Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Museum SLAGER ‧ sinds 1976 ‧ 's-Hertogenbosch

Project Tags

Top Surnames

view all

Profiles

  • Piet Slager sr. (1841 - 1912)
    Petrus Marinus (Piet) Slager ('s-Hertogenbosch, 4 december 1841 - 's-Hertogenbosch, 10 november 1912) was een Nederlandse kunstschilder en tekenaar van portretten, figuur- en genrestukken. Een van zijn...
  • Jeannette Slager (1881 - 1945)
    Jeannette Josephina Maria (Jeannette) Slager. 's-Hertogenbosch 14 juli 1881 - Vught 16 juli 1945. Jeannette kreeg, evenals haar zuster Corry les van haar vader P.M. Slager en haar broer Piet. Jeannette...
drie generaties Bossche kunst-schilders

Museum SLAGER - NL - 's-Hertogenbosch

drie generaties Bossche kunst-schilders

Museum SLAGER - sinds 1976 - NL52xx - 's-Hertogenbosch

Hét museum voor realistische kunst in ’s-Hertogenbosch

Achter de statige gevels van Museum Slager aan de Choorstraat te 's-Hertogenbosch hangt 'n uitgebreide collectie schilderijen, tekeningen en voorwerpen tussen1861-1994 gemaakt door acht schilders uit de Bossche kunstenaars-familie SLAGER.
Uit de collectie wordt de steeds wisselende, vaste tentoonstelling samengesteld. Naast de expositie van werken uit de eigen collectie, biedt Musem Slager ook wisseltentoonstellingen aan van andere kunstenaars.

Vertegenwoordigers van deze familie speelden 'n grote rol in de ontwikkeling van de Brabantse schilderkunst, in het bijzonder tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw. Het is te danken aan Hein BERGÉ & Suze Bergé-SLAGER dat een groot deel van hun werk permanent aanwezig is in 'Museum Slager'. De Stichting P.M. Slager beheert de omvangrijke collectie en zet zich sedert 1968 in voor het verzamelen van schilderijen, aquarellen, pastels en tekeningen.

P.M. SLAGER WAS grondlegger van dit schildersgeslacht en z'n kinderen Piet, Frans, Jeannette en Corry traden in zijn voetsporen. Zij kozen niet allemaal voor het portret als belangrijkste onderwerp. Twee van hen huwden een kunstenares : Piet met Suze VELSEN, Frans met Marie van GILSE. Tom SLAGER vertegenwoordigt de derde generatie van het schildersgeslacht.

bronnen documentatie informatie internet illustraties etcetera

ACTORES

in het museum hangt werk van
  • Petrus Marinus SLAGER - x - grondlegger van dit schildersgeslacht
  • Piet SLAGER
  • Frans SLAGER
  • Jeannette SLAGER