

Astrup Gods eller Astrupgaard.
Senere blev godset opkøbt af Henrik Schrøder der nu ejer stedet. Henrik Schrøder er en af arvingerne af Radiometer Copenhagen.
Godset leverer i dag SPF-grise (Specific Pathogen Free).
Severin Rasmussen kom dog ikke til at eje Astrupgaard længe, for i 1705 blev gården solgt af gårdens nye ejer Peder Lauritzen til Carl von Ahlefeldt.
Astrupgaard var ejet af lensgreverne på Lerchenborg, men som en ikke-båndlagt ejendom, det såkaldte allodialgods, der i modsætning til herregårdene i grevskabet kunne omsættes i fri handel.
I 1852 blev Astrupgaard solgt fra grevskabet Lerchenborg. Ved lensgreve Christian C. Lerches død i 1852 arvedes grevskabet af hans ældste søn, mens Astrupgaard overgik til en søn af andet ægteskab Fr. F. Lerche. I 1881 solgte han Astrupgaard til sin bror, Vilhelm Lerche, der i forvejen ejede Birkendegaard. Ved hans død arvedes Astrupgaard af sønnen, Gustav Lerche. I 1907 kom gården igen under Lerchenborg.
Det varede dog kort. I 1910 købte Christian Lotzbeck Astrupgaard, og solgte syv år senere gården til Jens Schou, som var professor og dr.med. I 1934 solgte Jens Schou Astrupgaard til E. Gammeltoft-Schougaard, hvorefter Astrupgaard i 1952 blev købt af firmaet Poul Bergsøe & Søn.
Astrupgaards hovedbygning er opført i 1876. Bygningen er opført som en villa i to stokværk, som oprindeligt fremstod i røde sten, men som nu fremstår pudset og med tegltag. I et af husets hjørner findes et firkantet tårn. I 1952-1953 gennemgik hovedbygningen en stor ombygning ved arkitekt Bent Stoltenberg.
Hovedbygningen på Astrupgaard placerer sig idyllisk ned til Skarresø. Øst for hovedbygningen findes en stor, åben have, mens de mange avlsbygninger på Astrupgaard hovedsagligt placerer sig vest for hovedbygningen. Hovedbygningen er ikke fredet.
Vest for hovedbygningen findes Astrupgaards mange avlsbygninger. Der er bl.a. en trelænget avlsgård med rødt tegltag som delvis er fra 1876 ligesom hovedbygningen. I midten af avlsgårdens tre længer findes en åben gårdsplads. Både syd og vest for den trelængede avlsgård findes der flere avlsbygninger af nyere dato. Avlsbygningerne er ikke fredede.
Omgivelser
Haven på Astrupgaard placerer sig øst og syd for hovedbygningen. I 1952-1953 blev haven anlagt i sin åbne stil, hvor græsplænen blev ført helt op til hovedbygningen.
I Omgivelseret nær Astrupgaard findes flere fredede oldtidsminder.