Julius Josias Wiberg

Is your surname Wiberg?

Connect to 4,516 Wiberg profiles on Geni

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Julius Josias Wiberg

Danish: Dr. med. Julius Josias Wiberg
Birthdate:
Birthplace: Frederiksberg, København K, København, Hovedstaden, Denmark
Death: August 19, 1941 (81)
Birkerød, Denmark (Asystolia - hjertestop (svækket tilstand))
Place of Burial: Kirketorvet 14A, Vordingborg, 4760, Denmark
Immediate Family:

Son of Johannes Emil Wiberg and Johanne Mariane Eveline Wiberg
Husband of Mariane Sophie Frederikke Wiberg
Father of Aage Wiberg; Erik Wiberg and Eli Wiberg
Brother of Ingrid Dothea Christine Wiberg; Estrid Caroline Johanne Wiberg; Helga Kristin Wiberg; Harold Severin Wiberg; Knud Waldemar Wiberg and 1 other
Half brother of Agathe Emilie Lindskov Christiansen; Dagmar Wiberg; Johannes Beyer Wiberg and Lydia Wiberg

Occupation: Læge
Managed by: Carsten Max Wiberg
Last Updated:

About Julius Josias Wiberg

Fra Dansk Biografisk Leksikon:

Julius Josias Wiberg's barndom i Grønland, hvor faderen var præst (1864-70), gav ham lyst til at stå til søs, men han slog om. Blev i 1882 privat dimitteret til universiteter, og tog medicinsk embedseksamen i 1889. Hurtigt fik han intersse for medicinsk historiske problemer, og forberedte sig til løsningen af disse ved sprogstudier, særlig græsk og arabisk, idet han skaffede sig tid hertil som skibslæge. Både i marinen og med udvandreskibe. Desuden gennemgik han turnustjeneste og forsøgte sig flere steder på landet som praktiserende læge. Fra 1911 var han distriktslæge på Færøerne, men ansattes i 1914 i Vordingborg, hvor han forblev som kredslæge til 1927, hvorefter han bosatte sig i Birkerød. Hans første publikationer handlede om middelalderen og renæssancen (således Paracelsus), men 1910 disputerede han for den medicinske doktorgrad ved grundig afhandling om Galen og den galenske Lægevidenskab og Lægekunst, der var bygget på første-håndsstudier, og senere dyrkede han væsentligst den oldgræske Lægevidenskab og kom til det resultat at den arabiske lægevidenskab langtfra kunne måle sig med denne. I 1926-39 udgav han Oldgræsk Lægevidenskab I-VII og i 1940 Medicisnk historieske Afhandlinger I-VI med studier over Hippokrates, Paracelsus, Ambroise Paré og arabisk lægevidenskab i Spanien i 900-1300-tallet, der belyste hans flittige og grundige fortsatte forsken i oldtid og renæsance, men han publicerde dog også Den kurpøse Pneumonis Patalogi i samme tidsrum (1939). Den danske medicinhistorie interesserede han ikke.Den omstændighed at han i reglen boede afsides og ikke stod i videre kontakt med andre prægede hans arbejder. Han brød sig heller ikke synderligt om andres forskningsresultater, holdt sig helst til hvad han selv fandt ud af; derved fik hans arbejder en vis selvstændighed, og ikke sjældent har han påpeget forhold hvorpå andre har kunnet bygge videre. Om Thomas Sydenham udgav han i 1924 en monografi.

Julius udgav ialt 15 populationer på kun 13 år. Det oplyste hans barnebarn Bent Wiberg.

Om Dr. med. Julius Josias Wiberg (Dansk)

Fra Dansk Biografisk Leksikon:

Julius Josias Wiberg's barndom i Grønland, hvor faderen var præst (1864-70), gav ham lyst til at stå til søs, men han slog om. Blev i 1882 privat dimitteret til universiteter, og tog medicinsk embedseksamen i 1889. Hurtigt fik han intersse for medicinsk historiske problemer, og forberedte sig til løsningen af disse ved sprogstudier, særlig græsk og arabisk, idet han skaffede sig tid hertil som skibslæge. Både i marinen og med udvandreskibe. Desuden gennemgik han turnustjeneste og forsøgte sig flere steder på landet som praktiserende læge. Fra 1911 var han distriktslæge på Færøerne, men ansattes i 1914 i Vordingborg, hvor han forblev som kredslæge til 1927, hvorefter han bosatte sig i Birkerød. Hans første publikationer handlede om middelalderen og renæssancen (således Paracelsus), men 1910 disputerede han for den medicinske doktorgrad ved grundig afhandling om Galen og den galenske Lægevidenskab og Lægekunst, der var bygget på første-håndsstudier, og senere dyrkede han væsentligst den oldgræske lægevidenskab og kom til det resultat at den arabiske lægevidenskab langtfra kunne måle sig med denne. I 1926-39 udgav han Oldgræsk Lægevidenskab I-VII og i 1940 Medicisnk historieske Afhandlinger I-VI med studier over Hippokrates, Paracelsus, Ambroise Paré og arabisk lægevidenskab i Spanien i 900-1300-tallet, der belyste hans flittige og grundige fortsatte forsken i oldtid og renæsance, men han publicerde dog også Den kurpøse Pneumonis Patalogi i samme tidsrum (1939). Den danske medicinhistorie interesserede han ikke.Den omstændighed at han i reglen boede afsides og ikke stod i videre kontakt med andre prægede hans arbejder. Han brød sig heller ikke synderligt om andres forskningsresultater, holdt sig helst til hvad han selv fandt ud af; derved fik hans arbejder en vis selvstændighed, og ikke sjældent har han påpeget forhold hvorpå andre har kunnet bygge videre. Om Thomas Sydenham udgav han i 1924 en monografi.

Julius udgav ialt 15 populationer på kun 13 år.Det oplyste hans barnebarn Bent Wiberg.

view all

Julius Josias Wiberg's Timeline

1860
May 2, 1860
Frederiksberg, København K, København, Hovedstaden, Denmark
July 15, 1860
Vor Frue Kirke, Vor Frue Kirke Sogn, Nørregade 8aden, 1165, Frederiksberg, Frederiksberg, Hovedstaden, 1165, Denmark
1891
September 9, 1891
Hundslund, Denmark
1893
May 25, 1893
Birkerød, Rudersdal, Hovedstaden, Denmark
1903
November 20, 1903
1941
August 19, 1941
Age 81
Birkerød, Denmark
September 20, 1941
Age 81
Vordingborg Kirke, Kirketorvet 14A, Vordingborg, 4760, Denmark