Karl Henrik Bockström

Is your surname Bockström?

Research the Bockström family

Karl Henrik Bockström's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Karl Henrik Bockström

Birthdate:
Death: August 26, 1907 (65)
Place of Burial: Hietaniemen Vanha Hautausmaa, Helsinki
Immediate Family:

Son of Otto Wilhelm Bockström and Private
Husband of Wilhelmina "Mimmi" Bockström
Father of Elsa Rosina Marklund
Brother of Karl Otto Bockström; Wilhelm Ferdinand Bockström; Karl Johan Bockström and Johan Fredrik Bockström

Managed by: Private User
Last Updated:

About Karl Henrik Bockström

Karl Henrik Bockström oli usein nuorena poikana Oräddesin tilalla Kuninkaalassa jossa oli tilaa juoksennella ja tutustua luontoon. Saattaa olla, että jo tuolloin hän kiinnostui kasveista niin, että siitä tuli hänelle koko elämä. Uusi Suometar-lehti kirjoittaa 21.04.1873 seuraamaa:"Helsingin Yliopisto: Konsistori on 5.4.1873 nimittänyt ja määrännyt v.t. puutarhurin Yliopiston Kasvitieteellisestä tarhasta C.H.Bockströmin puutarhuriksi mainitussa tarhassa. Kasvien tutkiminen johtivat siihen, että hän teki useita virkamatkoja "ulkomaille"( autonomisessa Suomessa) mm Pietariin.

!7.09.1897 Carl Henrikille myönnettiin 800 Mk stipendi 10 vuotisesta uskollisesta palvelusta. Pietarissa hän kävi tutkimassa mm. miten voitaisiin saada maailman suurin kukka Viktoria Regina, joka on vesikasvi, Viihtymään Suomen Yliopiston Kasvitieteellisessä puutarhassa. Hänen tuli selvittää myös kuinka vesialtaat saataisiin pysymään niin tasalämpöisinä, jotta kasvi saattaisi täällä viihtyä.

Lopulta 8.1.1899 Raumalainen lehti kirjoittaa, että: Viktoria Regina on valmistelemassa kukintaa Yliopiston kasvitieteellisessa puutarhassa. Itse kasvi on alusta pitäen yhä edistynyt ja on erittäin kaunis lajiaan, suureksi kunniaksi yliopiston puutarhurille hra C.H.Bockströmille.

Huvudstedsbladet käyttää artikkeleissaan hänestä titteliä ylipuutarhuri. Lehdessä on usein mainoksia" Bockströmin siemenkaupasta" jota hä piti kasvitieteellisessä puutarhassa. Kuolemaansa edeltävänä vuonna 1906 Hänet nimitettiin Yliopistollisen puutarhan talouspäälliköksi. Hänen hautajaisistaan Hietaniemen hautausmaalla hänen kunniakseen Helsingin yliopisto järjesti merkittävän tilaisuuden. Hautajaisia kunnioitti mm. Kasvitieteellisen puutarhan prefekti Fredrik Elfving, lainsäädäntöneuvos Knut Anthoni sekä Herman Jägerholm. (Sukulainen myös). Hautaa ei enää ole olemassa. Leo Bockström

(Samassa haudatta on/on ollut Karl Henrik B, vaimonsa Wilhelmiina "Mimmi" B, Heidän tyttärensä Elsa Marklund, sekä tämän aviomies Georg Gunnar Marklund)

view all

Karl Henrik Bockström's Timeline

1842
May 17, 1842
1881
October 18, 1881
1907
August 26, 1907
Age 65
????
Hietaniemen Vanha Hautausmaa, Helsinki