Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Owner of Svaneholm Slot

Project Tags

Top Surnames

view all

Profiles

Svaneholm slot Kilde: Fra Wikipedia, den frie encyklopædi. https://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Svaneholm_slot

Svaneholm (før 1658 dansk: Svaneholm slot) er et slot i det sydlige Skåne. Det firelængede renæssanceslot med en lille borggård i midten ligger omgivet af bøgeskove direkte ved Svaneholmssøen. Slottet er opført i 1530 på en holm af den danske rigsråd Mourids Jepsen Sparre. Voldgraven omkring slottet er nu tørlagt. I 1780'erne blev Svaneholm overtaget af den svenske fritænker Rutger Macklean, der som den første i Skåne gennemførte en række landboreformer, der forbedrede bøndernes livsvilkår. Han gennemførte blandt andet landsbyernes udskiftning. I dag ejes slottet af en andelsforening.

I slottets museum findes udstillinger med interiører fra en landhandel, skånske hjem samt redskaber, tekstiler og sølv. Slottet har en restaurant. Rundt om søen findes en gammel jagtsti (Svaneholmsturen).

__________________________________

  • Kilder:
  • Den Store Danske Danmarks geografi og historie Danmarks geografi Danske slotte og herregårde:
  • Svaneholm, hovedgård (sædegård) ca. 40 km øst for Malmø og 2 km nord for Skurup i Skåne. Svaneholm Slot blev opført i 1534 på en holm i Svanesø af rigsråd Mourids Jepsen Sparre. Det er bygget som en fritliggende forsvarsborg med fremspringende gavle. Sparreslægten ejede Svaneholm frem til 1601, hvorefter det overgik til slægten Gyldenstierne. I 1782 blev Svaneholm overtaget af landbrugsreformatoren Rutger Macklean, der bl.a. gennmførte udskiftning af godsets jorde. Det ejes i dag af Svaneholms slotts andelsförening.

Svaneholm Slot rummer et af Sveriges fineste egnsmuseer; i sydfløjen er der indrettet restaurant.