Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Helmer Frode Bjerregaard, who knows about him?

« Back to Projects Dashboard

Project Tags

Top Surnames

view all

Profiles

  • Helmar Frode Bjerregaard (1908 - 1968)
    5. marts 1926 ankom Helmer til Ellis Island, New York, med dampskibet "Oskar 2.", afsejlet fra København. Hans mål i Amerika, var efter passagerlisten: byen Fairmont i staten Minnesota. Under "Medier...

5. marts 1926 ankom han til Ellis Island, New York, med SS Oskar ll. Og så gør vi ikke ved noget om ham, indtil 1946, blev han tog til Danmark for en litle ferie. Han var derefter en soldat i hæren i USA.

Her er, hvad vi kender ham:

Vi kender en masse, og meget lidt, om Helmar Frode Bjerregaard

Vi ved, at:

Han blev født 19 jan 1908 i Hurup, Danmark

-At han kender FT (Census) 1925 (nov. 5) bor i Ettrup, Hurup sogn på matrikkel 4b (post 45)

-Har udvandrede til Amerika 1926

-Kom på besøg efter krigens afslutning.

-Det var ham, der havde lavet familiens familie bog.

-Efter avisudklip fra 1946, så han forlod Hurup som 18s. Dette måtte være første gang han rejser (og vi har derfor fastslået, at han skulle have givet penge til at rejse fra Amerika til Danmark, 18 år)

-Når han er hjemme i 1946, siger han, at han vil købe en gård for pengene som den amerikanske regering vil låne hjemvendte soldater. Og det siges, at det er 20 år siden han forlod Danmark, som også udelukker muligheden for, at han kan have været tilbage til Danmark og Hurup i perioden mellem 1926 og den 1946:e

Familie tradition siger, at:

-Han rejste til Amerika, efter at han var fyldt 17:e

-Han "var hjemsted for ca 18 år" (her kommer han så i hvert fald fra Ettrup, hvor han bor i FT, november 1925)

-At hans far sendte ham afsted igen (ville ikke lade ham blive hjemme)

- "Han var nok en lidt anderledes"

Vi ved ikke:

-Om han købte en gård, efter at han var vendt tilbage til Amrika i 1946 - og i givet fald hvor.

Problemstillinger, der skal behandles:

-Familien havde ingen penge. Faktisk bare en levende. En billet til Amerika koste en masse penge. Flere penge, end enten han eller familien, stod bare og holdt. Som betalte hans billet til Amerika?

- Hvad var det, der gjorde ham til uønskede i lokalsamfundet? Og hvorfor var hans far så fast besluttet på at sende ham væk?

-Når, i 1946 besøg Hurup, som en amerikansk soldat, må han have "betalt for gamle synder," og Hurup kan som sådan har været klar til at modtage ham med åbne arme. Hvorfor var han ikke i Hurup? Hvad var det der trak ham tilbage til USA, da han havde en mulighed for at opholde sig i Danmark? Eller var han stadig uønsket som permanente anlæg i fødevarer byens gader?

Uddrag fra personbiler fra "SS Oskar ll":

Navn: Helmer Frode Bjerregaard Ankomstdato: 5 marts 1926 fødselsår: abt 1908 Født Sted: Danmark Født Beliggenhed Andet: Hurup Alder: 18 Køn: Kvinde Ethnicity/Race- / Nationalitet: Scandinavian Afgangshavn: København, Danmark Port of Arrival: New York, New York skibsnavn: Oscar II Søg Ship Database: Søg i Oscar II i »Passagerskibe og billeder 'database