Alf Olof Eriksson - Felkopplingar

Started by Claes Bystedt on today
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Showing all 4 posts

Hej! Har förstått att det förra året uppstod felkopplingar, då släkter från Västernorrland hamnade i träd i Norrbärke i Dalarna. (Notisen om Björling är ett resultat av detta.) Vissa namn har sedan ändrats på denna person. Enligt både "Rötter i Anundsjö" och Anundsjöboken, så fanns det i början av 1500-talet endast en bonde i Skalmsjö, Olof i Skalmsjö. (Ursprung okänt).
Denna person borde raderas helt tillsammans med sin maka och alla anor bakåt. Sonen Jon Olofsson (1500 - 1575) kunde istället kopplas till en annan Olof NN (1480-1540) som finns på geni.com. Denne är gift med NN Jonsdotter. Olof i Skalmsjö hade troligen 3 söner enligt "Rötter i Anundsjö", Björn, Jon och Halvard. Det som komplicerar är att det finns ytterligare minst en till Olof, Olof Eriksson, (Var kommer efternamnet ifrån?) som sägs vara fader till de tre sönerna. Därmed också flera varianter av sönerna. Det här är rörigt, och jag vet inte vem som kan reda ut det! Det kan bli många sammanslagningar.
Mvh
Claes Bystedt

Hej igen!
Här är en länk till den Olof NN jag tycker man borde koppla ihop med. Alternativt slå ihop Jon Oloffson med den Jon Olofsson som finns i länken nedan.
Olof NN
/Claes

Private User

Alf Olof Eriksson raderas.
Jon Olofsson kopplad till Olof NN.

Återigen, tack!
/Claes

Showing all 4 posts

Create a free account or login to participate in this discussion