Arnt genaamd Ayen van Eijndhouts

Is your surname van Eijndhouts?

Research the van Eijndhouts family

Arnt genaamd Ayen van Eijndhouts's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Arnt genaamd Ayen van Eijndhouts

Also Known As: "Arnt geheiten Ayen van Eijndhouts"
Birthdate:
Death: before February 13, 1442
Immediate Family:

Son of Lodewijk van Eijndhouts and Elisabeth Stakenborch van Boeschot
Husband of Margriet
Father of jonker Jan Arnts van Eijndhouts

Managed by: Private User
Last Updated:

Over Arnt genaamd Ayen van Eijndhouts (Nederlands)

Arnt genaamd Ayen van Eijndhouts was hertogelijk leenman voor het Somerense goed Eijndhouts (bron: Hans Vogels, reactie op de vraag "Re: Eyndhouts (kwartierstaat)" op 13 mei 2002 in de Yahoo Group Middeleeuwse Genealogie)

Bijzonderheden: Arndt van Eijndhouts bezt onroerend goed te Lierop, cijnsplichtig aan de Heer van Helmond (Huisarchief van Helmond 128; Algemeen Cijnsboek voor Peelland 1421-1471). Donderdag na vastenavond 1407 werd te zijnen gunste door Wouter van Gassel, Catharina diens vrouw en Heyn hun zoon een runte van een mud rogge gevestigd op hun huis aan de markt te Helmond (Adm. Archief Helmond, Tafel van de H. Geest 1471). Kermisdag 1408 droeg Lijsbeth, weduwe van Aert Leijten van Dorne, hem al hetgeen haar toekwam van de weduwe van Jan Celen over (Adm. Archief Helmond, Tafel van de H. Geest 1472). De dag van Sint Valentijn 1413 droeg Lijsbeth, de vrouw van Jan Fissien, met haar zoons Han en Heer Godart en haar dochter Lijsbeth, gehuwd met Gerrit van der Put, 3 zillen land in het Nieuwland te Helmond aan hem over (Adm. Archief Helmond, Tafel van de H. Geest 1474). Jan Woutersz. van de Goer droeg hem 12 juni 1414 een rente over van 6 lopensaet rogge (Adm. Archief Helmond, Tafel van de H. Geest 1475). Jan Hoedonc droeg hem zondag na Onze Lieve Vrouwe Assumptie 1415 een vierde deel over van 2 zillen land gelegen in het Nieuwland te Helmond (Adm. Archief Helmond, Tafel van de H. Geest 1478). Hij kocht 24 mei 1416 een perceel land te Helmond gelegen op het Nieuwland naast het land van Herman van Eijndhouts (Rechterlijk Archief Helmond 215), 20 februari 1417 een perceel land gelegen op het Nieuwland (Rechterlijk Archief Helmond 215) en op Maria's Onbevlekte Ontvangenis 1417 een rente van 6 lopensaet rogge rustende op een stuk land te Helmond achter de Mey (Rechterlijk Archief Helmond 224). Geertruida Woutersdr. van de Goer, gehuwd met Mathijs de zoon van Heer Jan pastoor te Someren, droeg hem de dag na St. Geertruij 1417 ¼ deel over van 2 stukken beemd gelegen over de Aa (Adm. Archief Helmond, Tafel van de H. Geest 1481). Hij kocht 16 maart 1418 de helft van een stuk land gelegen te Helmond in "Bijstervelt", benevens de helft van beempd van Jan Fissien (Rechterlijk Archief Helmond 215). De abdis van Bijnderen verpachtte hem bij schepenakte van Helmond van 20 januari 1420 de hoeve Bijstervelt, voor welke pacht zijn broeder Willem borg stond (Rechterlijk Archief Helmond 215). Hij kocht bij schepenakte van 23 juni 1421 van zijn neef Jan, natuurlijke zoon van Heer Jan van Eijndhouts, een jaarlijkse rente van 2 mud rogge gevestigd op een hofstede met land aldaar (Rechterlijk Archief Helmond 216). Op Sacramentsdag 1421 verpachtte hij een akker en de helft van een beempd (Rechterlijk Archief Helmond 216). Op zaterdag Half Vasten 1423 compareerde hij voor schepenen van Helmond in verband met de overdracht van goederen (Rechterlijk Archief Helmond 216). Op vrijdag voor Belofte ... 1423 koopt hij de helft van een stuk land gelegen op het Kloostereinde te Helmond (Rechterlijk Archief Helmond 216). Hij testeerde 7 november 1427 ten overstaan van Ludovicus van Egelmeer, presbiter van Luik (Adm. Archief Helmond, Tafel van de H. Geest 1488).
Op 6 augustus 1428 vond ten overstaan van schepenen van Helmond de scheiding en deling plaats van de door hem en zijn vrouw nagelaten goederen tussen het Gasthuis en de H. Geestmeesteren van Helmond enerzijds en zijn zwagers Jan Gheritsz. van Vlierden en Dirk Dirksz. van den Rypelsberch, gehuwd met Luijtgaerd van Vlierden, anderzijds. De eerstgenoemde werd daarbij toegewezen: het huis op het Bijstervelt, benevens een perceel land aldaar, een perceel land "aft gheen cruysscot", twee percelen land bij de windmolen, een halve zille land, een zille beempd in de rietbeempd, de helft van een halve "buyren" beempd, de helft van een rente van een mud rogge op onroerend goed te 's Hertogenbosch, een rente van 2 mud rogge rustende op een huis te Helmond, een rente van 2 mud rogge op een huis op het Kloostereinde te Helmond, een rente van een mud roggeen een rente van 6 lopensaet rogge. Aan laatstgenoemden werd toegewezen een rente van 4 mud rogge rustende op een land in de parochies van Asten en Lierop gelegen, twee renten van ieder een mud rogge rustende op land te Vlierden, een rente van 10 lopensaet rogge rustende op een stuk land op het Kloostereinde te Helmond, de helft van een rente van een mud rogge, een zille land in de Meyenstraat te Helmond, een perceel land bij het Bijstervelt gelegen, een stuk land op het Kloostereind gelegen, een halve "buyren" beempd achter het Kruisschot gelegen, benevens de helft van een halve "buyren" beempd (Rechterlijk Archief Helmond 216)

view all

Arnt genaamd Ayen van Eijndhouts's Timeline