Peter Eskilsson Näf - wrong COA

Started by Dan Albert John Koehl on Tuesday, June 29, 2021
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Showing all 6 posts
6/29/2021 at 3:37 AM

This is definitely wrong COA, I havnt seen one single source stating he used a COA with a lions head. I will replace it it with a COA I made from good sources.

7/13/2021 at 3:55 PM

Thank you!

7/13/2021 at 4:00 PM

Det svävande korsets betydelse vore mycket intressant att utforska mer. Är det inte så att sådana tillägg oftast mer har att göra med personen och gärningen än familjerelationer (tex en familj som förde ett kors?

7/14/2021 at 1:31 AM

Jo Reidar Holmsen nog kan det vara så, i synnerhet under tidigare perioderna i den svenska heraldikens "barndom". Först på 1500-1600-talet tycks vapnen mer enhetligt användas av medlemmar inom en ätt, innan dess kan man se en högre diversifiering, och mer personlig utformning. De tidigaste kända vapnen finns i flera fall avbildade i Svenska sigiller från medeltiden, en förteckning med avbildade teckningar av svenska sigill från medeltiden. Den är författad av Bror Emil Hildebrand och gavs ut 1862–1867. jag har skrivit om den på Wikipedia här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_sigiller_fr%C3%A5n_medeltiden och den finns digitalt i flera versioner, en är här: https://books.google.com.kh/books/about/Svenska_sigiller_fran_medel...

7/14/2021 at 10:55 AM

Egendomligt med ett tillbakablickande lejon. Kan det vara så att man ritat av eller beskrivit en sigillstamp/ring? Om så har skett så kastas ju dexter och sinister om. Det har hänt tidigare.

Stampen är ju spegelvänd/negativ och skall ge ett positivt avtryck av vapenbilden,

Bara en tanke.

7/14/2021 at 11:00 AM

Peter Näf måste ju räknas till några av de absolut viktigaste personerna i Sverige. Som lagman har han haft ett avgörande inflytande på Västgötalagen och på Sveriges lagstiftning och statsbildning.

Personerna i kretsen till Peter Näf då? På Geni ser man Bobergarna och sedan andra som har ett lejonansikte. Har dessa personer fört dessa vapen? Eller du kanske inte har hunnit börja nysta än.

Showing all 6 posts

Create a free account or login to participate in this discussion