Juho Juhonpoika Toijanen - Juho Juhonpoika Toijanen 1809-1867 ja 2. vaimo Hedvig (Hedda) Heikintytär Ala-Rantala 1817-

Started by Private User on today
Problem with this page?

Participants:

  • Private User
    Geni member

Profiles Mentioned:

Private User
Today at 3:40 AM

Tämä miehen @Juho Juhonpoika Toijanen vanhemmat ja muu suku ovat Ikaalisten Juhtimäen Toijasen (Toijas) tilalta, mutta tämä Juho syntyi Toijasniemen torpassa, muutti sitten Viljakkalaan, välillä takaisin, ja sitten 1844 Parkanoon perheineen (ennen osa Ikaalista). Lapset syntyivät pääosin Viljakkalassa Suutarin torpassa, osa Parkanon kirkonkylässä, tilalla nimeltään Lehtijärvi, missä Juho oli isäntämiehenä yli 20v. Ensimmäinen vaimo kuoli Parkanossa 1860 ja Juho meni 2. naimisiin 1865 länsiteiskolaisen Hedda Heikintyttären kanssa, jolla oli avioton poika (s 1845), ei yhteisiä lapsia. Juho kuoli 1867,
Nyt Juhon sukunimenä on Toijanen. Lehtijärven tilana isäntänä hän oli pitkään, laitoin sen nimen alemmaksi (jos etsitään haulla).

Hedda (Hedvig) @Hedvig Heikintytär Ala-Rantala oli vähän hankala. Muoto Hedda oli mainittu jossain rk:ssa. Syntymäaika oli muuttojen yhteydessä vähän vaihtunut ja lapsuudenperhe oli muuttanut Ruovedelle, sieltä Keuruuseen ja sitten takaisin Ruovedelle. Heddan syntymätila oli Ala-Rantala, josta hän muutti pois 3-vuotiaana. En tiedä, laitanko hänelle muun nimen, vai voisiko olla Ala-Rantalana. Vanhemmat ja sisarukset ovat Yli-Jutiloita isän syntymätilan mukaan. Parkanon Lehtijärven emäntänä hän oli 2 vuotta. - Miehen kuoltua lähti pois (aikuinen avioton poika hävisi jonnekin) ja Hedda muutti Ikaalisiin. Pysyi siellä rk:ssa pitkään, mutta sitten siihen oli kirjoitettu että oli kuollut jo 15 v sitten!
isä: @Heikki heikinpoika Yli-Jutila

Kysyn siis neuvoa sukunimien suhteen ja pyydän apua Heddan linkittämiseen vanhempiinsa

Johan Johansson Lehtijärvi
Hedvig Henriksdotter Ala-Rantala
Henrik Henriksson Ylinen

terv. Pirkko V.

Create a free account or login to participate in this discussion