Goden Leiksson By(?) - Goden på Balleshol/Baldishol samme som Goden på By?

Started by K.W.William F. Jenssen on Monday, August 12, 2013
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

8/12/2013 at 2:17 PM

Fra http://slekt.ostby.priv.no/getperson.php?personID=I1139&tree=os... har jeg sakset denne informasjonen.

Her nevnes en Goden på Balleshol.
Det nevnes videre mye data relatert til både Tjerne, Ingeberg og også Bjørke. Med det man vet om forbindelsene mellom Tjerne og Bjølstad, og Skjåk (Cecilie Skiaker), har jeg begynt å spekulere på en forbindelse.

Tidsaspektet er heller ikke så galt..?

Stedsaspektet er vel heller ikke så galt..?

Noen som har noen synspunkter..? Kunnskaper..? Fakta..? Kilder..?

1358 juni 29[Balleshol på Nes på Hemarka]
Vitnebrev om jordsal, utf av På1 på Grefsum, Goden på Balleshol og Eirik bagge: Dei var same dagen på Balleshol på Nes. Der handtokst Harald på Lund på Nes og kona hans, Ingebjørg, med Gudbrand Tordsson og erklærte at dei hadde selt han 3 øyresbol i Tokstad på Forberg og fått heile betalinga. Besegla av utf.
Orig (perg): NRA. Trykt: DN 111 nr 294.

1370 juni 24 Gjølstad i Ringsaker
Vitnebrev om godsgaver utst av Gudbrand Tordsson, Tjostolv Olesson, Ivar Erlingsson og Andres Gudbrandsson: De overvar på Gjølstad i Lomherred i Ringsaker sogn samme dag at Torgrim Gudbrandsson og hans festekone Rønnaug Olesdatter med håndslag avtalte at Torgrim gav Rønnaug fem hefseldebol i Kinne (Tiornæ) på Brøttum i Ringsaker sogn [nå i Brøttum sogn], mens Rønnaug til gjengjeld gav fem hefseldebol i Gjølstad. Lengstlevende skulle ha full eiendomsrett til alt dette.
Beseglet av utst.
[Bakpå:] Brev om fem hefseldebol i Kinne (Tiærne) på Brøttum.
Orig (perg): NRA. Trykt: DN IX nr 165.

1381 juli 22 Ingeberg [på Ringsaker]
Vitnebrev om makeskifte utst av Tjostolv Olavsson, Narve Tordsson og Ogmund Toresson: De var samme dag på Ingeberg ved makeskifte mellom Gudbrand Tordsson og på den andre siden Harald Narvesson og hans kone Ingebjørg. Harald og hans kone avstod 13 øb jord i Tokstad på Ringsaker mot Gudbrands halvpart i nedre Bjørke i Forberg (Forberghi). Ekteparet vedgikk også at de hadde solgt Gudbrand 1/2 mb i ovennevnte Bjørke, og at de hadde fått full betaling.
Beseglet av utst.
Orig (perg): NRA. Trykt: DN 111 nr 434.

Create a free account or login to participate in this discussion