Pentti Jaakonpoika

public profile

Pentti Jaakonpoika's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

Related Projects

Pentti Jaakonpoika

Birthdate:
Birthplace: Finland
Death: Ilmajoki, Finland
Immediate Family:

Son of Jaakko and N. N.
Husband of N. N.
Father of Jaakko Pentinpoika Ilkka

Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Pentti Jaakonpoika

Talollisen vävy, talollinen. Rahnasto Peltoniemi, Ilmajoki.

Svärson, bonde. Rahnasto Peltoniemi, Ilmajoki, Finland.

Farmer's Son-in-law, Farmer. Rahnasto Peltoniemi, Ilmajoki, Finland.


HUOM! Jaakko Ilkan sukulaisuussuhde Rahnastoon ja Peltoniemeen eivät käy ilmi alkuperäislähteistä. Tieto Jaakko Ilkan isästä on Pentti Renvallin alkuperäislähteiden perusteella tekemä tulkinta.

OBS! Man har inte hittat bevis för Ilkkas's förbindelse med släkten Rahnasto eller Peltoniemi. Information om Jaakko Ilkkas far bygger på Pentti Renvall's tolkning av original källör.

NOTE! No original source that Ilkka and families Rahnasto or Peltoniemi would be relatives. Information about Jaakko Ilkka's father is based on Pentti Renvall's interpretation of original sources.

Viite - Referens - Reference:

Pentti Renvall: Historiallinen aikakauskirja 1935 N:o 3. Jaakko Ilkka. Katkeroitunut pienviljelijä vai pohjalainen suurtalonpoika?


Pentti Jaakonpoika kirjattiin vuotuisveroluetteloon 1591: http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=2666909

Pentti Jaakonpoika oli ensin Rahnaston, sitten myöhemmin Ilkkana tunnetun talon, isäntä (Pohjanmaan voudintilit).

Renvallin mukaan Jaakko Ilkan isä oli tilan edellinen isäntä Pentti Jaakonpoika. Renvallin kirjoituksesta ei kuitenkaan löydy viittausta alkuperäislähteeseen josta tiedon voisi varmistaa. Tieto isästä on Renvallin alkuperäislähteiden perusteella tekemä tulkinta. (Pentti Renvall: Historiallinen aikakauskirja 1935 N:o 3. Jaakko Ilkka. Katkeroitunut pienviljelijä vai pohjalainen suurtalonpoika?)

  • 1571 Pentti Jaakonpoika maksoi hopeaveroa ilmajokisista 3. eniten, harjoitti myös maakauppaa, mutta 25-vuotinen sota Venäjää vastaan oli heikentänyt talonpoikien sosiaalista ja taloudellista asemaa, väestökatoa ja muuttoa Ruotsiin alkaa esiintyä, hyvinvoinnin loppu ja vaikeuksien alku, (v.1574 Marttilan kirkolla ensimmäiset nuijasodan mellakat)
  • 1575 hän oli lautamiehenä puumerkillään vahvistamassa veronmaksukyvyttömien luetteloa, (poikansa Jaakko Ilkan puumerkki on samanlainen, mutta käännetty toisin päin)