Prince John(Hans) of Denmark and Norway of Oldenburg

Is your surname of Denmark and Norway of Oldenburg?

Research the of Denmark and Norway of Oldenburg family

Prince John(Hans) of Denmark and Norway of Oldenburg's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

 • Build your family tree online
 • Share photos and videos
 • Smart Matching™ technology
 • Free!

Prince John(Hans) of Denmark and Norway of Oldenburg (Oldenburg)

Danish: Johan (Hans] af Danmark og Norge (Oldenburg) Prins
Birthdate:
Birthplace: Haderslevhus Slot, Haderslev, Schleswig, Danmark (Denmark)
Death: October 28, 1602 (19)
Moskva, Russian Federation
Place of Burial: Roskilde, Danmark
Immediate Family:

Son of Frederick II, king of Denmark and Norway and Sophie of Mecklenburg-Güstrow
Fiancé of Ksenja Godunova
Brother of Mrs Symeon Leete; Prinsesse Sophia af Danmark og Norge von Oldenburg; Princess Elisabeth of Denmark; Maria af Danmark og Norge von Oldenburg, Prinsesse; Christian IV king of Denmark and Norway and 5 others
Half brother of Mrs Symeon Leete and Johan Fredriksen Garmann, d.e.

Managed by: Private User
Last Updated:

About Prince John(Hans) of Denmark and Norway of Oldenburg

Without issues

Om Johan (Hans] af Danmark og Norge, Prins (Dansk)

Var den yngste søn af Frederik ll. af Danmark og Dronning Sophie.

 • Dansk biografisk Lexikon angiver at efter hans broder Christian lV´s opdragelse var afsluttet, havde han en tid dennes lærer Hans Mikkelsen til Præceptor.
 • 1597 blev han sendt til universitetet i Strasburg for at studere, men han kan kun havde været der kort, og fulgte i de følgende år Christian lV på flere rejser bl. a. 1598 til Ditmarsken og 1601 til Norge.
 • 11/01/1601 blev han gjort væragtig af kongen og foretog derefter en rejse til Tyskland, Frankrig og de spanske Nederlande. Han opholdt sig i nogen tid ved Henrik lV´s hof, og deltog herefter på spansk side i belejringen af Ostende. Herfra kaldtes han dog snart hjem.
 • Forhandlingerne mellem Christian lV og den russiske Zar, Boris Feodorowisch, blev i december 1601 ført til afslutningen af en overenskomst, hvorefter Hertug Hans skulle ægte Zarens datter Xenia og have store besiddelser i Rusland.
 • Der dreves nu med kraft på forberedelserne til bryllupsrejsen. Rigsraaden Axel Gyldenstjerne blev Hertugens Overhofmester, desuden skulle han ledsages af 2 andre Rigsraader, Axel Brahe og Christian Holck og et følge på ikke mindre end 180 personer.
 • Fra begge staters side forbandtes der politiske hensigter med det påtænkte ægteskab. Christian lV havde tillige den hensigt at affinde sin broder med hensyn til hans arvekrav. Hertug Hans undertegnede også august 1602 et aktstykke, hvorved han til guns for kongen gav afkald på al den ret , han måtte have til en del af hertugdømmenerne slesvig og Hosten. Til gengæld lovede kongen at bestride alle udgifterne ved rejsen og at betale ham 60.000 Rdl.
 • Samme dag gik Hertug Hans om bor på den Eskadre, der skulle føre ham til hans bestemmelsessted. Christian lV skiltes fra ham med tårer i øjnene. Den 10. august kom han til Narva. Rejsen gennem Russland var forbundet med en del besværligheder, og først den 19. september nåede selskabet til Moskva.
 • Han modtoges med venlighed af Zaren, men russisk etikette spærrede ham vejen til at tale med og endog at se sin brud, der omtaltes som en blændende skjønhed.
 • Tiden gik hen med vidtløftige formaliteter, indtil Hertug Hans blev syg i midten af oktober. Zaren fordoblede sin venlighed og sendte ham sine tyske lægere, der mere plagede ham med uafbrudte spørgsmål til hans befindende. Den 28. oktober 1602 afgik han ved døden. Hans lig bisattes i den tyske kirke uden for Moskva. Først 1636 førstes det til Narva, og derfra det følgende år til Danmark, hvor det fik plads i Roskilde Domkirke.
view all

Prince John(Hans) of Denmark and Norway of Oldenburg's Timeline

1583
July 9, 1583
Haderslevhus Slot, Haderslev, Schleswig, Danmark (Denmark)
1602
October 28, 1602
Age 19
Moskva, Russian Federation
1637
1637
Age 19
Roskilde Domkirke, Roskilde, Danmark (Denmark)