Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Lietuvių emigracija iš Daugėliškio valsčiaus į Tomsko guberniją 19 a. pab. -20a. pr.

Project Tags

view all

Profiles

Lietuvių migracija iš Daugėliškio valsčiaus į Tomsko guberniją 19 a. pab -20 a.pr. Semilužovsko valsčius, Tomsko gubernijoje. Dauguma lietuvių persikėlelių, iš Daugėliškio valsčiaus gyveno Andrejaukos kaime. Yra prieinami keli lapai Andrejaukos kaimo ūkių surašymo. Tiksliau fragmentai. Kai kurios giminės identifikuotos, tai Čeikauskai, Artimavičiai, Mačkiniai, Čepuliai, Panavai, Kondratavičiai, Maceržinskai, Misūnai. Nepavyko rasti ryšio su tėviške Justino ir Vincento Bukauskų, jie greičiausiai buvo broliai.
Nesusietais su teviške liko Jonas Stanevičius, Kazimieras Gasparvičius, trys Beinoriai- Adomas, Krištapas, Jonas.

  Dalis persikelusių randame minimus kituose šaltiniuose . Tomas Ragaišis su žmona Marijona Misiūnaite, iš Rizgūno kaimo persikelė su visa šeima. Minimi du jo vaikai -Rozalija ir Kazimieras, kurie gyeno iki 1917 m. prieglaudose - turbut tėvai anksti numirė. Abu jie susigiminiavo su lenkų išeiviais Šutinskais. Iš Rizgūnų dar persikelė didelė Adomo Vasiliausko ir Juozapotos Kazlauskaitės šeima, jie minimi Šutinskių giminės aprašyme, beto visa šeimyna išbraukta iš Daugėliškio parapijiečių surašymo.
  Iš Grigiškės kaimo persikelė Blažiejaus Gaidelio g. 1864  ir Marcelės Paukštytės  g.1867 šeima. 
   Iš Laurinčiukiškės kaimo Andrejaukos kaiman nutekėjo dvi mano prosenelio Petro Narkeliūno seserys. Pirmoji Izabelė Narkeliūnaitė-Misiūnienė su vyru tuokėsi Daugėliškyje 1901 m., o vėliau jaunesnė sesuo Juzefa su Andriumi Mačkiniu. Pastarieji tuokesi veikiausiai jau Sibire.
Tomsko RKB METRIKAI  https://www.familysearch.org/search/catalog/705005?availability=Fam...