Mårten Olof Edwang (Mårtensson)

public profile

Is your surname Edwang (Mårtensson)?

Research the Edwang (Mårtensson) family

Mårten Olof Edwang (Mårtensson)'s Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Mårten Olof Edwang (Mårtensson)

Birthdate:
Birthplace: Ede, Jämtland, Sweden
Death: March 08, 1980 (71)
Frösön, Jämtland, Sweden
Place of Burial: Lockne, Jämtland, Sweden
Immediate Family:

Son of Jöns-Petter Jönsson and Anna Katarina Jönsson
Husband of Ada Ingeborg Edwang
Father of Private; Private; Private User; Private and Private
Brother of Greta Öberg; Algot Mårtensson; Per Egon* Mårtensson; Gertrud Olofsson; Gärda Mårtensson and 4 others

Occupation: Chaufför, Lagerchef, Vaktmästare, Kyrkvaktmästare
Managed by: Private User
Last Updated:
view all 17

Immediate Family

About Mårten Olof Edwang (Mårtensson)

13/2 1936:

"Jag tippar på tipstjänst nu men vinner aldrig. Hoppas att man har lyckan med sig och snart får 12 rätt. Gunnel G ligger på epedemisjukhuset för scharlakansfeber. Hon skriver varje vecka. Det är en trevlig och snäll flicka, 18 år.

Ada F och jag var på bio den 9/2 -36. Min senaste förälskelse. Hon är en 18-19 år. Får se hur länge det varar. Jag hoppas just nu som om det ska vara hela livet. Vi ska träffas på söndag kl 11 den 16/2 -36, mötesplatsen är mejeriet Ångsta."

-

11/2 1937:

"Jag har nu slutat att tippa, det bar sig inte alls. Har nu haft Ada Forselius som fästmö ett år. Hoppas att hon blir min för hela livet, det har varit det lyckligaste året hittills i mitt liv. Vi har kommit överens om att förlova oss i sommar, i Leksand. Gud hjälpe mig att det blir. Hon är nu hos Böhmers i Mjälle. Vi har ej träffats på 3½ vecka."

-

4/2 1938:

"Jag tippar för 25-50 öre varje vecka men aldrig någon vinst. Nu har Ada och jag hållit ihop i 2 år, måtte det bli för hela livet. Det har varit en lycklig tid hittills, bara några små rubbningar för xxx skull, men det kanske bara är min inbillning. Vi har tänkt förlova oss i år, får se hur det går."

"Den 17/2 1938 blev hon min på riktigt. I morgon lördag ska jag till henne."

-

6/11 1939:

"Jag har nu slutat tippa. Har en sedan i penninglotteriet med T Flogberg, dragning den 15/2. Det är nu tre år sedan jag blev bekant med Ada. Vi förlovade oss den 16/4 -38. Ett lyckligt år med den lilla älsklingen. Hoppas att det måtte bliva lika lyckligt hela livet. Hon är hos borgmästaren nu och har haft blåskatarr, men hoppas hon blir bra snart. Vi tänker gifta oss i sommar kanske. Villan som Ada och jag drömt om så länge är nu verklighet. Undrar om vi bor här nästa år.

Jag har tagit släktnamnet Edwang."

-

8/2 1940:

"Det är 20 grader kallt ute och 20 grader inne. Kriget Finland-Ryssland har nu pågått i 10 veckor, hoppas innerligt att det blir fred nästa år. Februari månad får jag bara 8 hektoliter koks. Tack vare att jag hamstrade koks i höstas så har det gått bra än så länge. År 1939 har varit ett gott och lyckligt år. Vi har ännu ej gift oss Ada och jag, men till sommaren blir det hoppas jag om det ej blir krig eller annat förhinder."

-

9/2 1941:

"Kriget rasar för fulla muggar nästan över hela världen, vi har ännu inte kommit med. Gud hjälpe att vi måtte gå fri från denna olycka. Jag har ännu ej blivit inkallad i militärtjänst, hoppas att jag slipper.

Vi gifte oss den 29/12 -40 Ada och jag i Lockne kyrka. Det var mycket högtidligt. Hon ska flytta hit till mig den 1 april. Hoppas vi klarar oss bra."

-

8/2 1942:

"Kriget har nu rasat över världen i över 2 år. Vi har i Sverige ännu ej kommit med i världsbranden tack och lov. Jag tackar Gud för det. Jag har ännu ej behövt exercera något.

Den 18/11 -41 föddes vår lilla Siv Monika. Vi är nu en familj på tre personer. Ada och jag är mycket lyckliga men det har varit hemskt kallt i vinter."

view all

Mårten Olof Edwang (Mårtensson)'s Timeline

1908
December 22, 1908
Ede, Jämtland, Sweden
1980
March 8, 1980
Age 71
Frösön, Jämtland, Sweden
March 1980
Age 71
Lockne, Jämtland, Sweden