Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Poginuli branitelji - Koprivničko-križevačka županija

Project Tags

http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_poginulih_branitelja_iz_...

  • Dražen Baniček - Dana 28. rujna 1991. prilikom topničkog napada neprijatelja na položaje hrvatskih branitelja u Prekopakri, mjestu nadomak Pakraca, poginuo je hrvatski branitelj - pripadnik Specijalne jedinice policije PU Bjelovar "Omege" Dražen Baniček iz Borovljana, rođen 15. ožujka 1970. godine u Koprivnici. Dražen Baniček je odmah nakon demokratskih promjena u Hrvatskoj prijavio se u redove pričuvnog sastava policje, a u aktivni sastav primljen je 10. prosinca 1990. godine. Tijekom ožujka 1991. godine sa još 30 podravaca dobrovljno se prijavljuje u sastav Specijalne jedinice policije PU Bjlelovarske "Omege" i od 31. ožujka 1991. godine postaje aktivnim pripadnikom jedinice. Kao pripadnik SJP Dražen je sudjelovao u izvršenju borbenih zadaća na područjima Pakraca, Gline (Prekopa - Gornji Viduševac), Grubišnog Polja i Daruvara. Pored dojmljivog domoljublja Dražena su krasile i izuzetna moralnost i humanost.
  • Nikola Petrović - 9. listopada 1991. u Daruvaru je poginuo hrvatski branitelj - pripadnik pričuvnog sastava MUP-a Nikola Petrović, rođen 21. kolovoza 1971. godine u Koprivnici sa prebivalištem u Velikoj Mučnoj. Sahranjen je na mjesnom groblju u Reki.
  • David Piskor - Dana 7. listopada 1991. u neposrednoj blizini netom predane koprivničke vojarne prilikom raketiranja iste od strane zrakoplova JNA poginuo je David Piskor, rođen 10. travnja 1970. godine u Koprivnici, s prebivalištem u Novigradu Podravskom, gdje je i sahranjen.
  • Mirko Domović