
Pariisissa 1889 järjestetty suuri kansainvälinen maailmannäyttely. Näyttely oli suuri kansainvälinen tapahtuma, joka houkutteli kävijöitä ympäri maailmaa ja joka oli merkittävä kulttuuritapahtuma tuon ajan Euroopassa.
Pariisin maailmannäyttely 1889 tunnetaan erityisesti Eiffel-tornista, joka rakennettiin näyttelyn aikana. Torni oli alun perin tarkoitettu tilapäiseksi rakennelmaksi, joka purettaisiin näyttelyn jälkeen, mutta se osoittautui niin suosituksi, että se jäi paikoilleen ja on nykyään yksi Pariisin tunnetuimmista maamerkeistä.
Näyttelyssä oli esillä monia merkittäviä teknisiä innovaatioita, kuten Thomas Edisonin keksimä sähkövalo ja Alexander Graham Bellin keksimä puhelin.
Venäjä ei virallisesti osallistunut näyttelyyn ja siksi Suomi rakensi Pariisin maailmannäyttelyyn 1889 oman paviljonkinsa, joka sijaitsi Champ de Marsin puistossa ja sen pääsuunnittelijana toimi arkkitehti Theodor Höijer.
Suomalainen taide ja kulttuuri sai osakseen suurta huomiota. Suomalaisia näytteillepanijoita oli 140 joista 75 sai jonkinlaisen palkinnon, Suomen Matkailijayhdistys jopa Grand Prix-palkinnon. Taiteilijoista palkittiin mm. Helena Westermarck ja Eero Järnefelt.
Tähän projektiin voi lisätä Suomalaisia jotka osallistuivat Pariisiin maailmannäyttelyyn 1889.