Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Järnvägsolyckan vid Getå 1918

« Back to Projects Dashboard

Project Tags

view all

Profiles

 • Knut Hjalmar Börje Thornell (1894 - 1918)
  Teol. stud. Hade avlagt filosofi kandidat-examen och var på väg till Uppsala för att avlägga resten av sin teolpgoe filosofie kandidat examen. Ogift.
 • Otto Hagert (1882 - 1918)
  Skådespelare. Han identifierades som omkommen i olyckan 1 oktober 1918, genom att man hittade hans necessär och packning med fotografier, kontrakt och recensioner. Ogift.
 • Einar Vilhelm Mathias Kjellenberg (1887 - 1918)
  Konditor. Identifierad av sitt cigarettetui och en del av sin regnrock efter den svåra tågolyckan i Getå. Han var på väg hem till Kolmården från Malmslätt, där han sålt sitt föräldrahem.
 • Agnes Maria Albertina Werner (1879 - 1918)
  Avled i den stora tågkatastrofen i Getå 1918. Var under hemresa med sin dotter Malin och sin tjänarinna Agda Karlsson från sommarvistelsen på gården Stora Saltvik i Oskarshamn i Småland.

På natten den 1 oktober 1918 inträffade en katastrofal tågolycka med kontinentaltåget från Malmö till Stockholm. Banvallen rasade under tåget som störtade ned i en ravin och fattade eld. I de krossade vagnarna fanns både vuxna och barn, som dödade eller skadades svårt. Först gick rykten om att ett 100-tal människor omkommit, men man kunde inte identifiera de döda som var svårt lemlästade och brända i olyckan. Järnvägsstyrelsen arrangerade räddningsarbete och även arbete för att identifiera de omkomna. Media kunde från den 3 oktober börja publicera listor över anträffade respektive saknade offer.

Det här projektet har som målsättning att sammanställa en lista över de omkomna och visa vilka familjer som berördes av katastrofen.

Omkomna:

Referenser: