Ilkka Heikki Herlin

Is your surname Herlin?

Research the Herlin family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Ilkka Heikki Herlin

Birthdate:
Birthplace: Kirkkonummi, Finland
Immediate Family:

Son of Pekka Aksel Herlin and Private
Husband of Private and Private
Father of Private; Private and Private
Brother of Private; Antti Herlin; Niklas Herlin and Private

Managed by: Reijo Mitro Savola (Geni Curator)
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Ilkka Heikki Herlin

Ilkka Heikki Herlin (s. 25. tammikuuta 1959 Helsinki) on suomalaisen lastinkäsittely-yhtiö Cargotecin hallituksen puheenjohtaja ja suuromistaja. Ilkka Herlin on KONE Oyj:n entisen toimitusjohtajan Pekka Herlinin poika. Herlin on Elävä Itämeri säätiön (BSAG) perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi Herlin on myös mm. Suomi-Kiina kauppayhdistyksen puheenjohtaja. Herlin on koulutukseltaan filosofian tohtori ja historiantutkija, joka teki väitöskirjan äitinsä isästä Kustaa Vilkunasta.

Koneen entinen pääomistaja ja toimitusjohtaja Pekka Herlin ja hänen poikansa Antti Herlin salasivat testamenttijärjestelyllä tietoja perheyhtiön hallinnasta, jonka seurauksena Kone jakautui kahteen osaan, hissejä ja liukuportaita valmistavaan Koneeseen, jonka äänivalta jäi Antti Herlinille, sekä Cargoteciin, jonka omistajaksi nousivat Ilkka Herlinin lisäksi hänen sisaruksensa Ilona Herlin ja Niklas Herlin. Cargotec on osa entistä Partekia, jonka Kone osti.

Arvopaperi-lehden mukaan Ilkka Herlin on varallisuudessa Suomen 4. (2006). Sisaruksista Antti Herlin on Suomen varakkain, Niklas Herlin on 3. ja Ilona Herlin on 6. Ilkka Herlin kuuluu sisarustensa ohella Suomen rikkaimpiin henkilöihin ja hänen omaisuutensa arvoksi on laskettu yli 500 miljoonaa euroa.

[https://fi.wikipedia.org/wiki/Ilkka_Herlin]

view all

Ilkka Heikki Herlin's Timeline

1959
January 25, 1959
Kirkkonummi, Finland