شد و با مراجعه به افراد مطلع فامیل ، مثلأ عمه کبری،  مادر، حاج اکبر صالحی رضاآبادی و اشخاص دیگری در رضاآباد، مرحوم دایی عباس ،خواهرم ربابه و دیگران اطلاعاتی جمع آوری نمود. به تدریج ظرف چند سال اطلاعات مربوط به بخش بزرگی از درگذشتگان خاندان جمع آوری گردید و داداش حسین آنهارا با دستخط خود به شکل درختی یادداشت نمود. نمونه ای از این یادداشت ها را می توانید در بخش منابع پروفایل اینجانب مشاهده کنید. در واقع بنیان گذار اصلی شجره نامه مرحوم اخوی بوده اند و من فقط کار ایشان را تکمیل کردم. ناگفته نماند که در جمع آوری اطلاعات، اشخاص دیگری هم از فامیل  منجمله محمدعلی میرزایی کمک کردند که در اینجا از همه تشکر و قدردانی می کنم.

تدوین، انطباق و نگهداری این یادداشت های دستی کاری دشوار و شاید غیرعملی بود. بعلاوه رسم یک درخت کامل از کل خاندان غیرممکن وغیر قابل تکثیربود. به این لحاظ به فکر راهی برای کامپیوتری کردن آنها افتادم. ابتدا مصمم بودم خودم یک سیستم نرم افزاز تدوین کنم و با آن شجره نامه را تولید کنم. اما وقتی دست بکار شدم به معایب و مشکلات آن، از جمله تک کاربری بودن وعدم امکان استفاده عموم از آن، پی بردم. بعد از قدری تحقیق، یک موسسه خارجی را یافتم که سروری را برای ایجاد شجره نامه از طریق اینترنت اختصاص داده بود. با آن تماس گرفته و با پرداخت هزینه اولیه شروع به تولید درخت فامیلی نمودم. بعداز اضافه کردن حدود یکصد نفر،متوجه شدم به علت ضعیف بودن امکاناتش، ایجاد شجره نامه ای با عظمت خاندان بزرگ صالحی – میرزایی هم کار دشواری است و هم دارای محدودیت های شدیدی است که قدرت مانورو گسترش را از تولید کننده می گیرد.

   بنا براین کار تا یافتن ابزار قوی تری متوقف شد. در سال 1387 از یک موسسه امریکایی دیگر به نام.Geni Inc  که ایجاد شجره نامه ها را از طریق سیستم اینترنتی خود میسر کرده بود مطلع شدم . مدتی در مورد آن بررسی کردم  تا جزء موسساتی که از اطلاعات وارد شده استفاده های غلط ،خطرناک و تبلیغاتی می کنند نباشد. بعد ازکسب اطمینان کافی، با آن قرارداد بستم و شروع به وارد نمودن اطلاعات شجره نامه و اعضای آن کردم. البته با دعوت از محمدعلی میرزایی،  وی هم درگیرجمع آوری و تکمیل اطلاعات و وارد کردن آنها به سایت شجره نامه گردید. بعد از مدتی، گسترش شجره ، که دارای شاخه های بسیاری شده بود، در بعضی شاخه ها به دلیل نداشتن اطلاعات نیمه تمام مانده بود. بنا براین شد افرادی از فامیل را که دارای پست الکترونی هستند شناسایی کرده و با دعوت از آنها، تکمیل شاخه های مربوط به خانواده شان را به خودشان بسپاریم. خوشبختانه افراد دعوت شده استقبال کرده و خود باعث دعوت اشخاص دیگری شدند. در این رابطه محمدرضا و محمد حسین صالحی رضاآبادی، محمدصالحی فتح آبادی،  دکتر علی صالحی رضاآبادی، مصطفی پورصالحی و خیلی افراد دیگر کمک های زیادی کردند و من سپاسگزارهمه آنها هستم .در نتیجه شجره نامه روز بروز کامل تر گردید. لازم است تأکید کنم که سایت این شجره نامه تنها برای نشان دادن اسامی اعضاء نیست . این سایت وسیله ای برای فعالیت های فردی و مشترک (از قبیل انواع  اطلاع رسانی، آموش های جمعی، بیان تجربیات، بحث های اجتماعی، دینی، فلسفی، علمی و ورزشی و....)  که برای کل خاندان مفید است می باشد. اکنون که افراد متعددی در اغلب شاخه ها فعال هستند و برای بروز آوری آن، ایجاد آلبوم های عکس، پخش اخبار خاندان، ارسال پیام های دوستانه و مشارکت درشادی ها و غم های یکدیگر وقت می گذارند، احساس می کنم داریم به تدریج به بعضی از اهداف اصلی  شجره نامه نزدیک تر می شویم.هرچند که هنوز راه بسیار درازو پرزحمتی تا رسیدن به اهداف مهم تر در پیش است. بخشی از این اهداف عبارتند از:

تحکیم کامل و مناسب روابط خویشاوندی،

راه اندازی خبرنامه فامیلی الکترونیکی،

راه اندازی پروژه های اقتصادی همگانی

" ایجاد سیستم کاریابی در بین صاحبان مشاغل عضو خاندان"

" ایجاد امکانات همسر یابی در بین اعضای خاندان"

برگزاری ویدئو کنفرانس ها و ویدئو تجمع های بزرگ فامیلی ،

ایجاد کتابخانه و بانک های اطلاعاتی الکترونیکی ،

راه اندازی مدارس خصوصی برای اعضای خاندان "

"برگزاری کلاس های آموزشی مجازی،

''تبادل عمومی دانش و اطلاعات ،''

ایجاد دانشگاه مجازی فامیلی ،

ایجاد شبکه های تخصصی،

تشکیل شبکه نیکوکاری و خیریه عام

" برقراری مسابقات ورزشی، علمی و قرهنگی". امیدوارم که با همت و کوشش اعضای گرامی خاندان، بخصوص جوانان علاقه مند، به همه اهداف پیش بینی شده و اهدافی که ممکن است بعدأ تعریف شوند نایل گردیم.

   در پایان وظیفه خود میدانم که از همه اعضایی که از شجره نامه حمایت کرده و با همکاری و کوشش شان به نگهداری و گسترش آن کمک کرده و می کنند سپاسگزاری کنم و برایشان آرزوی نشاط و توفیق نمایم. دوستدارهمه،''' حسن.  اسفند ماه 1390