• Join - It's Free

Arved* Georg Bar. von Nolcken - Partnerid Leena Kikas; Mari ja Marie Hecht

Started by Private User on Friday, March 24, 2023
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Showing all 8 posts

Huvitav, millise teabe / dokumentide järgi on parunile külge mestitud partnerid Leena, Mari, Marie ?

Mul pole aimugi ja olen kategooriliselt selle vastu. Aga kes kuulab;) paljud tahavad olla seotud kuulsatega

Jah, meelevaldsed seosed tuleks kustutada.

Mõned seosed ei olegi dokumenteeritud, vaid teada ainult asjaosalistele. Selle pärast pole nad veel valed. Minu vanaema vanemad polnud ka abielus ja kusagil nende suhe kirjas polnud, ometi oli 5 last.

Taolistel juhtudel toetavad kaudsed tõendid kirikuraamatutes, perekondlikud legendid ja pärimusjutud. Siia Geni-sse ei tohiks minu meelest meelevaldseid ja tõendamata kandeid teha. Antud juhul kiire sissevaatamise tulemusel tõstatunud esimesed küsimused / kommentaarid:
- Jaan (Ivan) Kikas sündimise ajal kuulus Kuigatsi mõis (Löwenhof) veel Löwenstern-idele, von Nolcken ehitas samal ajal Alatskivi lossi. Tekib tahtmatult küsimus, kuidas ta Kuigatsi mõisa Pringi küla Pürsti talu Leena man' pidi sattuma? Tegemist oli ikkagi auväärne kreisisaadiku ja Liivimaa maanõunikuga.
- Paul Vask isikukirjes on viide kirikuraamatule, kus sünniajaks 1. märts 1873 ja isaks Maddis, mis paistab kordi usutavam kui von Nolcken. Andmete sisestajad ei tea täpseid sünni- ja surmaaegu, kuidas nad peaksid tõsikindlalt teadma päritolu parunist?
- Aleksander Eduard Hecht on sündinud Luunjas, tema päritolu ja vanemad on sealt adekvaatselt jälgitavad.

Jack!
Teie lugu pole välja mõeldud: teie vanaema abikaasa polnud aadlik ;)

Baron Arved* Georg von Nolcken is my fourth cousin thrice removed.
You
→ Elza Dzelvite (Grahpe,Grāpe)
your mother → Jahn Grahpe
her father → Baron Arnold Julius von Vietinghoff-Riesch
his father → Juliane Charlotte Lulla von Vietinghoff
his mother → Helene Gertrude von Krüdener
her mother → Gustav Georg von Völckersahm
her father → Sophia Elisabeth von Mengden
his mother → Anna Dorothea Gfin. von Münnich
her sister → Ernst Gustav (Sergei Sergeevich) Graf von Münnich
her son → Katharina* Louise Gfin. von Münnich
his daughter → Baron Ernst Friedrich von Nolcken
her son → Baron Arved* Georg von Nolcken
his son

Galina Lessel → Oleg Lessel → Viktor Lessel → Alexander Lessel → Alexander* Reinhold Lessel
→ Jüri Lessel → Maddis Lessel → Mina Weide → Ida Helene Kirp / Kirret → Georg Eduard Kirret
→ Leena Kirp → Lena Sookikkas → Jakob Korko → Ell Korko → Ann Sarapuu, Gain (Kikkas) → Juhan Kikas → Leena Kikas ???? her partner ????

→ Baron Arved* Georg von Nolcken

Showing all 8 posts

Create a free account or login to participate in this discussion