Edvard Christian Larssen

Is your surname Larssen?

Research the Larssen family

Edvard Christian Larssen's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Related Projects

Edvard Christian Larssen

Birthdate:
Birthplace: Reinåmoen bnr 1, Hemnes
Death: Irving, Kandiyohi co, Minnesota, USA
Immediate Family:

Son of Lars Gabrielsen and Sacharina Kierstina Samuelsdatter
Father of Samuel Larsen
Brother of Gurina Zakrina Larsdatter; Jacob Andreas Larssen; Samuel Larssen; Johanna Zakrina Larsdatter; Gabriel Larssen and 2 others
Half brother of Maren Jacobea Larsdatter; Ane Marie Juel Larsdatter; Christoffer Zakarias Larssen and Ludvig Larssen

Managed by: Chad Steven Erickson
Last Updated:

About Edvard Christian Larssen

Edvard var sønn til Lars Gabrielsen og Zachrine Samuelsdatter. Bygdeboka sier at han var født 10. april 1828, men kirkeboka sier 1. April. Han var døpt 11. April.


Han var den første som utvandret fra Reinåmoen. Han var da 37 år gammel. Han reiste med fregatten "Norge" fra Bergen 7. mai 1865, ankom Quebec 14. juni 1865.

En Edward Larsen fikk skjøte på homestead i Irving township, Kandiyohi county, 15. oktober 1873 i section 10, SE quarter. Dette kan godt være rett person. Hans halvbror Christoffer fikk skjøte tre år senere i samme section, men på NE quarter. Dette gjør det enda mere sannsynlig.

Han er funnet i folketellinga for 1880 i Irving township, Kandiyohi, MN. Han var da gift, men jeg kjenner ikke navnet på hans kone. Han hadde 9 barn, alle født i Amerika. Han døde en gang etter 1892, men jeg vet ikke når. Det ble Edvards sønn Samuel Larsen som drev gården etter sin far, og deretter Samuels sønn Emil John Larsen. Emil kjøpte en annen gård i 1947 og flyttet dit, og den opprinnelige gården ble nå drevet videre av hans bror Oliver Larsen. Oliver solgte gården ut av familien i begynnelsen av 1960-årene, men Emil er fortsatt eier av gården sin.


Nålevende etterkommere: Larry Larsen, født ca 1944-45, sønn til Emil. Han bor i Paynesville, og arbeider som elektriker i byen St.Cloud, Minnesota. Han er gift med Judy. Larry er barnebarn til Edvards sønn Samuel Larsen (f.1880), og oppvokst på den gården Emil kjøpte i 1947, men han har ikke drevet med landbruk selv. Janet Putnam, født 25.10.1942. Søster til Larry. Hun bor i Minnetonka, Minnesota, en forstad til Minneapolis. Hun har to døtre, men er nå skilt.

Christian Larssen

view all

Edvard Christian Larssen's Timeline

1828
April 11, 1828
Reinåmoen bnr 1, Hemnes
1881
1881
Age 52
Irving, Kandiyohi, MN, USA
????
Irving, Kandiyohi co, Minnesota, USA