Ari Mikael Behn

Is your surname Behn?

Research the Behn family

Ari Mikael Behn's Geni Profile

Records for Ari Behn

91,048 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Related Projects

Ari Mikael Behn (Bjørshol)

Also Known As: "Ari Mikael Bjørshol"
Current Location:: London, Greater London, England, United Kingdom
Birthdate:
Birthplace: Århus, Midtjylland, Danmark
Immediate Family:

Son of Private and Private
Ex-husband of Märtha Louise, Princess of Norway
Father of Leah Isadora Behn; Emma Tallulah Behn and Maud Angelica Behn
Brother of Private and Private

Occupation: Norsk forfatter, Author, Författare, Mr. Ari Behn, Forfatter
Managed by: Private User
Last Updated:
view all 13

Immediate Family

About Ari Mikael Behn

Ari Mikael Behn (født 30. september 1972 i Århus i Danmark), opprinnelig navn Ari Mikael Bjørshol, er en norsk forfatter. Han er prinsesse Märtha Louises eks-mann.

Han er sønn av Olav Bjørshol og Marianne Solberg, født i Århus i Danmark og bror av filmregissør Espen Bjørshol Solberg. Senere bodde han med foreldrene i England i fem år. Siden flyttet familien til Nord-Norge, før de til slutt slo seg ned på Østlandet da gutten var ti år gammel. Han er født Ari Bjørshol, men tok i voksen alder mormorens etternavn, Behn. Ari Behn har gått på Steinerskolen i Moss og er døpt i Kristensamfundet. Han har tidligere blant annet arbeidet som truckfører. Av utdanning har han bachelorgrad fra Universitetet i Oslo med fagene idehistorie og religionshistorie. Som ung voksen tilbragte Ari Behn flere år på reise i Afrika, USA og Asia.

Ari Behn hadde et stort litterært gjennombrudd allerede med debutboken Trist som faen. Novellesamlingen fikk strålende kritikk, og har senere solgt i over 100 000 eksemplarer.

I tillegg til sitt forfatterskap har Ari Behn også hatt andre kunstneriske og kreative prosjekter. Sammen med Baron von Bulldog lanserte han en smokingkolleksjon i 2004. I 2007 lanserte han vinglass og serviset «Peacock» for Magnor glassverk. I tillegg har han laget dokumentarer for fjernsyn, og arbeidet som skribent for diverse publikasjoner som Dagbladet, Aftenposten, Vagant og Hot Rod.

Ari Behn giftet seg med prinsesse Märtha Louise i Nidarosdomen i Trondheim den 24. mai 2002. Deres første datter, Maud Angelica, ble født på Rikshospitalet i Oslo 29. april 2003, og deres andre datter Leah Isadora kom til verden på Bloksbjerg på Hankø 8. april 2005. Parets tredje datter, Emma Tallulah, ble født i parets hjem i Lommedalen 29. september 2008.[1]

Ari Behn har blant annet skrevet fire bøker: novellesamlingen Trist som faen. Fortellinger (1999), romanen Bakgård (2004), boken Fra hjerte til hjerte sammen med prinsesse Märtha Louise (2003), samt romanen Entusiasme og raseri (2006). I tillegg har han bidratt med tekster til boken Hot Rod i samarbeid med Jan Walaker og Lars Fr. H. Svendsen. Bøkene hans er oversatt til en rekke språk.

view all

Ari Mikael Behn's Timeline

1972
September 30, 1972
Århus, Midtjylland, Danmark
2003
April 29, 2003
Age 30
Oslo, Norway
2005
April 8, 2005
Age 32
Bloksberg, Hankø, Fredrikstad, Østfold
2008
September 29, 2008
Age 35
Lommedalen, Norway