Geni-Gebruikers-Gids: Zoeken

Started by Job Waterreus on Saturday, November 17, 2012
Showing all 3 posts
11/17/2012 at 3:33 PM

Zoeken in Geni kan met dit scherm: http://www.geni.com/search/advanced
Het zoekscherm gebruikt bij de presentatie een aantal symbolen. Zie voor uitleg: http://www.geni.com/discussions/114857?msg=831999

Voor Basis (niet betalende) gebruikers heeft het zoekscherm de vervelende beperking dat bij veel profielen alleen een 'Bekijk Profiel' link wordt gegeven die verwijst naar een scherm met daarop de mogelijkheid om PRO gebruiker te worden. Als er echter samengewerkt voor het betreffende profiel(zie http://www.geni.com/discussions/114652?msg=829697)of met de betreffende gebruiker dan krijgt u de keuzes 'Contacteer profielbeheerder', 'Bekijk stamboom' en 'Bekijk lijst'en kunt het betreffende profiel wel direct bekijken vanuit het zoek resultaat.

Voor bezoekers (of niet ingelogde gebruikers) werkt het zoekscherm wat anders. Hier worden de zoekmogelijkheden beperkt tot de openbare profielen, maar wordt dan wel een link naar het gevonden profiel getoond. Het zoekscherm op deze manier gebruiken is een goede methode om profielen te vinden die in het merge center aangegeven worden als treffer.
Aangezien niet elke browser ondersteunt om op het ene venster of tabblad wel en op het andere niet ingelogd te zijn, kan het handig zijn om dan twee browsers gelijktijdig te gebruiken (een ingelogd op Geni en een niet ingelogd om het zoekscherm te gebruiken).
Een alternatief voor het gebruik van een 2e browser is het gebruik van een zoekmachine zoals Google. Dit heeft als extra voordeel dat zoekmachines vaak ook spellingsvarianten herkennen, terwijl Geni dit niet doet.

11/18/2012 at 2:25 AM

Voeg voor zoeken met Google ' site:geni.com' toe aan de zoekopdracht (zonder de aanhalingstekens)

11/18/2012 at 4:43 AM

Het kan dat een zoekopdracht een profiel oplevert dat wel openbaar is, maar niet is verbonden met de wereldstamboom (geïsoleerde boom).
Het is mogelijk om via het gevonden profiel de beheerder(s) een bericht te sturen en te vragen of ze het profiel willen samenvoegen.
Het kan echter een bewuste keuze zijn van de beheerder(s) om niet aan te sluiten bij de wereldstamboom. In dat geval is het verstandig te kijken welke gegevens er in het betreffende profiel zijn opgeslagen en dit te gebruiken om de gegevens in het eigen profiel aan te vullen.

Showing all 3 posts

Create a free account or login to participate in this discussion