Wiesje (Lea) Samuel Prins

ישראל

Is your surname Samuel Prins?

Research the Samuel Prins family

Wiesje (Lea) Samuel Prins's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Wiesje (Lea) Samuel Prins

Hebrew: לאה דה לנגה
Also Known As: "Louise Maryanne / Marianne / Marijanne Beatrix"
Birthdate:
Birthplace: Nijverdal, Hellendoorn, Overijssel, The Netherlands
Death: September 30, 2013 (74-75)
Jerusalem, Israel
Immediate Family:

Biological daughter of David Simon Samuel, Prins and Betje Samuel Prins-Pagrach
Foster daughter of Private
Wife of Abraham de Lange
Mother of Private; Private; Private; Private and Private
Sister of Jane Clara Irene Samuel; Dr. ruth samuel; Private and Private

Occupation: ------
Managed by: עומר -
Last Updated:
view all 13

Immediate Family

About Wiesje (Lea) Samuel Prins

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/oktober/02/wiesje_de_lange_o...

Wiesje de Lange overleden

Twents Volksblad

02 okt 2013

NIJVERDAL/ JERUZALEM - Oud-Nijverdalse Lea (Wiesje) de Lange is maandagnacht 30 september op 75-jarige leeftijd in Jeruzalem overleden. Wiesje was een vurige voorvechtster van Israël en een trouwe vriendin van stichting Christenen voor Israël.

Wiesje de Lange werd geboren in Nederland in 1938 als Wiesje Samuel Prins (later Lea de Lange – Samuel Prins). Als klein kind heeft zij tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken gezeten op verschillende adressen. Deze periode en de naoorlogse jaren hebben haar leven gestempeld. Zowel haar opvoeding in Nederland als haar wonen in Israël sinds 1964. In Nederland ontmoette ze haar grote liefde Ab de Lange en samen stichtten ze een gezin en maakten alija naar Israël. Ze werden gezegend met kinderen en kleinkinderen. Hier genoten ze beiden intens van, omdat het gemis van degenen die werden omgebracht tijdens de Shoah, altijd voelbaar bleef.

Wiesje heeft veel betekend voor de stichting. Vanaf 1993 tot 2010 heeft ze jaarlijks spreekbeurten verzorgd, schreef voor Israël Aktueel en Profetisch Perspectief en publiceerde verschillende boeken. Waarvan het best bekend is, Een tocht voor Trinie, over haar onderduikperiode en de relatie met deze bijzondere vrouw in de jaren erna. Wie Wiesje eenmaal ontmoet had en haar had horen spreken was meestal diep onder de indruk. Krachtig, diep gelovig, puur Joods en sprankelend. Altijd opkomend voor de staat Israël, nooit moe om de situatie nog eens uit te leggen, altijd wijzend op de G’d van Israël.

Wiesje groeide op in de Achterhoek, sprak in Israël vloeiend Hebreeuws, deed meestal drie dingen tegelijk. Dat leverde een aparte spreek en schrijftaal op, je luisterde of las heel geboeid, maar moest goed opletten om alles te volgen. Haar standpunten waren duidelijk en daar viel niet veel op af te dingen. In haar laatste boek, Mee luisteren met Israël, schreef zij over haar land en volk: “Israël, is door de wereld bestreden als geen ander volk, vervolgd, gemarteld, gedood maar nimmer bejegend met onverschilligheid. De hoeveelheid energie die de wereld verspilde aan de verwoesting van Israël is niet te becijferen. Het komt mij voor dat het dit doel is dat constant ergens op aarde bovenaan een agenda geschreven staat vanaf de eerste Jood op aarde”.

Was Wiesje heel duidelijk over wat de volken haar volk aangedaan hadden en nog doen, ze besteedde ook een groot deel van haar spreken en schrijven over wat haar volk betekend voor de andere volken. “Israël kreeg de opdracht om het monotheïsme uit te dragen in de wereld, alle volken dienden er kennis van te nemen. Slaagde Israël in die taak? Het Boek der Boeken werd uit het oorspronkelijke Hebreeuws vertaald in de talen der wereld opdat allen mee zouden kunnen luisteren met dat slavenvolk, door G’d verheven tot dragers der Stenen Tafelen.”

Door haar boeiende manier van spreken is zij er in geslaagd om dit doel te bereiken. Veel christenen zijn door haar de weg van G’d met het herstelde Israël in onze wereld, gaan zien en begrijpen. Voor ons als stichting werd het niet alleen meeluisteren maar ook meeleven. Wiesje heeft het Joodse volk dichterbij gebracht en ons in staat gesteld hen te troosten waar nodig. Een geweldige prestatie, die doorwerkt in de toekomst.

We bidden om sterkte en G’ds nabijheid voor haar familie. Moge haar ziel gebundeld zijn in de bundel van het eeuwige leven.


http://www.maxvandam.info/humo-gen/family/humo9_/F7008/I18692/

Louise Marijanne Beatrix Samuel‏‎ #18692‎, dochter van David Simon Samuel en Bettie Pagrach‏.

living - details excluded

Gehuwd/ relatie met:

reports
‎man Abraham de Lange‏‎ #18639‎, zoon van Aron de Lange en Liba Kopinsky‏.

living - details excluded

Kinderen:

1. reports

‎man Aharon de Lange‏‎ #18695‎

living - details excluded

2. reports

‎man Daniel de Lange‏‎ #18696‎

living - details excluded

3. reports

‎woman Tamar de Lange‏‎ #18697‎

living - details excluded

4. reports

‎woman Semadar de Lange‏‎ #18698‎

living - details excluded

5. reports

‎woman Atara de Lange‏‎ #18699‎

living - details excluded


http://brabosh.com/2013/01/17/pqpct-mkm/

Wiesje de Lange in Israël nog steeds ‘Alive and Kicking!’

17 January 2013

Keesje Maduraatje, die momenteel op rondreis is in Israël, bezocht vandaag schrijfster Wiesje de Lange (Lea de Lange), die net herstellende is van een langdurige ziekte (kanker.) Van Wiesje heb ik maar liefst 49 artikelen op deze blog gepubliceerd (terug te vinden in de rubriek Wiesje de Lange) en het laatste artikel op deze blog dateert alweer van 22 november 2011. Op haar web blog op Christenen voor Israël is het zelfs nog langer geleden, met name van 26 mei 2010. Onnodig nog te zeggen hoezeer ik haar gemist heb.

Kees: “Na een lang ziekbed kon Wiesje mij vandaag toch kort ontvangen en we maakten deze video, zodat de lezers van haar boeken en de toehoorders van haar presentaties kunnen zien en horen hoe het met haar gaat. Het geloof van Wiesje in G*d en Zijn belofte aan het volk van Israël is gelukkig ongebroken. De geestkracht is er nog steeds. Ongebroken en vol strijdlust gaf ze een boodschap voor de lezers in Nederland door. Ze vertelde mij vanmiddag ook hoe ze als 6-jarig kind in een aardappelzak voor op een fiets werd vervoerd en zo aan haar nazi-belagers ontsnapte. Tranen in mijn ogen.”

De van Nederlandse origine Wiesje Samuel Prins (later later Lea de Lange-Samuel Prins, geboren in 1938) overleefde de Holocaust tijdens WOII in Nederland door onder te duiken onder meer bij het gezin Bemelaar te Nijmegen.

De orthodox-Joodse Wiesje huwde in 1959, kreeg twee zonen Aaron en Daniel en verhuisde in 1964 naar Israël. Zij woont tegenwoordig in een ‘nederzetting’ op de West Bank [Judea & Samaria]. Tijdens de Libanonoorlog van 2006 werden haar beide zonen gewond, één is blijvend invalide. Ze heeft geen vertrouwen in de ‘Land voor vrede’ politiek en verzet zich fel tegen de Oslo Akkoorden en het opgeven van gebied dat ‘door G’d aan de Joden is beloofd’.

Zij publiceerde vele boeken zoals Om je tranen te lachen: brieven uit Israël 1990; Wanneer gij ten strijde trekt 1991; Havii banaj merachok (Breng mijn zonen van verre) 1992; Een tocht voor Trinie 1993; Lepelen in de linzensoep 1994; ‘Een klaagmuur in Rijssen (1998); Zwartboek van Jasser Arafat 2002; Joodse gids in het oude Israël-landschap 2004; Erfdeel en oogappel – Israël in politiek en profetie (2008);

Toemaatje:

Het levensverhaal van Wiesje de Lange in twee video’s: Deel 1 en Deel 2.

Gerelateerd:

  • Alle artikelen van Wiesje op Brabosh.com in de rubriek ‘Wiesje de Lange’ (49 artikelen [lezen]
  • Web blog van Wiesje de Lange op de site van “Christenen voor Israël” [lezen]
  • Web blog van Kees Maduraatje http://keesjemaduraatje.blogspot.be/

http://brabosh.com/category/wiesje-de-lange/

view all

Wiesje (Lea) Samuel Prins's Timeline

1938
1938
Nijverdal, Hellendoorn, Overijssel, The Netherlands
2013
September 30, 2013
Age 75
Jerusalem, Israel