Palun märkida põhjus, miks siia kedagi lisatakse

Started by Robert Treufeldt on Friday, March 12, 2021
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing all 8 posts
3/12/2021 at 7:23 AM

Võib-olla juutide ja mustlaste puhul on üldiselt selge, et rassilistel põhjustel. Kui juut tapeti mingi Nõukogude tegevuses osalemise eest, siis ta ei kuulu siia projekti.

Aga teiste puhul palun märkida, miks kedagi siia märgitakse. Nagu projekti sissejuhatuses on öeldud, kõik Saksa ajal tapetud ei käi siia projekti.

3/12/2021 at 7:46 AM

Palun luua sarnase nimega uus projekt kuhu saaks siis lisada ükskõik milised meie riigi inimesed oma tõekspidamistest olenemata kes hukati ja või represeeriti sakslaste poolt, Hr Robert Treufeldi arvates on oluline et selle grupi klausel võiks olla:

Võib-olla juutide ja mustlaste puhul on üldiselt selge, et rassilistel põhjustel. Kui juut tapeti mingi Nõukogude tegevuses osalemise eest, siis ta ei kuulu siia projekti.
Aga teiste puhul palun märkida, miks kedagi siia märgitakse. Nagu projekti sissejuhatuses on öeldud, kõik Saksa ajal tapetud ei käi siia projekti.

Siis ma leian kas tuleks tekitada uus sarnane grupp ja või muuta see nimi ringi selliseks et see oleks vastavuses Hr Robert Treufeldt 'i tõekspidamisele.
Mina arvan et meil peaks olema grupp kuhu saaks lisada ükskõik millised eestlased olid nad kommu või nazzi usku aga tapeti just sakslaste poolt nende okupatsiooni ajal.

3/12/2021 at 8:44 AM

Mart Leidus - meil siin Genis on nii, et kes tunneb, et midagi mis elu mugavamaks teeb on puudu siis ta ise loob selle.

Loo ise täpselt nii palju projekte kui sa hallata suudad. Keegi sulle looma neid ei hakka.
Lõpuks läheb sinu projektis kaos lahti, kui sa eri asjade jaoks erinevaid ei loo.

Ka Kommunismi kuritegude alla me ei pane kriminaale (vargused röövimised tapmised) kuigi neid karistati samal ajal ja saadeti ka samadesse vanglatesse ja sunnitöölaagritesse.

Saksa ajal hukkus väga mitmel eri põhjusel inimesi.

Alles hiljuti pidin siin teises projektis selgeks regema, et noor poiss kes 1942 või 1943 (Saksa ajal) Eestis olles veekogusse uppus (ajalehes kuulutus) eimuutunud seeläbi vabadusvõitlejaks.

Samuti juhtum kus isik tappis 1940 eestlasest miilitsa ja 1942 eestlasest politseiniku ei kvalifitseeru ei metsavennaks ega vabadusvõitlejaks.

Ettevaatlik tuleb olla ka nende Eestlastega kes a) 1918-1939 tegude eest 1940-1941 kätte maksid, b) 1940-1941 tegude eest 1941-1944 kätte maksid, samuti nende eestlastega kes c) 1941-1944 tegude eest 1945-1953 kätte maksid. Osalt on nad tänapäeva mõistes vaid terroristid või kurjategijad sest kättemaks oli vaga tihti just isiklikku laadi (osalt ka varanduslike / majanduslike huvide pärast).

3/12/2021 at 9:51 AM

Asi polegi mugavuses, kui lähtuda otseset pealkirjast Saksa okupatsioonivõimu kuriteod Eestis 1941-44 - siis ma küsin nii, kas on kuritegu võtta inimeselt elu, kui seda tegid sakslased 1941 aastal? Pole oluline inimese uskumused ega tõeks pidamised.

3/14/2021 at 1:12 AM

Mart Leidus - vaata asja selle pilguga - kui sina peaksid ära pöörama ja kellegi maha lööma või kasvõi tahtmatult keegi sinu süül peaks autoõnnetuses hukkuma - kas siis liigitame selle mitte (ainult) sinu juhtumiks vaid Eesti Vabariigi (ja selle valitseva võimu) kuriteoks - sest praegu on meil Eesti Vabariik ja sina oled EV kodanik?

Sa ju ise väidad, et kõik enneaegsed suremised / hukkumised Saksa ajal tuleb üheselt võimu kuritegudeks liigitada (ka terrorism, maradöörsus, kättemaks, veritasu jms).

3/14/2021 at 1:23 AM

Lauri Kreen aga vaata seda selle pilguga, Sakslased tulid eestisse, okupeerisid riigi, kehtestasid fašistliku režiimi. Kui kuulsid kommunismist tegelevatest inimestest jahtisid neid ja arreteerisid ja lasid nad maha. Ehk inimesed, kes mõtlesid nende mõistes teisiti tuli hävitada. Minu meelest see näide, et keegi ära pöörab ja lööb kellegi maha ei käi üldse selle alla millest mina räägin, sama hästi võiks hakataka rääkima et päike on roheline. Kus lauses ma väidan, et maradöörlus, kättemaks jne veritasud on liigitada sama kategooria alla? Need on sinu sõnad Lauri! Hetkel mulle tundub, et sa mõtled üle ja paned endaöeldud minule pahaks.

9/8/2021 at 9:50 PM

Palun ärge pange siia isikuid, keda mõisteti surma kommunistliku tegevuse eest:
Jüri Soontak
Kui tekib soov JuPo toimikutest kedagi siia projekti lisada, siis tellige kõigepealt toimik välja ja vaadake, mis asja eest hukati.

9/20/2021 at 1:29 PM

Veelkord, ärge pange siia isikuid, keda mõisteti surma kommunistliku tegevuse eest:
Tiit Maran
Tiit Maran oli Nõuka-aegne Tallinna linna haridusosakonna juhataja, paistis silma aktiivse kommunistliku tegevusega, oli EKP liikmekandidaat, oli Reaali poisi mahavõtmise algataja, oli hävituspataljoni liige. See küll ei tulnud toimikust välja, kas ta hävituspataljoni kuritöödes ka osales.

Kui tekib soov JuPo toimikutest kedagi siia projekti lisada, siis tellige kõigepealt toimik välja ja vaadake, mis asja eest hukati.

Showing all 8 posts

Create a free account or login to participate in this discussion