Nicolai Alexander Ibsen

Is your surname Ibsen?

Research the Ibsen family

Nicolai Alexander Ibsen's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Nicolai Alexander Ibsen

Birthdate:
Birthplace: Skien, Telemark, Norge (Norway)
Death: April 25, 1888 (53)
Estherville, Iowa, United States
Place of Burial: Emmet County, Iowa, United States
Immediate Family:

Son of Knud Plesner Ibsen and Marichen Cornelia Martine Ibsen
Brother of Johan Altenburg Ibsen; Henrik Ibsen; Johan Andreas Altenborg Ibsen; Hedvig Cathrine Stousland and Ole Paus Ibsen

Managed by: Svein-Tore Andersen
Last Updated:

About Nicolai Alexander Ibsen

Konfirmert i Skien kirke 6.10.1850 med karakteren Meget god i kristendomskunnskap og flid. Ble som barn ufør for livet fordi hans barnepike hadde mistet ham i gulvet; forsøkte seg uten særlig suksess som handelsmann i Skien; emigrerte til USA på slutten av 1860-tallet, slo seg ned i Estherville i Iowa og levde der til sin død (Kilde: Nasjonalbiblioteket).

"Forskeren Arne Duve kom seinere til hjelp: Han fant et utklipp fra Morgenposten 10/1 1927 som fortalte hele historien: I Estherville, Iowa var det nettopp funnet en grav på kirkegården som innholdt de jordiske levninger av Nicolai Ibsen. På graven fantes en 'marmorplade paa hvilken man med vanskelighed' kunne lese en innskrift. Og notisen fortsetter: 'Nogen av byens ældste indbyggere (i 1927), som endnu kan huske Ibsen, fortæller at han kom til Chicago fra sitt hjemland i begyndelsen av 80-aarene (vel snarere i 70-årene?)' I følge notisen hadde Nicolai kjøpt seg billett til 'et sted i Wisconsin', der han fikk jobb som sauegjeter hos en farmer. Etter en tid kjøpte han seg en farm i Iowa og 40 sauer. En landsmann skildret han som meget liten av vekst og kroket av revmatisme. 'Han ønsket aldri at vende tilbake til Norge, endskjønt hans berømte bror skal ha lovet ham en sorgfri alderdom der'. At HI ville foreta seg noe i anledning brorens død, fremgår med tydelighet av at SI anstrenger seg for å skaffe faren flere opplysninger fra Myhre i Estherville som vel er den mannen som har informert HI om dødsfallet.Kilden for disse linjene er boken: 'Henrik Ibsen BREV 1845 - 1905' ved Øyvind Anker (1981). (Innlegg fra Trygve Wang, Arkivverket Forum)

view all

Nicolai Alexander Ibsen's Timeline

1834
September 11, 1834
Skien, Telemark, Norge
1888
April 25, 1888
Age 53
Iowa, United States
????
Emmet County, Iowa, United States