Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Parhaita projektikäytäntöjä: Projektisivun muokkausohje

Project Tags

Parhaita projektikäytäntöjä -pääsivulle - klikkaa tästä!



Liity ensin projektin yhteistyökumppaniksi, jotta voit muokata projektisivua.

Aloita muokkaaminen valitsemalla projektisivulla "muokkaa", minkä jälkeen avautuu tekstieditori, jossa muokkaaminen tehdään. Muokkaamisen jälkeen paina editorin alareunasta "Tallenna".

Profiili- tai projektilinkin lisääminen projektisivulle

  1. Ota kopio henkilön profiilissa yläreunan "https://"-osoiterivistä (maalaamalla se ensin aktiiviseksi ja sitten painamalla CTRL+C).
  2. Sijoita linkki tekstieditorissa tekstiin (painamalla CTRL+V).
  3. Merkitse hakasulut ko. linkin ympärille (sen saa myös editointivalikon “ketju”-symbolista)
  4. Kirjoita ennen jälkimmäistä hakasulkua se nimi (henkilön tai projektin), jonka haluat näkyvän linkkinä tekstissä, ja jätä välilyönti linkin ja nimen väliin.

Esimerkki profiililinkin muotoilukoodista:
[https://www.geni.com/people/Berndt-Gustaf-Bergroth/6000000007511822805 Berndt Bergroth]
Tällöin katsottavassa tekstissä näkyy Berndt Bergroth sinisellä, ja tuota sinistä tekstiä klikkaamalla pääsee Berndt Bergrothin profiiliin.

Esimerkki projektilinkin muotoilukoodista:
[https://www.geni.com/projects/Kyl%25C3%25A4-Porlammi-Lapinj%25C3%25A4rvi/45309 Kylä Porlammi, Lapinjärvi]
Tällöin katsottavassa tekstissä näkyy Kylä Porlammi, Lapinjärvi sinisellä, ja tuota sinistä tekstiä klikkaamalla pääsee Porlammin kyläprojektiin.

Edellisten esimerkkien koodit ovat siis muodollisesti oikein, mutta niiden toiminta on estetty, joten ne eivät näy linkkeinä tällä projektisivulla.

Samalla tavoin voit lisätä projektisivulle minkä tahansa muunkin nettilinkin.

Kuvan lisääminen projektisivulle

  1. Lataa kuvatiedosto (esim. karttakuva) projektille projektikuvaksi.
  2. Klikkaa lataamasi kuva isommaksi, ja kopioi kuvan osoite painamalla hiiren oikeaa nappia kuvan päällä ja valitsemalla "Kopioi kuvan osoite".
  3. Liitä kuvan osoite projektisivulle seuraavalla muotoilukoodilla: {{https://media.geni.com/p13/f9/e5/ad/18/53444845e0b30f75/m011-64015.jpg?hash=c4d1b277520de34b2ca98108df15ab4ba689ee96c4707ec4b014ec9e29e74899.1718089199}}

Edellinen koodi on siis muodollisesti oikein, mutta sen toiminta on estetty, joten se ei näy kuvana tässä projektikuvauksessa.

Jos haluat kuvasta tietyn levyisen, se onnistuu lisäämällä kuvan osoitteen perään pystyviivan ja leveyden pikseleinä, esim. |500px.

Jos haluat kuvalle kuvatekstin, lisää kuvan osoitteen perään pystyviiva ja haluamasi kuvateksti, esim. |Heinolahden kartta. Skandinaaviset merkit ja monet muut erikoismerkit eivät toimi kuvateksteissä sellaisinaan, vaan ne pitää korvata html-entiteettikoodauksella, esim. ä:n tilalle kirjoitetaan &auml. Katso entiteetit html:ssä esim. täältä: http://jkorpela.fi/merkit/entiteetit.html

Jos haluat kuvalle kehyksen, lisää kuvan osoitteen perään |frame.