Is your surname Filippi?

Research the Filippi family

Božo Filippi's Geni Profile

Records for Božo Filippi

48,350 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Božo Filippi

Also Known As: "Natale Filippi", "Božidar"
Birthdate: (50)
Death: 1873 (50)
Occupation: pravnik i političar
Managed by: Private User
Last Updated:

About Božo Filippi

http://bib.irb.hr/prikazi-rad?rad=189862

  • Autori: Lučić, Nikša
  • Naslov: Filippi, Natale (Božo, Božidar), pravnik i političar (1823-1873)( Filippi, natale (Božo, Božidar), the law expert and politician )
  • Izvornik: Hrvatski biografski leksikon ; sv. 4 enciklopedijski članak 1998
  • Životopis odvjetnika i političara Natalea Filippija, zastupnika u Dalmatinskom saboru i liberalnoga autonomaša, s popisom relevantnih vrela i literature

http://gardentalkie.com/talk/zadar_construction_update_2006_2011_21jpo.html

Novo kazalište - Teatro Verdi, Zadar (1865.)

Izgradnja i izgled kazališta Pokretači gradnje bili su dr. Šimun Katić, dr. Antonio Stermich i predsjednik komisije dr. Natale Filippi. Oni su 1863. otkupili zgradu obitelji Lantana br. 414 na Trgu Gospe od kaštela, čijim je rušenjem dobiven nepravilan pravokutni prostor, koji je s dviju strana graničio s vojnim posjedom (Lančana vrata, Trg tri bunara s Perivojem Gospe od zdravlja, Arsenal), jugozapadnom kraćom stranom s ulicom Via Catena, a unutrašnjom nepravilnom stranom s vrtovima i neizgrađenim terenima koji su se protezali do katedrale Sv. Stošije.

Članovi spomenute komisije stupili su u kontakt s arhitektom dr. Enricom Trevisanatom iz Venecije koji je dotad već sagradio neka kazališta (npr. Teatro dell'Armonia u Trstu). Trevisanato je prvu skicu pročelja kazališta poslao 18. srpnja 1863., no predsjednik komisije dr. Natale Filippi, koji je uvelike utjecao na izgled kazališta, predložio je izmjene, korekcije i dao sugestije za lože, pročelja, dvoranu i galeriju.

view all

Božo Filippi's Timeline

1823
1823
1873
1873
Age 50