Jääkäri Michel Stolt

Started by Private User on Wednesday, May 24, 2017
Problem with this page?

Participants:

  • Private User
    Geni member
  • Private User
    Geni member
Showing all 5 posts
Private User
5/24/2017 at 4:52 AM

Törmäsin Michel Stoltiin (nimi esiintyy naimisiinmenon yhteydessä myös muodossa Stålt). Oletan hänen kuuluneen Hämeen läänin jalkaväkirykmenttiin, koska hän asui Hattulan Nihattulan Hakolassa ainakin vuodet 1797-1812.

Yritin etsiä sotilasrullista, mutta jouduin myöntämään tietämättömyyteni enkä päässyt pitkälle. Yhden samannimisen löysin 1800-luvun alusta, mutta hän ilmoitettiin naimattomaksi ja tämä Mikko oli jo silloin todistettavasti naimisissa. (avio 1797 solmittu Kalvolassa, josta vaimo on kotoisin)

Jos jollakulla on aikaa hieman vinkata kuinka etsiä, niin olisin kiitollinen. Voisin sitten käyttää tietoa hyväkseni muidenkin sukupuussa ilmenneiden sotilaiden etsimiseen.

Private User
6/5/2017 at 2:40 AM

Etsin haulla Hämeen rykmenttiprojektin etusivulta sanaa Hattula, ja se löytyi vain Sääksmäen komppaniasta. Etsisin siis ensin Sääksmäen komppaniasta (varsinkin jos titteli sold.).

Koska tuohon aikaan rakkunoja oli liitetty rykmenttiin jääkäripataljoonanimellä, etsisin sen jälkeen rullalla varsinaisten 8 komppanian jälkeen tulevasta Jäkäripataljoonasta (varsinkin jos titteli jäg.) ja sen järjestyksessä toisesta komppaniasta, josta saatetaan käyttää nimitystä 10. komppania tai ent. Sääksmäen rakuunakompp.

Private User
6/6/2017 at 12:53 AM

Kiitos! Yritän päästä näillä eteen päin.

Private User
6/6/2017 at 1:59 AM

Ruotsin ryhtyessä Suomen sotaan jäi sold.-titteli jalkaväen ruotusotilaille. Ratsuväen merkitys oli vähentynyt, ja 1791 jalkautetut rakuunakomppaniat liitettiin jalkaväkirykmentteihin. Hämeessä entiset rakuunat saivat tittelin jäg., kun taas joissain paikoissa he olivat edelleen drag. (drg. on renki).

Kaikki jääkärit eivät Hämeessäkään suinkaan olleet entisiä rakuunoita, vaan Ruotsi oli perustanut suuren määrän muitakin yksiköitä, joissa palvelleet olivat yleensä aina jääkäreitä. Näistä lisäyksiköistä on luettelo projektissa https://www.geni.com/projects/Lyhytik%25C3%25A4iset-rykmentit-1700-....

T. Olli

Private User
6/6/2017 at 10:25 AM

Lähden näillä neuvoilla etsimään Mikkeliä - jospa vaikka löytäisin hänelle vanhempiakin. Kiitos vaivannäöstäsi.

Showing all 5 posts

Create a free account or login to participate in this discussion