Roelof Cranendonck van Emmichoven

Is your surname Cranendonck van Emmichoven?

Research the Cranendonck van Emmichoven family

Roelof Cranendonck van Emmichoven's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Roelof Cranendonck van Emmichoven

Also Known As: "Cranendonk", "van Emmichoven"
Birthdate:
Birthplace: Cranendonck, NB, Netherlands
Death: 1388 (37-58)
Maarheeze, Cranendonck, North Brabant, Netherlands
Immediate Family:

Son of Diederik van Horne, heer van Eindhoven en Cranendonck and Isolde Roelofs Stans Cranendonck
Husband of N.N. N.N.
Father of Willem Roelofsz Cranendonck; Jan Roelofsz Cranendonck and Edmond Roelofsz van Emmichoven

Occupation: genoemd 1368-1388 als pastoor van Maarheeze (onder Cranendonck), raad van de heer van Horne en Altena (1386), Pastoor te Maarheze, Pastor, pastoor van de kerk van Maarheeze
Managed by: Marco Saarloos
Last Updated:

About Roelof Cranendonck van Emmichoven

http://www.voorouder.nl/getperson.php?personID=I10308&tree=voorouders


Pastor of Maarheeze under Cranendonck, Council of the lord of Horne and Altena 1386 according to http://gw0.geneanet.org/index.php3?b=adverschoor&lang=fr;pz=ad;nz=verschoor;ocz=0;p=roelof;n=cranendonck+van+emmickhoven


Hij was pastoor van Maarheeze 1368-1388. De naam CRANENDONCK wijst op een herkomst uit Brabant , waar de voormalige baronie Cranendock is te vinden. Een heerlijkheid die vanaf het begin van de 13e eeuw in de bronnen voor komt als bezit van een tak van het grafelijk geslacht HOORNE. De baronie Cranendonck ligt nabij Soerendonk en Budel ten zuiden van Eindhoven.

Maarheze ligt in de heerlijkheid Cranendonck die o.a. ook Eindhoven omvat. In de heerlijkheid Cranendonck lagen grote kerkelijke bezittingen, de pastoor was dus een belangrijke partner voor de wereldlijke heer. Zegelt in 1386 als raad van de heer van Horne, Altena en Kurtersem.

Roelof zou volgens bronnen op internet een bastaardzoon zijn van een van de zonen van Willem II van Cranendonck bij een dochter uit het geslacht van Emmichoven. Zijn wapen (na hem ook door de Cranendoncks van IJsselmonde gebruikt) ondersteunt deze theorie: het is het wapen van Horne (de grootvader van Willem II was Engelbert van Horne: 3jachthoorns) gecombineerd met het wapen van Emmichoven uit het land van Altena (2 afgewende zalmen). Gezien de sterfdatum van Willem III van Cranendonck is Diederik van Cranendonck dan de meest waarschijnlijke vader van Roelof,maar elke verbetering is welkom.

Roelof had tenminste 3 zonen, vermoedelijk bij 3 verschillende vrouwen (als pastoor was hij niet getrouwd). Zijn zoon Edmond was in 1455 commandeur van de Maltezer Orde.


Hij was pastoor van Maarheze 1368-1388. De baronie Cranendonck ligt nabij Soerendonk en Budel ten zuiden van Eindhoven. Een heerlijkheid die vanaf het begin van de 13e eeuw in de bronnen voorkomt als bezit van een tak van het grafelijk geslacht HOORNE.

view all 12

Roelof Cranendonck van Emmichoven's Timeline