Leo Maxim Buschardt

Is your surname Buschardt?

Research the Buschardt family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Leo Maxim Buschardt

Birthdate:
Birthplace: Vølundsgade 17, Sankt Stefans Sogn, Denmark
Death: March 11, 1966 (59)
Bjælkevangen 57, Lundtofte Sogn, Kongens Lyngby, Copenhagen, Denmark
Place of Burial: Københavns kommune, Danmark
Immediate Family:

Son of Henrik Christian Matthias Buschardt and Ingeborg Ulrikka Buschardt
Husband of Private
Father of Private
Brother of Kaj Harald Buschardt; Svend Ulrik Buschardt and Erna Ingeborg Carmen Buschardt

Occupation: Forskerbibliotekar. Det Kongelige bibliotek
Managed by: Private User
Last Updated:

About Leo Maxim Buschardt

Leo blev student fra Efterslægtens skole i 1925. I 1935 tog han Magister graden i religionshistorie og østerlandske sprog/blev cand.mag. Leo var forskerbibliotekar. Ansat på Landbohøjskolens bibliotek 1943. Her var Leo med i en gruppe under krigen der producerede illegale blade. Hans gruppe hed "Landbrugsgruppen", se foto i albummet. Leo arbejde også på det Kongelige bibliotek fra 1945, hvor han i 1962 blev førstebibiliotekar. Holdt foredrag i radioen 11/8-1945 om den illegale presse. Var i Stockholm seb.1945 med udstillingen "Det kæmpende Danmark", hvor han ledede afdelingen om den illegale presse. Leos evner blev udnyttet på Frihedsmuseet og universitetsbiblioteket. Har været medarbejder ved forskellige leksika, og været med til at udarbejde en bibliografi over besættelsestidens mange illegale bøger, pjecer og blade.

Hans hobbies var bl.a. at studere sanskrit (han kunne læse og skrive dette), bibliografi, skrive dukkespil, læse i Rigveda, klassisk musik og tobaks-rygning! Udgav en bog med en noget dramatisk titel; "Det rituelle dæmondrab i den vediske soma-kult". Leo interesserede sig også for slægtsforskning, og har dannet grobunden for dette slægtstræ!..

Kilde: Hans egen dagbog, som kan downloades her under Leos Medier i højre side. Den hedder Koras bog, og er dedikeret til hans datter, skrevet 1943-46. Leo skrev i den sammen med hans kone Kamilla. Desværre var Kora udviklingshæmmet, og derfor holdte de op med at skrive i den efter krigen. Men den giver et spændende indblik i livet under besættelses-tidens København.

Yderligere kilder er en avisannonce for hans 50-års fødselsdag, samt en funden dødsannonce, og endvidere om ansættelsen på Landbohøjskolen kan man i bogen af I.Katic "Bog på bog..år efter år" Frederiksberg 1995, læse om de ansatte, herunder Leo.

Leo blev gift med Kamilla 3/4-1943 på Kbhs rådhus, Leo havde ikke været gift med nogen andre før, og var med Kamilla hele sit liv. De var begge kommunister og Leo skriver i sin dagbog efter krigen, at han genindtrådte i partiet.

Man kan af Leos dåb se, - (Sankt Stefans Sogn, 2200 Kbh N) - at der er tilføjet, at han udtrådte af Folkekirken 1/3-1943 i Frihavns Sogn. På Leos dåb kan man endvidere se, at familien boede i Vølundsgade 17, 2 sal på fødslen.

De boede under krigen på Østerbro, Rosendalsgade 15, 3 sal. Omkring 1950 flytter de til Hjortekær, Bjælkevangen 57, 2800, Lyngby, hvor Leo bor resten af sit liv.

Begravet på familien Buschardts gamle familiegravsted på Bispebjerg 2/4-1966. Se under hans farmor Sofie.

Referent: Barnebarn Magda Buschardt

view all

Leo Maxim Buschardt's Timeline

1906
August 24, 1906
Vølundsgade 17, Sankt Stefans Sogn, Denmark
December 1906
Copenhagen, Capital Region of Denmark, Denmark
1966
March 11, 1966
Age 59
Bjælkevangen 57, Lundtofte Sogn, Kongens Lyngby, Copenhagen, Denmark
March 15, 1966
Age 59
Bispebjerg Cemetary, Københavns kommune, Danmark (Denmark)