Is your surname Heirung?

Research the Heirung family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Harald Heirung (Hansen)

Birthdate:
Birthplace: Levanger, Levanger, Nord-Trondelag, Norway
Death: circa October 23, 1957 (53-69)
Bærum, Akershus, Norway (Hjerteinfarkt)
Place of Burial: Haslum, Bærum, Akershus, Norway
Immediate Family:

Father of Brit Spilling

Occupation: Sivilingeniør
Managed by: Brit Spilling
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Harald Heirung

Hallo frå Idar i Sogn


til min gode og hjelpsame ven og døropnar Erik heilt tilbake til 1990. Då kom eit hyggjeleg brev frå Erik til meg og vi innleia eit fagleg samarbeid.


Eg håpar inderleg på framgang og på nye fjellturar. Då eg las e-posten frå deg vil eg få minne om ein fjelltur vi hadde på Ustaoset for ein god del år sidan. Vi var saman på eit møte i ei gruppe som heitte noko slikt som Transporteknisk utval eller noko liknande. Dagen etter møtet tok vi sjølvsagt ein fjelltur i peneveret og så kom vi til eit fjellvatn der isflaka flaut ikring. Då imponerte Erik stort. Han fekk av seg kleda og tok ein skikkeleg symjetur. Så tøff vart aldri eg.


Venleg helsing Idar


From: Erik Heirung Sent: Saturday, February 28, 2015 1:54 PM To: Paul Barkve ; Mimi qian ; Rolv Spilling ; Idar Mo ; Knud Schierbech ; Knud Nielsen ; johannes.sorli@gmail.com ; Gro Strand ; eber@online.no ; fredrik.hildisch@gammelklokkergaarden.no ; cheitrem@frisurf.no ; Arne Jacobsen ; Britta Jacobsen ; Eva Brandt ; Sandra Wiese Heirung ; Randi Wiese Heirung Subject: Takkebrev til venner i forbindelse med fødselsdagen.


Kjære venner.


Takk for hilsen til min 84 års fødselsdag. Den varmet. Det kom mange hilsener så jeg tillater meg å sende en kort statusrapppport over min tilstand:


Jeg har det godt. Mimi og familie steller godt med meg og jeg blir rundvasket en gang i uken av en hjelpepleier! Litt uvant. Pilleforbruket er stort: 9 om morgenen, 2 til lunch og 8 om kvelden. Er i døs til i ettiden. Det bedrer seg om ettermiddagen. Spiser godt. Har lagt på meg fem kilo de siste tre ukene. Skal prøve å stoppe nå.


Leser en del, men det går langsommere. Rister på hånden så jeg kan ikke skrive, men kan bruke PC med stive fingre. Må ha hjelp til å feste knapper. Bruker T - skjorter og mokasiner !


Går to ganger i uken til fysioterapeyt. Skal prøve å ta meg sammen til å gå på trening som før. Har imidlertid fått innvilget 6 ukers opphold i ALTEA. Mimi og jeg reiser 12. mars. Vi gleder oss. Håper jeg kommer i form til å gå uten rullator. Går nesten nå.


Myndighetenes prioritering av 134 Ekspressveien "under" Haukeli har gledet meg meget. Det er en etappeseier, men veien blir vel neppe ferdig i min tid. Prosjektet gir meg også løpende kontakt med mange interessante mennesker. Hvor vidt vi greier å gi varige impulser til en mer effektiv samferdsel i Norge skal bli spennende å se. Vi har jo også alderen i mot oss.


La meg også si at den oppfølging helsevesenet har gitt meg, har vært inspirerende, så jeg klager ikke lenger på skatten ! Særlig søstrene på Bærum Sykehus har vært hjelpsomme.


Det har ikke blitt noen fjelltur i år, men jeg sikte på en tur til sommeren. Både Monika og Gabrielle har invetert meg. Håper oppholdet i Spania styrker helsa tilstrekkelig til å gå på skogsbilveier. Stier er for farlig. Fall må unngås !


Kommer dere forbi er jeg såpass oppegående at jeg har stor glede av et besøk. Jeg har stor glede av tenke tilbake på våre tidligere sammenkomster.


Mange hilsener fra


Erik            

Om Harald Heirung (Norsk)

Harald Heirung's utdanning er noe spesiell. Han starte i smedlære og tok svennebrev. Deretter tok han eksamen ved Den Mellomtekniske Skole i Oslo, i dag Ingeniørhøyskolen i Oslo og Akershus. Etter en tid ville han ha mer utdanning og dro til Tyskland og Strelits midt under depresjonen. Etter endt eksamen her dro han til Sveits og Zürich for å påbegynne sivilingeniørutdanning. Han dro til Zürich fordi man der kunne komme inn uten eksamen artium. Men etter det første året fikk de en ny rektor, Picard. Han forlangte at alle skulle ha eksamen artium. Da var det ikke annet å gjøre enn å ta eksamen artium i Sveits samtidig med at han avla eksamen 1. avdeling / sivilingeniørstudiet. I hele utdanningstiden var han tilknyttet Forsvaret hvor han jobbet i sommermånedene. Her var også maten inkludert i tjenesten. Når han kom hjem til Norge i sommerferien var han avmagret og nede i en vekt på 50 kg. Etter noen måneder i det militære steg vekten opp mot 100 kg.

view all

Harald Heirung's Timeline

1895
December 1, 1895
Levanger, Levanger, Nord-Trondelag, Norway
1957
October 23, 1957
Age 61
Bærum, Akershus, Norway
????
Haslum, Bærum, Akershus, Norway