Hilja Krohn (Haahti)

Is your surname Krohn?

Research the Krohn family

Hilja Krohn (Haahti)'s Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Hilja Theodolinda Krohn (Haahti (Hahnsson))

Birthdate: (91)
Birthplace: Hämeenlinna, Finland
Death: January 15, 1966 (91)
Helsinki, Finland
Immediate Family:

Daughter of Johan Adrian Hahnsson and Theodolinda Limón
Wife of Ilmari Henrik Reinhold Juliusson Krohn
Sister of Hannu Haahti and Hilja Maria Sofia Haahti (Hahnsson)

Occupation: FK, kirjailija ja suomentaja
Managed by: Private User
Last Updated:

About Hilja Krohn (Haahti)

Päästötod. Härneenlinnan suom. tyttökoulusta 90, Helsingin suom. jat-ko-opistosta 95. Yliopp. Helsingin suom. yhteiskoulusta (yksityisoppi-laana) 98, kasvatusopin tutkinto 96, opettajakand. 97, fil.kand. 02, fil.maist. 07. Helsingin suom. tyttökoulussa vt. suomen opettajana 95—97, saksan tuntiopettajana 95—06. Kolmisointu-yhdistyksen perustaja ja puheenjoht. 02—19, sen pohjalta perustetun Kristillisen Taicleseuran puheenjoht. 19 46, kunniapuheenjoht. 46. Helsingin tyttönormaalilyseon vanhempainneu-voston jäsen 15—36, Helsingin tyttölukion samoin, vuoteen 46. Useita opintomatkoja eri maihin, mm. Egyp-tiin ja Palestiinaan. Julkaissut lukuisia runokokoelmia (1895—1945, Valitut runot 1916 ja 1926), kolmattakymmentä romaania, novelleja, muistelmia, matkakuvauksia, lastenkirjoja. Useita on käännetty skandinaavisiin kieliin, myös hollanniksi, saksaksi ja viroksi. (Helsingin Suomalaisen Tyttökoulun matrikkeli)

Hilja Haahti (oikea nimi Hilja Theodolinda Krohn, omaa sukua Hahnsson; 11. syyskuuta 1874 Hämeenlinna – 6. tammikuuta 1966 Helsinki) oli suomalainen kirjailija ja suomentaja.

Haahdin kristillishenkiseen tuotantoon kuului runokokoelmia, muun muassa Ikiaartehet, Muistoköynnös, Tuhotulva ja Valittuja runoja, sekä uskonnollishenkisiä kertomuksia, muun muassa Helvi, Israelin tyttäret, Seija tyttösen tarina ja Todistaja, lastenkirjoja sekä matkakuvauksen Pyhiltä poluilta. Hän on myös suomentanut laulun Maa on niin kaunis. Menestynein oli romaanisarja Kaurialan kartanon väestä.

Haahti sai sellaisia mainesanoja kuin "kotien kirjailija", "kirjailijoiden kuningatar" ja "painosten herratar". Hän oli 1900-luvun alun tunnetuimpia kirjailijoita; hänen teoksiaan myytiin puolisen miljoonaa kappaletta niiden 70 vuoden aikana, jona hän kirjoitti. Pitkästä ja tuotteliaasta urastaan huolimatta Hilja Haahti on jäänyt miltei unohduksiin. Haahden teokset luokiteltiin kevyeksi jatkoksi hänen äitinsä, ensimmäisen suomenkielisen naiskirjailijan Theodolinda Hahnssonin, kirjailijanuran tuotannolle.

Hilja Haahden puoliso oli professori Ilmari Krohn.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hilja_Haahti

view all

Hilja Krohn (Haahti)'s Timeline

1874
September 11, 1874
Hämeenlinna, Finland
1966
January 15, 1966
Age 91
Helsinki, Finland